Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Служебные командировки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Командировки водителей (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=11321)

Зинуля 24.09.2010 11:36

Цитата:

Сообщение от Torri (Сообщение 111607)
2.11. Час присутності на робочому місці водія, коли він не керує автотранспортним засобом, при направленні у рейс двох водіїв (підпункт "є" пункту 2.2 цього Положення) зараховується йому в розмірі не менше 50 відсотків робочого часу. Конкретна тривалість часу присутності на робочому місці водія, коли він не керує автотранспортним засобом при направленні в рейс двох водіїв, що зараховується в робочий час, установлюється власником за погодженням із профспілковим органом або іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (особою).

А Вы направляете у відрядження.
Мне кажется что в этом вся разница. П.2.11 должен применяться для междугородных регулярных перевозок, когда водитель "работает" только в пути, а когда его основнная работа - езда по городу, доставка руководителя, со склада в магазин и т.д., а в командировку он направляется периодически.

Мотя 24.09.2010 13:06

Цитата:

Сообщение от Зинуля (Сообщение 111618)
2.11. Час присутності на робочому місці водія, коли він не керує автотранспортним засобом, при направленні у рейс А Вы направляете у відрядження.

Зинуля!:res:
Слава Богу, пришли к общему знаменателю!:thumbs up:
Только...я хотела, чтобы ТС увидел это САМ!
Потому что:
Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 111336)
Короче, я хочу сказать, что Вы запутали и себя и меня ....:cry::acute:
У Вас что? КОМАНДИРОВКА!:yes:
А Вы уверены, что у вас это вообще считается командировкой?

А получилось-таки:

Цитата:

Сообщение от Torri (Сообщение 111538)
Я не собираюсь никого запутывать. .

...что запутал себя и нас....

Прежде надо было выяснить для себя: что это: рейс или командировка!

;) ;) ;)

Torri 24.09.2010 13:22

Тогда права ли я в том, что если мы руководствуемся инструкцией о командировке, то водителю, у которого день выбытия (прибытия) в выходной день по графику в качестве компенсации предоставляется отгул (или же двойная оплата???)
согласно инструкции о командировках
Якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства.

Якщо працівник відбуває у відрядження у вихідний день, то йому після повернення з відрядження в установленому порядку надається інший день відпочинку.

MAZYTIK 24.09.2010 13:33

Ось Ви уже і на правельному шляху!!!! Вітаю!

Зинуля 24.09.2010 13:40

:bravo::thumbs up::good::yahoo::camomile::smls08:

Мотя 24.09.2010 13:42

:bravo::thumbs up::good::yahoo::camomile::smls08:

Torri 24.09.2010 13:55

Спасибо! Но это еще не всё, пожалуйста, не расслабляйтесь! Хочу разобраться до конца (может нужно в другой теме, но продолжу здесь).
А если тот же пример, но без оформления приказа на командировку, и дня на два, и рулят каждый день оба попеременно. Моё руководство не дает мне добро на отгулы и двойную оплату.

MAZYTIK 24.09.2010 14:08

Круто!!! я зараз правильно зрозумів, що Ваше керівництво хоче не виконувати вимоги КЗПП і при цьому Законодавства України не порушувати?
(зверніть увагу на моє запитання воно Вам не здається абсуртним?).
Задайте його Вашому керівництву!. (шучу)

Torri 24.09.2010 14:53

Моє керівництвоне дає мені можливості видати наказ про залучення до роботи водіїв у свій вихідний день, посилаючись на ст.59 КЗпП

Стаття 59. Перерви між змінами

Тривалість перерви в роботі між змінами має бути не меншою подвійної тривалості часу роботи в попередній зміні (включаючи і час перерви на обід).
Призначення працівника на роботу протягом двох змін підряд
забороняється.

Тому я і намагаюся знайти відповідь.

MAZYTIK 24.09.2010 15:00

СТОП!!!!! з цього моменту давайте конкретно, що саме за наказ і як він буде сформульований?
Просто не можу навіть уявити, як можна ст. 59, поєднати із роботою у вихідні дні без відповідної оплати?

Часовой пояс GMT +3, время: 11:15.