![]() |
А такий документ як схема посадових окладів обов"язковий для приватного підприємства?
|
Так.
Це випливає з ст.15 Закону "Про оплату праці": Цитата:
Цитата:
|
наказ
Доброго дня. Допоможіть розібратись з наказами. Підприємство займається здачею в оренду власного нерухомого майна (приміщення). Є орендар, який з'їхав з приміщення без попередження. Готується наказ на дострокове припинення дії договору оренди. Який це буде наказ? З основної діяльності чи адіміністративно-господарський і який термін його зберігання?:dont know:
|
А почему приказ, если отношения с арендатором регулируются договором аренды? В этом договоре наверняка прописаны действия сторон, в случае досрочного расторжения
|
Так, саме відношення регулюються договорами оренди, в яких вказано, що у випадку дострокового припинення орендар повинен погасити всю заборгованість по аренді, але знайти орендаря, для погашення заборгованості не має можливості. Наказ пишуть для бухгалетрії, щоб вона не проводила нарахування. От і виникло питання який це наказ?
|
Вопрос, конечно, вообще не кадровый)))
Но поскольку касается непосредственной деятельности предприятия и напрямую затрагивает финансовые вопросы, я думаю, его можно отнести к приказам по основной деятельности |
Дякую, eloissa :good:
|
А ще таке питання. Якщо було видано наказ про збільшення окладу директору, потрібно видавати наказ з кадрових питань про ознайомлення із наказом про збільшення окладу???:dont know:
|
Я займаюсь здачею приміщень в оренду, як хоббі, у вільний від кадрів час)))
Ви мені відкрили дивний світ, що для бухів потрібен наказ про припинення договору оренди, Ви ж підписували з орендарем Акт поверення приміщень? Це і є підстава не нараховувати платежі. А якщо орендар "звалив по-тихому" то це не привід не нараховувати йому платежі. Треба звичайно дивитись договір оренди, але тут багато питань до наказу. П.С. перечитала питання, я б нараховувала борги йому, і потім подала в суд. |
Справа в тому, що акт не підписували, бо знайти орендаря не має можливості (не знаю цих тонкощів, не займаюсь орендою:pardon:). От і пишуть наказ про дострокове припинення договору.
П.С. А борги закривають авансовим платежем (так каже бухгалтерія), якось так |
Часовой пояс GMT +3, время: 04:56. |