Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Оформление отпуска (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=2422)

Tanyha 19.10.2016 10:25

Спасибо! а заявление он пишет примерно за сколько времени до отпуска?

DANA13 19.10.2016 10:26

Стараемся в сроки от 2-х до 1 недели

Tanyha 19.10.2016 10:40

Спасибо огромное! Вы мне очень помогли)

nata33 31.01.2017 17:04

Цитата:

Сообщение от EllE HRD (Сообщение 99615)
простите, коллега, что значит - дайте конкретный текст???
заполняете бланк приказа на отпуск - вот Вам и конкретный текст, а там, где надо указать рабочий период, указываете весь рабочий год.

вот тут и вопрос - какой бланк, каким НД он предусмотрен ???

Andry 31.01.2017 17:17

Типовая форма П-3, утверждена приказом Держкомстату від 05.12.2008 р. №489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці».

nata33 01.02.2017 08:04

скажіть, будь-ласка, Андрію, а цей наказ не підлягає реєстрації в Мінюсті? він взагалі обов'язковий, чи тільки рекомендаційного характеру?

Andry 01.02.2017 10:35

1.Не підлягає
2.Рекомендаційного характеру

nata33 02.02.2017 14:42

попрошу не сміятися і не дивуватися, питання таке: В ЗУ ПРо відпустки про такий НД як Наказ не згадується, а наказ Держкомстату від 05.12.2008 р. №489 має рекомендаційний характер.
Отже, я впринципі можу і не робити накази про надання відпусток?

На підприємстві є бланк т.з. відпускної записки, надрукований в типографії ще за царя-гороха, от їм успішно й користувалися, без видання наказу.
Що підприємству за це "світить"?

Andry 02.02.2017 16:37

Цитата:

Сообщение от nata33 (Сообщение 226811)
В ЗУ ПРо відпустки про такий НД як Наказ не згадується, а наказ Держкомстату від 05.12.2008 р. №489 має рекомендаційний характер.
Отже, я впринципі можу і не робити накази про надання відпусток?

Неправда, уважніше читайте ЗУ "Про відпустки":
Цитата:

Стаття 20. Порядок надання соціальних відпусток
...Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у частині третій статті 18 цього Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.
Також є такий нормативний документ, як "Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів", яким передбачено створення таких документів, як накази з кадрових питань, до яких і відносяться накази про надання відпусток
Цитата:

Сообщение от nata33 (Сообщение 226811)
На підприємстві є бланк т.з. відпускної записки, надрукований в типографії ще за царя-гороха, от їм успішно й користувалися, без видання наказу. Що підприємству за це "світить"?

Я на це питання і відповідати не хочу - це все одно, що запитати "а що буде, якщо замість масла я буду істи мило?" Я цього не знаю і навіть знати не хочу!
Один з варіантів - можуть, наприклад, змусити повернути відпускні, як безпідставно виплачені

Tanyha 03.02.2017 11:27

вот подскажите пожалуйста, как убедить работника предприятия в том,что одна из половин ежегодного отпуска должна быть 14 дней? уже голова кругом идет! Закон?! ну и что,что там написано,мне так не нужно! Штрафы? санкции? где прописано?! может быть с него расписку взять о том,что человек отказывается брать 14 дней,как гласит закон....хотя звучит это как-то странно....

Часовой пояс GMT +3, время: 19:01.