Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Совместители. Переводы. Перемещения (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Совмещение и совместительство (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=592)

Andry 24.01.2017 14:30

Цитата:

Сообщение от olddem (Сообщение 226634)
... прошу дати пояснення, на підставі яких законів, наказів, інструкцій тощо, я, як фізична особа-підприємець, при прийомі на роботу найманого працівника, за його заявою з проханням прийняти на роботу по трудовому договору за сумісництвом, маю право ВИМАГАТИ від нього будь-які документи, довідки, виписки тощо, які засвідчать його основне місце роботи, якщо майбутній найманий працівник відмовляється представити будь-які інші документи ніж ті, що передбачені законодавством?[/b]

Ви праві, такі нормативні акти не існують.
Якщо працівник захоче приховати той факт, що у нього вдсутнє основне місце роботи, то він легко може ввести вас в оману, і ви ніяк не можете цьому протидіяти.
Але тепер ви мені скажіть, а навіщо це йому потрібно? Не хоче з якоїсь причини працювати повний робочий день? То він може влаштуватися до вас на умовах неповного робочого часу на основну роботу, а на за сумісництвом. У чому його вигода?
І будьте певні - під час перевірки цьому працівнику зададуть ці питання, і я не певен, що він не відповість, що написав саме таку заяву, бо це його роботодавець про це попрохав. А що перевірка буде - можете не сумніватися, зараз по елекронних реєстрах дуже добре видно, хто де і на яких умовах працює.

olddem 24.01.2017 14:55

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 226640)
Але тепер ви мені скажіть, а навіщо це йому потрібно? Не хоче з якоїсь причини працювати повний робочий день? То він може влаштуватися до вас на умовах неповного робочого часу на основну роботу, а на за сумісництвом. У чому його вигода?
І будьте певні - під час перевірки цьому працівнику зададуть ці питання, і я не певен, що він не відповість, що написав саме таку заяву, бо це його роботодавець про це попрохав. А що перевірка буде - можете не сумніватися, зараз по елекронних реєстрах дуже добре видно, хто де і на яких умовах працює.

ну, наприклад, людина не розглядає данне місце роботи, як основне. людина має бажання оформитися у мене, за сумісництвом, працювати, та шукати основне місце роботи. Мені здається, має на це право, сама визначати, де ій працювати за сумісництвом, а де на основному місці. Далі, людина розуміє, шо наше законодавство настільки бюрократичне, що пройти шлях: укласти трудовий договір за основним місцем роботи - знайти роботу-розірвати договір на основному місці роботи-укласти договір на основному місці роботи-укласти договір за сумісництвом, то це повний гемор))) людина розуміє, що прийшовши до мене, вона не бачить цю роботу основною, тому бажає оформитися за сумісництвом, аби у майбутньому мати можливість дуже швидко найнятися на роботу по основному місцю роботи, а в мене залишитися за сумісництвом. Така філософія, не суперечить законодавству та не забороняє людині діяти саме так. Інше питання, що перевірка прийде обов'язково. І шо вони мені скажуть? Що робітник не має основного місця роботи? Так я про це не знав і законних важелів це узнати в мене не було. Щось предявити людині? Що? Дача неправдивої інформаціі? І шо за це? Тюрма? Єдине, що в цьому випадку по закону перевірка може зробити, це зобовязати мене укласти з цією людиною трудовий договір як основний, бо тепер мені повідомили, що у людини нема основного місця роботи. Ніяких штрафів та інших видів стягнення, ні на мене, ні на найману людину покласти немає підстав. Так, чи ні? Інша річ, що у нас закони мають силу не для всіх однаково, тому шось придумають)))))

Andry 24.01.2017 16:40

Цитата:

Сообщение от olddem (Сообщение 226641)
ну, наприклад, людина не розглядає данне місце роботи, як основне. людина має бажання оформитися у мене, за сумісництвом, працювати, та шукати основне місце роботи

Ви неправильно розумієте - якщо людина хоче знайти основне місце роботи, то вона його і шукає, і лише після того, як оформиться на основному місці роботи вона може бути прийнчта за сумісництвом.
Ніякого сумісництва без основного місця роботи бути не може!!!

Цитата:

Мені здається, має на це право, сама визначати, де ій працювати за сумісництвом, а де на основному місці

Це право і реалізується таким чином, щоб спочатку вона оформлялася на основне місце роботи, яке може бути лише одне, а вже після цього може працевлаштуватися ще на декілька місць роботи за сумісництвом.
Цитата:

Далі, людина розуміє, шо наше законодавство настільки бюрократичне, що пройти шлях: укласти трудовий договір за основним місцем роботи - знайти роботу-розірвати договір на основному місці роботи-укласти договір на основному місці роботи-укласти договір за сумісництвом, то це повний гемор

А існують інші, не бюрократичні, законодавства? Де щоб влаштуватися на нове місце роботи, не потрібно звільнятися з старого, а можна там перебувати довічно?
Цитата:

людина розуміє, що прийшовши до мене, вона не бачить цю роботу основною, тому бажає оформитися за сумісництвом, аби у майбутньому мати можливість дуже швидко найнятися на роботу по основному місцю роботи, а в мене залишитися за сумісництвом.

Така філософія суперечить законодавству:
Цитата:

...Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї
основної,
іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового
договору у вільний від основної роботи час...
Без основної роботи сумісництво неможливе!
Цитата:

І шо вони мені скажуть? Що робітник не має основного місця роботи? Так я про це не знав і законних важелів це узнати в мене не було

Можливо з цього приводу вам нічого і не скажуть, але поки будуть з'ясовувати усі обставини, найдуть інший привід для штрафу, я у цьому впевнений :)

І взагалі - досить сперечатися, я свою точку зору виказав. Якщо ви маєте протилежну - експерементуйте!Ттільки не забудьте потім поділитися з нами набутим досвідом :)

olddem 24.01.2017 17:02

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 226655)
Можливо з цього приводу вам нічого і не скажуть, але поки будуть з'ясовувати усі обставини, найдуть інший привід для штрафу, я у цьому впевнений :)

100%

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 226655)
І взагалі - досить сперечатися, я свою точку зору виказав. Якщо ви маєте протилежну - експерементуйте!Ттільки не забудьте потім поділитися з нами набутим досвідом :)

я не сперечаюся, а шукаю рішення. дякую за Вашу точку зору. Для цього тут і зарееструвався.

olddem 24.01.2017 17:04

прокоментуйте ще це. дійсно треба розуміти чи так я рахую, чи не так.

Цитата:

Сообщение от olddem (Сообщение 226635)
И вопрос номер два. Тоже, относительно работы по совместительству.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 3 квітня 1993 р. N 245 про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій

2. Установити, що тривалість роботи за сумісництвом не може
перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у
вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом
протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми
робочого часу.

спд заключает с наёмным работником трудовой договор по совместительству, неполная занятость. Нормальный рабочий день составляет 9 часов, в т.ч. один час на обед. Норма за месяц 9 часов х 5 рабочих дней х 4 недели = 180 рабочих часов. Половина месячной нормы 180/2=90 часов. Такой работник может работать по совместительству с неполной занятостью: не более 22 дня по 4ре часа или не более 10ти дней по 9ть часов?

Мотя 24.01.2017 23:04

И, все-таки, думаю, что Вам надо начинать с изучения нормативки....
Например, здесь можно почитать...
Тогда таких вот мыслей:
Цитата:

Сообщение от olddem (Сообщение 226659)
людина має бажання оформитися у мене, за сумісництвом, працювати, та шукати основне місце роботи.

- у Вас и не возникало бы...:dont know:;)

Цитата:

Сообщение от olddem (Сообщение 226659)
прокоментуйте ще це. дійсно треба розуміти чи так я рахую, чи не так.

У Вас государственное предприятие?

olddem 24.01.2017 23:52

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 226663)
И, все-таки, думаю, что Вам надо начинать с изучения нормативки....
Например, здесь можно почитать...
Тогда таких вот мыслей:
- у Вас и не возникало бы...:dont know:;)

если вы читали мой пост в самом начале, то заметили, что я там цитирую не только 43й;) я эту долбаную нормативку уже зачитал до дыр, не будучи ни юристом, ни бухгалтером. Оно мне сто лет снилось. И то, я оказывается сделал правильные выводы, относительно законности требования выписки из ТК. Что касаемо моих мыслей, если бы наша держава, не заставляла бы меня шевелить мозгами, в направлении минимизации расходов на налоги, я бы этого и не делал:lol:

Цитата:

У Вас государственное предприятие?
нет, всё банальнее. СПД. Но, как говорил ваш коллега, если захотят, придумают за что наказать. Вот и интересуюсь. Потому как Трудовой договор походу придётся с работником заключать. А там, насколько я знаю, очень много всего нужно расписать, кто, чего, где и т.п. Поэтому готовлюсь, к этому, самому главному событию в моей предпринимательской жизни:lol:

Мотя 25.01.2017 02:58

Цитата:

Сообщение от olddem (Сообщение 226666)
если вы читали мой пост в самом начале

:yes:Читала.

Veronika77 26.01.2017 15:17

Добрый день, Уважаемые эксперты и участники форума. Может кто сталкивался с таким вопросом. У нас работают сторожа смена 24 часа, по графику сутки через трое. Можем ли мы взять сторожа по совместительству, так как у него уже есть основное место работы на другом предприятии тоже сторожем. И между сменами, в свои выходные дни на основном месте работы, он планирует выходить у нас работать. Если можем, то принимать на условиях работы по графику сменности? Действует ли на коммерческие организации постанова Кабміну "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій" від 03.04.1993 № 245 по ограничению работы по внешнему совместительству 4 часа в день?

Andry 26.01.2017 15:59

Цитата:

Сообщение от Veronika77 (Сообщение 226697)
У нас работают сторожа смена 24 часа, по графику сутки через трое. Можем ли мы взять сторожа по совместительству, так как у него уже есть основное место работы на другом предприятии тоже сторожем

Можете.
Цитата:

Сообщение от Veronika77 (Сообщение 226697)
Действует ли на коммерческие организации постанова Кабміну "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій" від 03.04.1993 № 245 по ограничению работы по внешнему совместительству 4 часа в день?

На негосударственные не действует.

Veronika77 26.01.2017 16:05

Спасибо за ответ. :)

Veronika77 26.01.2017 16:12

Мое руководство настаивает на том, что не может. Потому что сторож должен отдыхать, а как он будет отдыхать, если ему на вторую работу :dont know:. Как убедить работодателя, что мы не обязаны следить за сотрудником вне рабочее время. И то как он проводит свой выходной это только его личное дело:dash2:

Andry 26.01.2017 16:34

Цитата:

Сообщение от Veronika77 (Сообщение 226706)
Мое руководство настаивает на том, что не может. Потому что сторож должен отдыхать, а как он будет отдыхать, если ему на вторую работу :dont know:. Как убедить работодателя, что мы не обязаны следить за сотрудником вне рабочее время. И то как он проводит свой выходной это только его личное дело:dash2:

Никак не убедите, я думаю...
Лучше вообще не признаваться, что он еще где-то работает сторожем.
Работодателю нет и не может быть никакого дела до того, как работник проводит свой выходной, но зная о том, что он работает сутки через трое, работодатель будет справедливо сомневаться, сможет ли этот работник сегодня качественно выполнять свои обязанности, или будет спать после вчерашнего или перед завтрашним дежурством на основной работе

Veronika77 26.01.2017 16:39

Руководитель больше переживает за то, не нарушаем ли мы закон, принимая сотрудника по совместительству на полное рабочее время. И какие могут возникнуть вопросы если придет проверка.

Andry 26.01.2017 17:02

Цитата:

Сообщение от Veronika77 (Сообщение 226712)
Руководитель больше переживает за то, не нарушаем ли мы закон, принимая сотрудника по совместительству на полное рабочее время. И какие могут возникнуть вопросы если придет проверка.

В этом плане вы ничего не нарушаете и вопросов к вам никаких не будет.
А если руководитель считает, что он что-то нарушает - то пусть он вам сам прямо скажет, нарушение какого именно НПА вам могут поставить в вину (на постанову "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств..." від 03.04.1993 № 245 пусть не ссылается - как мы уже говорили, она распространяется только на государственные предприятия!).
А работать по принципу "как бы чего не вышло" не стоит - если у вас при проверке захотят найти какие-то недостатки, то их и так найдут и без сторожа вашего

Veronika77 27.01.2017 08:47

Спасибо! Вроде, согласилось руководство принимать сторожа по совместительству. :reverie:

Tysi 02.02.2017 10:33

Добрый день!
Кто разобрался с дотяжками к МЗП : если сотрудник работает сторожем и совмещает в порядке совмещения профессий 0,5 % ставки дворника (оклад 1600,00) то по совмещению мы платим 800,00 грн. или 1600,00 грн.

tmiv 02.02.2017 11:03

1. Доплата за совмещение должностей производится от оклада по основному месту работы.
2. Доплата за совмещение входит в МЗП.
3. Пример: оклад сторожа 1600, надбавка 50% от оклада сторожа за совмещение дворника 800, итого 2400. До МЗП доплачиваем 800 грн.

Inka 02.02.2017 11:09

Цитата:

Сообщение от tmiv (Сообщение 226800)
1. Доплата за совмещение должностей производится от оклада по основному месту работы.

КЗоТ:
Цитата:

Стаття 105. Оплата праці при суміщенні професій (посад) і виконанні обов'язків тимчасово відсутнього працівника

Розміри доплат за суміщення професій (посад) або виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі.

Tysi 02.02.2017 15:16

Кроме того, отдельно отметим относительно внутренних совместителей. Если на предприятии есть штатные работники, которые одновременно работают на этом же предприятии на другой должности (работе), то суммировать зарплаты по двум местам работы для сравнения с 3200 грн нельзя. Требование об оплате труда в размере не ниже МЗП необходимо выполнять отдельно в разрезе каждого трудового договора (по основному месту работы и по совместительству).

http://hrliga.com/index.php?module=n...=view&id=15639

tapolichuk@ukr.net 03.02.2017 16:41

А навіщо Вам їх від нього вимагати?

olchik 01.03.2017 14:37

Виникло питання:
на підприємстві є працівник, основна посада - водій, та кур`єр за суміщенням, з доплатою 100 відсотків посадового окладу кур`єра (передбаченого штатним). Тобто фактична зарплата працівника складається з двох частин. Потрібно видати наказ про преміювання у розмірі 50 % посадового окладу. Як правильно це зробити, щоб у бухгалтера не виникло питання, від якого окладу брати 50 % (тобто, 50 % мається на увазі від сумарного - основного та за суміщенням).

Fisher_and 01.03.2017 14:44

За суміщення встановлено доплату. Відношення до окладу вона не має та премія нараховується на оклад водія, якщо інше не передбачено КД.

olchik 01.03.2017 14:49

Цитата:

Сообщение от Fisher_and (Сообщение 227245)
За суміщення встановлено доплату. Відношення до окладу вона не має та премія нараховується на оклад водія, якщо інше не передбачено КД.

питання: як правильно сформулювати наказ, щоб премія нарахувалась на загальну суму (з двох посад)?

P.s. вирішили питання - вказали в наказі відразу суму в гривнях :)

Fisher_and 01.03.2017 15:42

Добрий день. У Вас є положення про преміювання, що там написано, на що нараховується премія. В разі відсутності ви можете і сумою (суму визначити як бажаєте) визначити розмір премії, але бажано мати положення я т.д.
Премія щомісячна чи одноразова?

olchik 01.03.2017 16:56

Цитата:

Сообщение от Fisher_and (Сообщение 227247)
Добрий день. У Вас є положення про преміювання, що там написано, на що нараховується премія. В разі відсутності ви можете і сумою (суму визначити як бажаєте) визначити розмір премії, але бажано мати положення я т.д.
Премія щомісячна чи одноразова?

Премія одноразова. Положення не має, як керівник вирішить так і дають)

SunnyOla 01.03.2017 17:14

Здравствуйте, коллеги. подскажите пож-та, может кто-то с таким сталкивался. мне надо грамотно обосновать то, что выгодно брать на предприятие совместителей, т.к. ЕСВ заних платить надо за фактически отработанное время и з.п., а не надо платить с 3200. ситуация такая:у меня совместители прекрасно и быстро делают работа за основного работника. а директор кричит, что ему ненужны совместители т.к. за них ЕСВ платить все равно надо с 3200, а не из фактически заработанных 1800. я доказываю, что ым экономим ФОТ, а главбух ему вкладывает в уши обратное. он мне дал задание документально его убедить. я в ин-те нашла только грамотные коменты. ХЕЛП. спасибо.

Fisher_and 02.03.2017 08:16

Добрый день.
http://hrliga.com/index.php?module=n...=view&id=15724
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2464-17/page2 ст8. п.5 абз.3 посмотрите тут.

"При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка єдиного внеску, встановлена цією частиною, застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру."

Torquemada 09.03.2017 17:18

Камрады и камрадессы !
Нужна помощь. Человек на сейчас является директором предприятия. Ему не платят з/п. Он нашёл новую работу на другом не связанном предприятии на должность логистика. Он может совмещать две должности:директор на старом предприятии и логистиком на новом ?

Заранее благодарю.

Andry 09.03.2017 17:20

Может.
Лишь бы время на это было.

Мотя 11.03.2017 04:43

Цитата:

Сообщение от Torquemada (Сообщение 227347)
Камрады и камрадессы !

Вопрос: что такое "камрады" и "камрадессы"?Это "товарищи" и "товарищессы"?
Простите за невежество!:redface:

Torquemada 11.03.2017 15:35

Значение
устар. товарищ, друг (обычно по отношению к иностранцу) ◆ Знаю, знаю тебя, голубчик; если хочешь, всю историю твою расскажу: учился ты у немца, который кормил вас всех вместе, бил ремнем по спине за неаккуратность и не выпускал на улицу повесничать, и был ты чудо, а не сапожник, и не бахвалился тобою немец, говоря с женой или с камрадом. Н. В. Гоголь, «Мертвые души», 1842 г.

Мотя 12.03.2017 01:46

Цитата:

Сообщение от Torquemada (Сообщение 227372)
Значение
устар. товарищ, друг

Гугель прекрасно мне выдает тоже....

Да и само слово "камрад" - заимствованное из ин.языков....не буду спорить - из какого именно (во многих языках звучание этого слова похожее)- это оставим лингвистам....
Непонятно, причем здесь комрадессы, т.е. товарищессы..ну, да ладно....Просто, впервые читаю это слово...:yes:

Yuliya-j 10.04.2017 14:36

Сумісництво чи суміщення

Чи має право керівник структурного підрозділу комунального підприємства працювати за сумісництвом на цьому ж підприємстві, або суміщати посади керівника підрозділу і професіонала, з відповідною доплатою до посадового окладу?

Andry 10.04.2017 16:49

Ні, не має.
Див. 245 Постанову:
4. Установити, що окрім працівників, яким законодавчими актами заборонено працювати за сумісництвом, не мають права працювати за сумісництвом також керівники державних підприємств, установ і організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів (цехів, відділів, лабораторій тощо) та їхні
заступники (за винятком наукової, викладацької, медичної і творчої діяльності).

Цитата:

Сообщение от Yuliya-j (Сообщение 227939)
...або суміщати посади керівника підрозділу і професіонала, з відповідною доплатою до посадового окладу?

В Постанові 1145 значиться:
Цитата:

3. Совмещение профессий (должностей) разрешается, как правило, в пределах той категории персонала, к которой относится данный работник (рабочие, инженерно-технические работники, служащие и другие).

Fisher_and 13.04.2017 12:37

Добрий день.
Дуже потребую підказки чи вірно я розумію. Я можу прийняти за зовнішнім сумісництвом працівника на повний робочий день з 20.00 по 5.00 нічним адміністратором в готель (з вівторка по суботу), якщо ми не державна компанія.
А робітника державного підприємства не білше як на 4 години в робочий день та 8 годин у вихідний при дотриманні половини норми робочого часу на тиждень.
Дякую.

hammer-lex 04.05.2017 15:31

Добрый день! Подскажите пожалуйста в следующей ситуации. В лечебном учреждении некоторые медработники оформлены на две должности по 0,5 ставки, в трудовую внесено две записи (т.е. трактуют как два основных места работы). Может ли такое быть или же обязательно необходимо выделять основное место работы и по совместительству (внутреннему)? А также меня смущает - "11. Інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи." (работа, которая не считается совместительством)

Andry 04.05.2017 16:46

Цитата:

Сообщение от hammer-lex (Сообщение 228345)
В лечебном учреждении некоторые медработники оформлены на две должности по 0,5 ставки, в трудовую внесено две записи (т.е. трактуют как два основных места работы).

Это неправильно!
Основное место работы может быть только одно - то, где ведется его трудовая книжка. Все прочие места работы - это совместительство.
Цитата:

Сообщение от hammer-lex (Сообщение 228345)
...А также меня смущает - "11. Інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи." (работа, которая не считается совместительством)

Меня тоже это смущает, и в первую очередь тем, что я не имею ни малейшего понятия, что за НПА вы тут сейчас процитировали, потому очень рекомендую в дальнейшем это указывать.

Если же речь идет о "Положенні про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій", то тут имеется в виду, что перечисленные виды деятельности касаются дополнительные виды работ, которые не считаются ни основной работой, ни совместительством:
Цитата:

ПЕРЕЛІК
робіт, які не є сумісництвом
Усі працівники, крім основної роботи та роботи за сумісництвом, мають право виконувати такі роботи, які відповідно до чинного законодавства не є сумісництвом...

hammer-lex 04.05.2017 17:06

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 228360)
Это неправильно!
Основное место работы может быть только одно - то, где ведется его трудовая книжка. Все прочие места работы - это совместительство.

В том-то и дело, что ТК находится и ведется в одном учреждении. А п.11 именно из этого НПА, который Вы указали:good: Вопрос, как теперь быть с записью в ТК дописать, что вторая работа по совместительству?И еще нашел болванку ответа по данному вопросу:

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ОБЛАСНИЙ КОМІТЕТ
61200, м.Харків-200, пл.Конституції, 1, Палац Праці, 8 під., 6 пов.
тел.:731-40-73(факс), 731-40-38, e-mail: kharkovmed@gmail.com
Р/рахунок 26001000071369 в ПАТ «Укрсоцбанк» м.Київ, МФО 300023, код 05426672

на

від
Головному лікарю __________________
Шановна ______________________!
По суті Ваших запитань стосовно окремих випадків організації роботи за сумісництвом
роз’яснюю наступне.
Відповідно до п. 11 Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженим наказом від
28.06.93 року № 43 Мінпраці, Мінфіну та Мінюсту України «Про затвердження Положення
про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і
організацій», якщо за основною роботою працівник працює неповний робочий день і
відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку) та оплата його за основною та іншою
роботою не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи, ця робота не
вважається сумісництвом.
Тобто, в зазначеному Вами випадку для працюючого на 0,5 ставки лікаря акушера-гінеколога____________ його додаткова робота на 0,5 ставки лікаря УЗД є не сумісництвом,
а «іншою роботою» за умови, якщо оплата його праці за основною та іншою роботою не
перевищує розміру повного окладу (ставки) за посадою лікаря акушера-гінеколога.
На підставі зазначеного та з урахуванням відповідних положень постанови Кабінету
Міністрів України від 28.06.97 року № 695 «Про гарантії і компенсації для працівників, які
направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших
професій з відривом від виробництва», в разі направлення працюючого на зазначених умовах
лікаря акушера-гінеколога ___________ на курси підвищення кваліфікації за спеціальністю
«лікаря УЗД» середньомісячна заробітна плата зберігається йому як за основною посадою,
так і за іншою роботою на 0,5 ставки лікаря УЗД.
Зазначені трудові правовідносини повинні бути оформлені відповідним наказом по
установі (закладу) охорони здоров’я, наприклад, такого змісту:
«Призначити _______________________ (ПІБ) на посаду лікаря акушера-гінеколога
гінекологічного відділення на 0.5 ставки з окладом _____ грн. та лікаря УЗД на 0,5 ставки з
окладом___ грн.
Підстава – заява __________ (ПІБ).»
Одночасно, ставлю Вас до відома, що аналогічну консультацію із зазначених питань
надано фахівцями Міністерства праці та соціальної політики (Щотижневик «Праця і
зарплата», № 19 від 20 травня 2009 року).
З повагою –
Голова обласного комітету А.В. БЛАГОВЕЩЕНСЬКА

Andry 04.05.2017 17:33

Цитата:

Сообщение от hammer-lex (Сообщение 228361)
В том-то и дело, что ТК находится и ведется в одном учреждении

В этом ОДНОМ учреждении ведется ОДНА книга учета движения трудовых книжек (типовая форма П-10), в графе "посада, професія працівника,
який здав або на якого заповнена трудова книжка чи вкладиш" указывается ОДНА должность, которая и является его основным местом работы.

В приведенном вами письме нет ни слова о том, что дополнительная работа записывается в ТК.

Часовой пояс GMT +3, время: 21:21.