Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Кадровая документация (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Личное дело сотрудника (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=2445)

esar 28.12.2011 14:57

Цитата:

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Головного архівного управління
при Кабінеті Міністрів України
від 20 липня 1998 р. N 41
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
17 вересня 1998 р. за N 576/3016

Перелік типових документів, що утворюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших підприємств, установ та організацій, із зазначенням строків зберігання документів
.....................................
1.4. Перелік є основним нормативним актом, призначеним для використання всіма організаціями під час відбору на зберігання і для знищення типових документів, тобто загальних для всіх або більшості організацій.
.............................
Не знаю, як можна обов'язково зберігати те, що не обов'язково вести?
Та і перевіряти те, чого не має бути, також якось не логічно...

Цитата:

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства праці та соціальної політики України
від 21 березня 2003 р. N 72
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
3 червня 2003 р. за N 432/7753

ПОРЯДОК
проведення перевірки стану додержання законодавства про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що проводиться посадовими особами Державного департаменту нагляду за додержанням законодавства про працю та його територіальних органів

.................................

3.3. Перевірка об'єкта складається з таких етапів:
3.3.1. Робота з документами, наданими для перевірки:
- ознайомлення із статутом підприємства для встановлення легітимності підприємства і повноважень його керівника. Для підтвердження повноважень керівника необхідно подивитись контракт, наказ про його призначення;
- вивчення документів, ведення яких передбачено законодавством про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування (колективний договір; правила внутрішнього трудового розпорядку; трудові книжки; накази по кадрах, особові картки, особові справи; штатний розпис; документи, що засвідчують своєчасність виплати заробітної плати, проведення індексації та компенсації; дотримання гарантій та пільг щодо окремих категорій працівників: жінок, неповнолітніх, працівників, які поєднують роботу з навчанням, тощо).
.................................

Мотя 28.12.2011 15:14

Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 160855)
Не знаю, як можна обов'язково зберігати те, що не обов'язково вести?
Та і перевіряти те, чого не має бути, також якось не логічно...

Я вот тоже этого не сильно понимаю..но зачем себе забивать голову? :sv:Нелогичностью законодателя?:dont know:
Если у нас несовершенное законодательство?:bm:
Мы что-то можем с Вами решить?
Я вот тоже не понимаю, как можно проверять ШР, если закон не обязывает его иметь?
Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 160855)
3.3.1.
- вивчення документів, ведення яких передбачено законодавством про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування (колективний договір; правила внутрішнього трудового розпорядку; трудові книжки; накази по кадрах,особові картки, особові справи; штатний розпис; документи, що засвідчують своєчасність виплати заробітної плати, проведення індексації та компенсації; дотримання гарантій та пільг щодо окремих категорій працівників: жінок, неповнолітніх, працівників, які поєднують роботу з навчанням, тощо).

Мало того, что ни один НПА не дает определения штатного расписания, так еще ни один НПА не обязывает его иметь. Так этого еще мало! Ни один НПА не дает нам саму ФОРМУ ШР (кроме бюджетных организаций). Только ст.64 ХКУ нам по секрету говорит о том, что все это то, чего нет нигде нет, предприятие может само составлять...От таке...:br:
Так что же, в таком случае, могут поиметь проверяющие с проверки ШР?:dq::fz:
Непонятно никому, кроме тех, кто все это изобретал...А, может, и им непонятно...Что же можно проверить, если проверять нЕчего...:dont know::reverie:
То же самое касается и личных дел...

esar 28.12.2011 15:30

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 160862)
Ни один НПА не дает нам саму ФОРМУ ШР (кроме бюджетных организаций). .....
Так что же, в таком случае, могут поиметь проверяющие с проверки ШР?...

Ш.р. перевіряється не на відповідність/невідповідність форми, а на відповідність назв посад класифікатору професій та на відповідність посадових окладів закону про оплату праці.

Мотя 28.12.2011 15:35

Это - всего лишь наши с вами рассуждения и рассуждения проверяющих органов: на какой предмет там они что проверяют...:pardon:
Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 160865)
Ш.р. перевіряється не на відповідність/невідповідність форми,

Разве я это имела ввиду? Видповиднисть форми?
Странно... Я писала, что вообще - наличие ШР не обязано законом иметь место на предприятии...
При чем здесь видповиднисть?:?
Где я написала: проверяют на видповиднисть форми?
Зачем перекручивать пост так, что теряется его смысл?

С наступающим Новым годом!
http://hiblogger.net/img/articles_im...837_833744.jpg

esar 29.12.2011 13:32

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 160862)
Разве я это имела ввиду?

Шановна Мотя!
Я не знаю, що Ви мали на увазі і не мала на меті аналізувати Ваші думки.
Я лише закцентувала увагу автора теми на проблемах, що виникають у роботодавців під час перевірок інспекцією.
І Вас - з Новим Роком! І Вам - всього найкращого!

Мотя 29.12.2011 13:38

Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 160933)
Я лише закцентувала увагу автора теми на проблемах, що виникають у роботодавців під час перевірок інспекцією.

Ну, про автора я не знаю..а вот у asstelit, как раз-таки никаких проблем не возникает:dont know:, судя по его посту:
Цитата:

Сообщение от asstelit (Сообщение 160617)
На предприятии нет вообще никаких ЛД, На вопросы проверок - отвечали, что ЛД нет - и всё "прокатывало".

:dont know:;)
Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 160933)
І Вас - з Новим Роком! І Вам - всього найкращого!

Спасибо!:handshake::nu:

ГВИНЕВРА 02.01.2012 12:22

C НОВЫМ ГОДОМ! большое спасибо за подсказки

mediva 04.01.2012 13:19

Всех с Новым Годом!!!
Я в полном замешательстве. Нуждаюсь в вашей непосредственной помощи.
Хочу начать вести личные дела на сотрудников (до этого было СПД, теперь ООО)...Но пошли сопротивления....в общем, обязательное ли ведение этих дел? (искала долго...но не шла точного ответа). На генерального директора также ведётся личное дело,правильно?
Буду очень благодарна за помощь.
p.s. я начинающий кадровик.

Мотя 04.01.2012 13:23

Цитата:

Сообщение от mediva (Сообщение 161167)
Всех с Новым Годом!!!

Спасибо, и Вас - также!:np:
Цитата:

обязательное ли ведение этих дел? (искала долго...но не шла точного ответа).

:reverie:Странно, что Вы не нашли...
А Вы эту тему читали и все равно для себя ничего не нашли?:dont know:
Ну, если в этой теме ничего не нашли, то что можно еще посоветовать?:?
Других комментов Вы не найдете...:dont know:на нашем форуме...
Мнения по этому вопросу - перед Вами..читайте...

EllE HRD 26.01.2012 18:11

Цитата:

Хочу начать вести личные дела на сотрудников (до этого было СПД, теперь ООО)...Но пошли сопротивления....в общем, обязательное ли ведение этих дел?

надо бы вести эти ЛД, это прежде всего порядок в документах - где-то же надо хранить хотя бы заявления или копии документов!
сопротивления шефа с одной стороны понятны, т.к. личное дело - это информация. в такой ситуации надо склонять шефа к тому, что информация о работниках необходима прежде всего ему самому.

Часовой пояс GMT +3, время: 05:45.