![]() |
Цитата:
Цитата:
А суміщення - це коли працівник з 8.00 до 17.00 поряд зі своєю роботою одночасно виконує ще й додаткові обов'язки, тобто здійснює прийом і як терапевт, і як окуліст одночасно, але окремо не табелюється і отримує за це не зарплату, а доплату. |
так суміщення краще, відробляти години не потрібно.
Для сумісництва і суміщення однаково потрібн вакантні ставки? |
Цитата:
|
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ЛИСТ від 21.06.2010 р. N 514/13/155-10 Про роботу за суміщенням та сумісництвом Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці в межах компетенції розглянув звернення щодо умов оплати праці при роботі за суміщенням або на умовах сумісництва декана вищого навчального закладу III - IV рівня акредитації і повідомляє. Слід відрізняти умови роботи за сумісництвом та в порядку суміщення професій (посад). Передумовою як для суміщення професій (посад), так і для сумісництва є наявність у штатному розписі посади, але вона не заповнена, залишається вакантною. За відсутності вакансії суміщення або сумісництво неможливе. |
Поясніть, будь ласка, навіщо ви розмістили цього листа і що ви цим хотіли сказати?
Якщо вас бентежить фраза "За відсутності вакансії суміщення або сумісництво неможливе", то я порекомендую вам звернутися до КЗоТу: Цитата:
|
весь лист не треба було мені виставляти,. Там в другому абзаці про вакантні посади.
|
Цитата:
Цитата:
Що я можу сказати? Лист - це гарно, але все таки це не закон. А у закону, тобто КЗоТу, трішечки інше розуміння цієї проблеми... Думаю, мені не потрібно розказувати, який з цих двох документів більш вагомий? |
Чим більше вивчаю сумісництво і суміщення, тим більше виникає питань.
1. Чи можливе суміщення посади буз сертифіката лікаря-спеціаліста? Наприклад: лікар акушер-гінеколог (з сертифікатом), бере суміщення лікаря ультразвукової діагностики (без сертифіката). 2. При суміщенні посад, як відображається це у табелі робочого часу? Як відображати суміщення у звітах про зайнятість? 3. Якщо працівник спочатку працював по суміщенню на 50%, а потім працівник виявив бажання працювати на 25%, як це має звучати у заяві та наказі? Також і при сумісництві на 0,5 посади перейти на 0,25 посади? 4. Якщо працівник працює в одному закладі, як основний і за сумісництвом, йде у щорічну відпустку, необхідно писати 2 заяви на відпустку? 5. Не є сумісництвом інша робота, яка виконується у тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день ......., якщо плата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу за основним місцем роботи. Я так розумію, якщо працівник працює на 0,5 молодшої медсестри та 0,5 посади двірника. Чи можна в наказі, коли працівник переводиться на таку збірну ставку вказати, у разі необхідності, що 0,5 молодшої постійно, а 0,5 двірника до 01.05.2015р.? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Сообщение от Каренина Посмотреть сообщение
4. Якщо працівник працює в одному закладі, як основний і за сумісництвом, йде у щорічну відпустку, необхідно писати 2 заяви на відпустку? Так, звичайно, бо це ж є два абсолютно різні трудові договори. А можна це зазначити у одному наказі, якщо це зведений наказ? |
А у випадку сумісництва на підставі відповідної заяви працівника видається наказ: «прийняти на посаду економіста з 07 грудня 2015 року за сумісництвом з неповним робочим днем (з 14.00 до 18.00) з посадовим окладом ХХХХХ грн. і оплатою праці пропорційно відпрацьованому часу» Тобто якщо працівник працює з з 14.00 до 18.00 – це буде 0,5 посади, а якщо працює з 14.00 до 16.00 - це буде 0,25 посади.
А ЯКЩО працівник був прийнятий спочатку на 0,5 посади, а потім необхідно на 0,25? |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
І найголовніше - в табелі робота за суміщенням абсолютно ніяк не відображається, тому і не можна говорити про 25% чи 50% Ґ б вам порадив би прочитати цю статтю - там досить зрозуміло все розписано стосовно суміщення |
а в наказі як фіксувати розмір не у %?
|
Цитата:
|
щось я нічого зрозуміти не можу. не моглиб ви мені розписати усю процедуру надання суміщення спочатку, починаючи з заяви, як вона має звуча, і наказ і т.д.
|
Ви читали статтю, яку я вам порадив у 854 пості?
Там є зразки наказів. Цитата:
|
Вибачте, "цю статтю " у пості 854 не побачила
у тексі вашої ссилки теж написано що суміщення дається на вакантну посаду |
у запропонованій вами статті був зразок наказу
1. ГЕМБАЛЬ Олені Юріївні, інспектору відділу кадрів, суміщення професії архіваріуса архівної служби підприємства з 18 липня 2008 року на період дії вакансії з доплатою у розмірі ___% посадового окладу архіваріуса. Підстава: заява Гембаль О. Ю. про оці % я і мала на увазі. |
Цитата:
Цитата:
|
щоб все не розписувати я не написала це словосполучення, а від чого ще може бути 50% звичайно ж від посадового окладу.
|
Сподіваюсь, тепер ви вже досконально розібрались у цьому питанні?
|
Основна посада працівника є 1,0 посади опалювача, також цей же працівник працює за сумісництвом на 0,5 посади двірника, після закінчення опалювального сезону, працівник має залишитися тальки на 0,5 посади двірника. Як провести переведення, чи звільнення? Які мають бути нкази? Їх зміст?
|
Заява+наказ про звільнення за сумісництвом.
Заява+наказ про переведення з опалювача на двірника з неповним робочим днем (тижнем) за основним місцем роботи. |
Как считается стаж по совместительству?
Здравствуйте!помогите разобраться в сложившейся ситуации!Я работаю в государственной стоматологической поликлинике,основная должность-заместитель главного врача по лечебной работе и с 2000года-совместительство на 0.5 ставки врача-ортодонта.с 2007года была в декретном отпуске и далее до сентября 2015 года находилась в отпуске по уходу за ребенком инвалидом без сохранения заработной платы,прервав его и выйдя на работу встал вопрос о прохождении куров по квалификации по совместительству.Поменялся инспектор отдела кадров и на данный момент исчез мой стаж работы по специальности ортодонтия с 2007 года-вместо 16 лет-7лет10 месяцев(Мотивируя тем,что не передали карточку по совместительству).Стоит вопрос о категории,которую мы подтверждаем каждые 5 лет мне не хватает стажа.Правомочны действия инспектора отдела кадров?Каковы мои должны быть действия?
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
как считается стаж по совместительству?
Cпасибо за ответ!
Да,нет особовой карты по совместительству ортодонтии(Я не знаю-она отдельная от основной?). В трудовой книжке есть запись о совместительстве на 0.5 ставки врача ортодонта,приказ от 2000года. Мотивирует тем,что нет моего заявления на оформление декрета по совместительству,только по основному |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
вопрос.Нужно оформить кадровика.
Подскажите пожалуйста есть главное предприятие и филиал , в филиале 21 человек. Есть директор, бухгалтер, энергетик и рабочие....., но нет кадровика.
Кадровое делопроизводство вменили кадровику с основного предприятия. Нужно же хотя бы его по совместительству оформить? |
Цитата:
|
Уважаемые коллеги! Интересует следующий вопрос: совместитель в учреждении числился в течение, практически, всего года и ему бухгалтерией не выплачивалась заработная плата. Работу не выполнял,т.е. учреждение не нуждалось в такой работе. Но никаких документов об увольнении не поступало. Есть ли в этом нарушение и можно ли дальше такому работнику работать и выполнять работы, если опять возникла необходимость в их выполнении?
|
Цитата:
Есть ли в этом нарушение? Безусловно есть, но все зависит от того, что ему в табеле ставили все это время Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
(Ваше дело - реагировать на мой совет или пройти мимо, но я советую исходя из того, что лично наблюдала...и "подснежников" и уголовную статью нач. ОК) |
Добрый день!
Подскажите, пожалуйста, если в приказе про совмещение не упоминается об оплате, то человек будет выполняет работу безвозмездно? И можно ли совмещение оформить не приказом, а "повідомленням": "... обязанности заместителя директора будет выполнять руководитель департамента Иванов И.И." |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Добрый день!Помогите,пожалуйста,разобраться.Приняли работника на должность Директора согласно штатного расписания на полную ставку.Этого же работника мне нужно оформить как приемщик заказов и оббивальник по 0,25 ставки.как мне правильно сделать запись в трудовой.Что это будет?по совместительству,какие оформляются документы кроме приказов?
|
Доброго дня. Учитывая некоторые нововведения нашего законодательства, многие кинулись искать выход. В частности, новая минималка по зарплате. Изучив законодательство, перелопатив гору законов, разъяснений и прочего пришёл к тому, что сегодня, единственный вариант работать "в белую" - это брать работника по совместительству, посколько только в этом случае, ЕСВ платится с фактически начисленной зарплаты, а не с 3200, даже, если работник на неполной занятости или вообще, работает, например, 10 дней в месяц. Итак, моя аналитика. Текста много, но я уже постарался аргументировано составить вопрос. Надеюсь, получу ответ. Спасибо.
(щодо найму фізичною особою-підприємцем на роботу працівника за трудовим договором за сумісництвом) Відповідно до ПОСТАНОВИ від 3 квітня 1993 р. N 245 «про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» затвердженої КМУ встановлено: п.1 Установити, що робітники, спеціалісти і службовці державних підприємств, установ і організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. Для роботи за сумісництвом згоди адміністрації за місцем основної роботи не потрібно. У відповідності до «ПОЛОЖЕННЯ про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» затверджених НАКАЗОМ N 43 від 28.06.93 Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 червня 1993 р. за N 76 встановлено: п.3. Працівник, який приймається на роботу за сумісництвом на інше підприємство, в установу, організацію повинен пред'явити власнику або уповноваженому ним органу паспорт. У відповідності із Кодексом Законів про працю встановлено: Стаття 24. "Укладення трудового договору Трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов'язковим: 6) при укладенні трудового договору з фізичною особою; При укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я та інші документи." Стаття 25. "Заборона вимагати при укладенні трудового договору деякі відомості та документи При укладенні трудового договору забороняється вимагати від осіб, які поступають на роботу, відомості про їх партійну і національну приналежність, походження, реєстрацію місця проживання чи перебування та документи, подання яких не передбачено законодавством." Оскільки відомості про реєстрацію місця проживання містяться у паспорті, але статтею 24ю передбачено право роботодавця вимагати від майбутнього працівника саме паспорт, то ця вимога не суперечить законодавству. Стосовно відомостей з основного місця роботи майбутнього працівника, то таким документом може бути трудова книжка, яка знаходиться у відділі кадрів на основному місці роботи та не може бути представлена у якості документу, оскільки видається на руки тільки у випадку звільнення п.4.1. ІНСТРУКЦІЇ про порядок ведення трудових книжок працівників затвердженої НАКАЗОМ N 58 від 29.07.93 р. зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 серпня 1993 р. за N 110. Відповідно до п2.7. цієї інструкції зазначено: «У разі необхідності власник або уповноважений ним орган видає працівникам на їх прохання завірені виписки з трудових книжок відомостей про роботу.» Але, «завірені виписки з трудових книжок» підпадають під поняття «документи, подання яких не передбачено законодавством». Крім того, це нє є документом, який посвідчує особу. Отже, виходячи із Статті 25 Кодексу Законів про працю, майбутній роботодавець НЕ МАЄ ПРАВА вимагати від майбутнього працівника завірену виписку з трудової книжки. Таким чином, законодавство України не передбачає зобов’язання та відповідальність роботодавця щодо перевірки інформації, наданої майбутнім найманим працівником, якщо останній подав заяву з проханням прийняти його на роботу по трудовому договору за сумісництвом. Також, законодавчо не передбачена відповідальність фізичної особи, яка подала заяву з проханням прийняти її на роботу по трудовому договору за сумісництвом. Враховуючи вище наведене, прошу дати пояснення, на підставі яких законів, наказів, інструкцій тощо, я, як фізична особа-підприємець, при прийомі на роботу найманого працівника, за його заявою з проханням прийняти на роботу по трудовому договору за сумісництвом, маю право ВИМАГАТИ від нього будь-які документи, довідки, виписки тощо, які засвідчать його основне місце роботи, якщо майбутній найманий працівник відмовляється представити будь-які інші документи ніж ті, що передбачені законодавством? |
И вопрос номер два. Тоже, относительно работы по совместительству.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 3 квітня 1993 р. N 245 про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій 2. Установити, що тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу. спд заключает с наёмным работником трудовой договор по совместительству, неполная занятость. Нормальный рабочий день составляет 9 часов, в т.ч. один час на обед. Норма за месяц 9 часов х 5 рабочих дней х 4 недели = 180 рабочих часов. Половина месячной нормы 180/2=90 часов. Такой работник может работать по совместительству с неполной занятостью: не более 22 дня по 4ре часа или не более 10ти дней по 9ть часов? |
Цитата:
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 21:22. |