![]() |
Это письмо противоречит п.3 ст. 9 Закона об отпусках.
Сами же пишут У випадку, коли жінка, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, народила другу дитину, їй оплачується листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами. При цьому відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами не оформляється. А значит работает п. 3 ст 9 3) час, коли працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи (посада) і йому виплачувалася допомога по державному соціальному страхуванню |
Добрый день.
Как рассчитать количество дней дополнительного отпуска после АРМ, которое необходимо компенсировать при увольнении? АРМ была 01.07.2016 - установлено доп. отпуска 5 к.д., увольнение будет 19.09.2016. |
5/354*80=1 к.д., при соблюдении условий части второй ст. 9 ЗУ Об отпусках
|
Цитата:
|
Да.
|
Добрый день. Сотрудница отгуляла 24 к.д. основного ежегодного отпуска за период 02.01.2016-01.01.2017. У нее остался дополнительный отпуск за особый характер труда - 25 к.д. за период 02.01.2015-01.01.2016 и 20 к.д. за период 02.01.2016-01.01.2017. Как правильно ей выплатить компенсацию за оставшиеся неиспользованные дни отпуска? Заранее благодарю
|
За 15/16 рабочий год, тоже отгуляла 24 к.д. отпуска?
если да, то она пишет заявление, Вы приказ. Копию в бухгалтерию. |
Здраствуйте, можно ли давать компенсацию без выдачи приказа, только на основании заявления работника с визами руководства, и ОК?
|
добрый день. немного запуталась в остатках ежегодного отпуска:
1. прием на работу 1 .04.2016 года 2. в 2017 году с 11.03.2017 по 23.03.2017 года был отпуск за свой счет 13 дней (ежегодный отпуск не брался). 3. с 24.03.2017 по 27.07.2017 года оформлен больничный дородовый и роды. на дату 28.07.2017 сколько дней ежегодного отпуска накопилось? |
Добрый день, отпуск без сохранения ЗП и больничный входят в стаж, который дает право на ежегодный отпуск.
Если речь идет о ежегодном дополнительном, то не входит. |
Цитата:
|
Доброго дня, шановні кадровики.
Один мій знайомий, людина скромна у всіх відношеннях, вирішив і звільнився за власним бажанням. Працював у будівельному супермаркеті (не називаю, щоб не робити рекламу) з липня 15 по кінець травня 17. Невикористана відпустка становила - 31 день. Щомісячні виплати були на рівні 6400-7200 грн. Нарахували з відпускними трішки більше 8 тис. грн. Йому здається, що його наї..пардон, що бухгалтерія помилилася у розрахунках. Пару днів назад, за чашкою запашної кави, я йому пообіцяв поставити запитання фахівцям чи правильно йому було нараховано остаточну суму при звільнені з урахуванням суми за невикористану відпустку і таким чином всі його сумніви будуть розвіяні. Вдячний заздалегідь. |
Тут все зависит от политики начисления зарплаты.
Скорее всего зарплата была "Минимальная ставка" + премия. Отпускные насчитали, а премию "забыли" выплатить |
Цілком можливо, цілком. Якщо так, то нехай премія піде на лікування проблем з пам'яттю, якщо ні-то ні.;)
|
скажіть, чи можна надавати відпустку компенсацією за 100 календарних днів.
|
Не поняла, как это: предоставить отпуск компенсацией?:reverie:
Либо предоставляют отпуск, либо часть отпуска заменяют денежной компенсацией при условии, о котором Вы уже знаете! |
Добрый день! Подскажите, правильно ли я понимаю: если работнику положен ежегодный отпуск 24 календарных дня, за предыдущий период например есть "должок" 5 дней отпуска, то мы эти 5 дней долга денежной компенсацие заменить не можем, так как компенсируются дополнительные отпуска (сверх 24 к.д. за ОДИН рабочий период)?
|
Стаття 2. Право на відпустки
... Право на відпустки забезпечується: ... забороною заміни відпустки грошовою компенсацією, крім випадків, передбачених статтею 24 цього Закону. Стаття 24. Грошова компенсація за невикористані щорічні відпустки ... За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні. |
Добрый день! Подскажите пожалуйста. У сотрудника 80 кал.дней не использованного отпуска. Хотим начислять компенсацию, но он не увольняется, сколько дней можно начислять?
|
Компенсировать за каждый отработанный период можно только те дни, что сверх 24 к.д.
|
Простите но я не поняла ответа:(
|
допустим человеку в год положен 24 к.д. отпуска + 8 дней дополнительно за "какой-то особый" характер работы. И вот таких вот отпусков основного и дополнительного накопилось 80 к.д. Выясняем сколько из этих 80 дней основных - по 24 к.д. за каждый период, а сколько дополнительных (по 8к.д.) и вот те что составляют дополнительные отпуска то можно компенсировать деньгами., а те что по 24 - о должен исключетельно отгулять, и никаких компенсаций, только при увольнении
если дополнительных никаких нет, а только по 24 к.д. за каждый рабочий период, то ничего не подлежит компенсации. |
Компенсация за допол.отпуск за прошлые года (мама 2х детей)
Добрый день, Эксперты и участники
пожалуйста помогите разъяснить, сотрудница была принята в 2013 году, за время работы она не брала допол. отпуск, как мама 2х детей до 15 лет, в 2017 году она воспользовалась отпуском за 2017 год по ее заявлению. В октябре 2017 она увольняется, дается ли ей компенсация за прошлые года 2013-2016 за не использованные отпуска, как мама 2х детей до 15 лет? и на какие ЗУ ссылаться? P.S.: письмо минтруда от 14.04.2008 № 235/0/15-08/13 ?? |
Цитата:
Цитата:
|
встречный вопрос, читаю все равно и вот нашла письмо
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ЛИСТ від 19 січня 2017 р. № 132/0/101-17/284 Щодо права на відпустку …> Відповідно до ст. 2 Закону України «Про відпустки» (далі — Закон) право на відпустки забезпечується гарантованим наданням відпустки визначеної тривалості із збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги) у випадках, передбачених цим Законом; забороною заміни відпустки грошовою компенсацією, крім випадків, передбачених ст. 24 цього Закону. Згідно з ч. 4 ст. 24 Закону за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути меншою ніж 24 календарних дні. могу и ошибаться, в этом письме идет речь о компенсации когда сотрудник работает или увольняется???? Тобто за бажанням працівника після використання ним за робочий рік, за який надається відпустка, не менше ніж 24 календарних дні щорічних відпусток (основної та додаткових) за решту днів невикористаних щорічних відпусток за цей самий робочий рік може бути виплачено грошову компенсацію. Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — інваліда з дитинства підгрупи А I групи (ст. 19 Закону), та додаткові відпустки у зв’язку з навчанням (ст. 15 Закону) не належать до щорічних відпусток, передбачених п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону, тому на них не поширюються наведені вище умови компенсації щорічних відпусток. |
Речь идет о компенсации работающему сотруднику, у которого ежемсячный отпуск превышает 24 дня
|
Спасибо, я была права, буду пробовать объяснить
|
працівник має додаткові відпустки: 10 к.д. по ст. 19 ЗУ Про відпустки
Працівник використала 10 к.д. "дитячих" та 14 к.д. основної (разом - 24 к.д.). Чи можу я виплатити компенсацію за 10 к.д. основної відпустки? Аналогічно, коли працівник - інвалід війни, убо учасник БД, бере відпустку 14 к.д. додаткової відпустки (ст. 16 .2 ЗУ Про відпустки) та 10 к.д. щорічної основної. Чи можу я залишок основної 14 к.д. компенсувати у грошовій формі? дякую за відповіді |
Цитата:
|
абз. 4 ст. 24 ЗУ Про відпустки
За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні. з наведеного можна зробити висновок, що об'єднувати для досягнення 24 к.д. відпустки можна різні види відпусток обгрунтуйте, чому ні :dont know: |
Цитата:
|
подскажите пож. буду увольнять инвалида 3 гр. отпуск положен 30 к.д. - увольняем 28.12.17
принят на работу 01.08.17 считаю дни компенсации 30/354*147 дней=0,08475*147=12,46 дней как округлить? 12,5 и тогда положено 13 дней или 12,4 и тогда 12 дней |
Про відпустки
N 504/96-ВР, 15.11.1996, Закон, Верховна Рада України Інвалідам I і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а інвалідам III групи - 26 календарних днів. |
спасибо! єто я не досмотрела, за свой счет можно до 30 дней
|
Ситуація така, працівник чорнобилець 1 категорії, в нього 30 к.д. основної відпустки та 14 днів додаткової відпустки яку не можна замінити грошовою компенсацією.
Він хоче взяти компенсацію за невикористану відпустку, як правильно йому оформити відпустку щоб за останні дні виплатити компенсацію. |
По желанию работника часть ежегодного отпуска заменяется денежной компенсацией. При этом продолжительность предоставленного работнику ежегодного и дополнительных отпусков не должна быть менее 24 календарных дней.
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Чернобыльский - отгулять.
24 дня основного - отгулять. За 6 дней основного можно выплатить компенсацию. |
Уважаемые, выручите меня, пожалуйста. Сотрудник зачислен на др. фирму 01.09.2016, потом по переводу к нам с 01.05.2017
Отпуск на предыдущей работе не отгулян, до конца 2017 на нашем предприятии он был в отпуске 24 к.д, в феврале этого года ушёл на 14 к.д., день увольнения 28.02.2018. Мы должны ему компенсировать 10 дней? |
Часовой пояс GMT +3, время: 00:53. |