![]() |
Цитата:
Якщо працівник захоче приховати той факт, що у нього вдсутнє основне місце роботи, то він легко може ввести вас в оману, і ви ніяк не можете цьому протидіяти. Але тепер ви мені скажіть, а навіщо це йому потрібно? Не хоче з якоїсь причини працювати повний робочий день? То він може влаштуватися до вас на умовах неповного робочого часу на основну роботу, а на за сумісництвом. У чому його вигода? І будьте певні - під час перевірки цьому працівнику зададуть ці питання, і я не певен, що він не відповість, що написав саме таку заяву, бо це його роботодавець про це попрохав. А що перевірка буде - можете не сумніватися, зараз по елекронних реєстрах дуже добре видно, хто де і на яких умовах працює. |
Цитата:
|
Цитата:
Ніякого сумісництва без основного місця роботи бути не може!!! Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
І взагалі - досить сперечатися, я свою точку зору виказав. Якщо ви маєте протилежну - експерементуйте!Ттільки не забудьте потім поділитися з нами набутим досвідом :) |
Цитата:
Цитата:
|
прокоментуйте ще це. дійсно треба розуміти чи так я рахую, чи не так.
Цитата:
|
И, все-таки, думаю, что Вам надо начинать с изучения нормативки....
Например, здесь можно почитать... Тогда таких вот мыслей: Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Добрый день, Уважаемые эксперты и участники форума. Может кто сталкивался с таким вопросом. У нас работают сторожа смена 24 часа, по графику сутки через трое. Можем ли мы взять сторожа по совместительству, так как у него уже есть основное место работы на другом предприятии тоже сторожем. И между сменами, в свои выходные дни на основном месте работы, он планирует выходить у нас работать. Если можем, то принимать на условиях работы по графику сменности? Действует ли на коммерческие организации постанова Кабміну "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій" від 03.04.1993 № 245 по ограничению работы по внешнему совместительству 4 часа в день?
|
Цитата:
Цитата:
|
Спасибо за ответ. :)
|
Мое руководство настаивает на том, что не может. Потому что сторож должен отдыхать, а как он будет отдыхать, если ему на вторую работу :dont know:. Как убедить работодателя, что мы не обязаны следить за сотрудником вне рабочее время. И то как он проводит свой выходной это только его личное дело:dash2:
|
Цитата:
Лучше вообще не признаваться, что он еще где-то работает сторожем. Работодателю нет и не может быть никакого дела до того, как работник проводит свой выходной, но зная о том, что он работает сутки через трое, работодатель будет справедливо сомневаться, сможет ли этот работник сегодня качественно выполнять свои обязанности, или будет спать после вчерашнего или перед завтрашним дежурством на основной работе |
Руководитель больше переживает за то, не нарушаем ли мы закон, принимая сотрудника по совместительству на полное рабочее время. И какие могут возникнуть вопросы если придет проверка.
|
Цитата:
А если руководитель считает, что он что-то нарушает - то пусть он вам сам прямо скажет, нарушение какого именно НПА вам могут поставить в вину (на постанову "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств..." від 03.04.1993 № 245 пусть не ссылается - как мы уже говорили, она распространяется только на государственные предприятия!). А работать по принципу "как бы чего не вышло" не стоит - если у вас при проверке захотят найти какие-то недостатки, то их и так найдут и без сторожа вашего |
Спасибо! Вроде, согласилось руководство принимать сторожа по совместительству. :reverie:
|
Добрый день!
Кто разобрался с дотяжками к МЗП : если сотрудник работает сторожем и совмещает в порядке совмещения профессий 0,5 % ставки дворника (оклад 1600,00) то по совмещению мы платим 800,00 грн. или 1600,00 грн. |
1. Доплата за совмещение должностей производится от оклада по основному месту работы.
2. Доплата за совмещение входит в МЗП. 3. Пример: оклад сторожа 1600, надбавка 50% от оклада сторожа за совмещение дворника 800, итого 2400. До МЗП доплачиваем 800 грн. |
Цитата:
Цитата:
|
Кроме того, отдельно отметим относительно внутренних совместителей. Если на предприятии есть штатные работники, которые одновременно работают на этом же предприятии на другой должности (работе), то суммировать зарплаты по двум местам работы для сравнения с 3200 грн нельзя. Требование об оплате труда в размере не ниже МЗП необходимо выполнять отдельно в разрезе каждого трудового договора (по основному месту работы и по совместительству).
http://hrliga.com/index.php?module=n...=view&id=15639 |
А навіщо Вам їх від нього вимагати?
|
Виникло питання:
на підприємстві є працівник, основна посада - водій, та кур`єр за суміщенням, з доплатою 100 відсотків посадового окладу кур`єра (передбаченого штатним). Тобто фактична зарплата працівника складається з двох частин. Потрібно видати наказ про преміювання у розмірі 50 % посадового окладу. Як правильно це зробити, щоб у бухгалтера не виникло питання, від якого окладу брати 50 % (тобто, 50 % мається на увазі від сумарного - основного та за суміщенням). |
За суміщення встановлено доплату. Відношення до окладу вона не має та премія нараховується на оклад водія, якщо інше не передбачено КД.
|
Цитата:
P.s. вирішили питання - вказали в наказі відразу суму в гривнях :) |
Добрий день. У Вас є положення про преміювання, що там написано, на що нараховується премія. В разі відсутності ви можете і сумою (суму визначити як бажаєте) визначити розмір премії, але бажано мати положення я т.д.
Премія щомісячна чи одноразова? |
Цитата:
|
Здравствуйте, коллеги. подскажите пож-та, может кто-то с таким сталкивался. мне надо грамотно обосновать то, что выгодно брать на предприятие совместителей, т.к. ЕСВ заних платить надо за фактически отработанное время и з.п., а не надо платить с 3200. ситуация такая:у меня совместители прекрасно и быстро делают работа за основного работника. а директор кричит, что ему ненужны совместители т.к. за них ЕСВ платить все равно надо с 3200, а не из фактически заработанных 1800. я доказываю, что ым экономим ФОТ, а главбух ему вкладывает в уши обратное. он мне дал задание документально его убедить. я в ин-те нашла только грамотные коменты. ХЕЛП. спасибо.
|
Добрый день.
http://hrliga.com/index.php?module=n...=view&id=15724 http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2464-17/page2 ст8. п.5 абз.3 посмотрите тут. "При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка єдиного внеску, встановлена цією частиною, застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру." |
Камрады и камрадессы !
Нужна помощь. Человек на сейчас является директором предприятия. Ему не платят з/п. Он нашёл новую работу на другом не связанном предприятии на должность логистика. Он может совмещать две должности:директор на старом предприятии и логистиком на новом ? Заранее благодарю. |
Может.
Лишь бы время на это было. |
Цитата:
Простите за невежество!:redface: |
Значение
устар. товарищ, друг (обычно по отношению к иностранцу) ◆ Знаю, знаю тебя, голубчик; если хочешь, всю историю твою расскажу: учился ты у немца, который кормил вас всех вместе, бил ремнем по спине за неаккуратность и не выпускал на улицу повесничать, и был ты чудо, а не сапожник, и не бахвалился тобою немец, говоря с женой или с камрадом. Н. В. Гоголь, «Мертвые души», 1842 г. |
Цитата:
Да и само слово "камрад" - заимствованное из ин.языков....не буду спорить - из какого именно (во многих языках звучание этого слова похожее)- это оставим лингвистам.... Непонятно, причем здесь комрадессы, т.е. товарищессы..ну, да ладно....Просто, впервые читаю это слово...:yes: |
Сумісництво чи суміщення
Чи має право керівник структурного підрозділу комунального підприємства працювати за сумісництвом на цьому ж підприємстві, або суміщати посади керівника підрозділу і професіонала, з відповідною доплатою до посадового окладу?
|
Ні, не має.
Див. 245 Постанову: 4. Установити, що окрім працівників, яким законодавчими актами заборонено працювати за сумісництвом, не мають права працювати за сумісництвом також керівники державних підприємств, установ і організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів (цехів, відділів, лабораторій тощо) та їхні заступники (за винятком наукової, викладацької, медичної і творчої діяльності). Цитата:
Цитата:
|
Добрий день.
Дуже потребую підказки чи вірно я розумію. Я можу прийняти за зовнішнім сумісництвом працівника на повний робочий день з 20.00 по 5.00 нічним адміністратором в готель (з вівторка по суботу), якщо ми не державна компанія. А робітника державного підприємства не білше як на 4 години в робочий день та 8 годин у вихідний при дотриманні половини норми робочого часу на тиждень. Дякую. |
Добрый день! Подскажите пожалуйста в следующей ситуации. В лечебном учреждении некоторые медработники оформлены на две должности по 0,5 ставки, в трудовую внесено две записи (т.е. трактуют как два основных места работы). Может ли такое быть или же обязательно необходимо выделять основное место работы и по совместительству (внутреннему)? А также меня смущает - "11. Інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи." (работа, которая не считается совместительством)
|
Цитата:
Основное место работы может быть только одно - то, где ведется его трудовая книжка. Все прочие места работы - это совместительство. Цитата:
Если же речь идет о "Положенні про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій", то тут имеется в виду, что перечисленные виды деятельности касаются дополнительные виды работ, которые не считаются ни основной работой, ни совместительством: Цитата:
|
Цитата:
ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ОБЛАСНИЙ КОМІТЕТ 61200, м.Харків-200, пл.Конституції, 1, Палац Праці, 8 під., 6 пов. тел.:731-40-73(факс), 731-40-38, e-mail: kharkovmed@gmail.com Р/рахунок 26001000071369 в ПАТ «Укрсоцбанк» м.Київ, МФО 300023, код 05426672 № на № від Головному лікарю __________________ Шановна ______________________! По суті Ваших запитань стосовно окремих випадків організації роботи за сумісництвом роз’яснюю наступне. Відповідно до п. 11 Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженим наказом від 28.06.93 року № 43 Мінпраці, Мінфіну та Мінюсту України «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій», якщо за основною роботою працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку) та оплата його за основною та іншою роботою не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи, ця робота не вважається сумісництвом. Тобто, в зазначеному Вами випадку для працюючого на 0,5 ставки лікаря акушера-гінеколога____________ його додаткова робота на 0,5 ставки лікаря УЗД є не сумісництвом, а «іншою роботою» за умови, якщо оплата його праці за основною та іншою роботою не перевищує розміру повного окладу (ставки) за посадою лікаря акушера-гінеколога. На підставі зазначеного та з урахуванням відповідних положень постанови Кабінету Міністрів України від 28.06.97 року № 695 «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва», в разі направлення працюючого на зазначених умовах лікаря акушера-гінеколога ___________ на курси підвищення кваліфікації за спеціальністю «лікаря УЗД» середньомісячна заробітна плата зберігається йому як за основною посадою, так і за іншою роботою на 0,5 ставки лікаря УЗД. Зазначені трудові правовідносини повинні бути оформлені відповідним наказом по установі (закладу) охорони здоров’я, наприклад, такого змісту: «Призначити _______________________ (ПІБ) на посаду лікаря акушера-гінеколога гінекологічного відділення на 0.5 ставки з окладом _____ грн. та лікаря УЗД на 0,5 ставки з окладом___ грн. Підстава – заява __________ (ПІБ).» Одночасно, ставлю Вас до відома, що аналогічну консультацію із зазначених питань надано фахівцями Міністерства праці та соціальної політики (Щотижневик «Праця і зарплата», № 19 від 20 травня 2009 року). З повагою – Голова обласного комітету А.В. БЛАГОВЕЩЕНСЬКА |
Цитата:
який здав або на якого заповнена трудова книжка чи вкладиш" указывается ОДНА должность, которая и является его основным местом работы. В приведенном вами письме нет ни слова о том, что дополнительная работа записывается в ТК. |
Часовой пояс GMT +3, время: 21:21. |