![]() |
Цитата:
|
" Строк трудового договору, якщо він не визначається часом виконання певної роботи, може визначатися згідно з правилами ст. 241(1) КЗпП, навіть якщо його зарані неможливо точно визначити (наприклад, жінка, якій надана частково оплачувана відпустка до досягнення дитиною трьох років, вправі використовувати таку відпустку частково. При цьому працівник, прийнятий для заміщення посади цієї жінки за строковим трудовим договором, у зв'язку з достроковим виходом жінки з відпустки підлягає звільненню у зв'язку з закінченням строку трудового договору). Формулювання строків у подібних випадках варто наближати до ст. 241(1) КЗпП (наприклад, "на строк частково оплачуваної відпустки для догляду за дитиною віком до трьох років такої-то працівниці до дня фактичного виходу зазначеної працівниці з відпустки"). Наведене формулювання не цілком відповідає статті 241(1) КЗпП, оскільки в цій статті не передбачається використання непрямих способів обчислення строків. Але все-таки при суперечливості законодавства вона здається допустимою." - цитата из коментария к КЗоТу Украины. :dont know:
|
Цитата:
|
Люди, я :dont know:, давайте тогда будем оформлять отпуск по БиР сразу с наступлением беременности. Основания /ЛН/ еще нет:reverie: , но беременность /справка от врача/ уже есть. :dont know: Почему бы и не дать, правда?
ЗЫ. Комменты к нашему КЗоТУ мы с Вами сами можем писать ;) :). Один так рекомендует, другой иначе. :dont know: |
Цитата:
И еще мне очень интересно, как будут выкручиваться сторонники варианта Andry, когда работница по окончании отпуска по беременности и родам заявит: "А сейчас я сперва хочу отгулять свой ежегодный отпуск, - имею право, - и только потом уйду в отпуск по уходу за ребенком до 3 лет". Что тогда с СТД-шником, который принят на период "відпустки по вагітності, родах і догляду за дитиною", делать будете? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
А Вы - да, почему-то заранее решаете за основную работницу, пойдет ли она после отпуска по беременности и родам в отпуск по уходу за ребенком до 3 лет и когда она это сделает. Вершите, так сказать, чужие судьбы :thumbs up: Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Во всяком случае, постановление Пленума Верховного суда - это не кот чихнул и не надпись на заборе, которую может написать каждый желающий, и если я буду делать так, как рекомендует Верховный суд, никто и никогда мне не поставит это в вину |
Моя формулировка:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 23:44. |