Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Приказы. Трудовые книжки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Приказы (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=2536)

Мария Лесів 11.10.2018 15:33

А такий документ як схема посадових окладів обов"язковий для приватного підприємства?

Andry 11.10.2018 16:01

Так.
Це випливає з ст.15 Закону "Про оплату праці":
Цитата:

Стаття 15. Організація оплати праці на підприємствах
Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами...
та статті 97 КЗпП України:
Цитата:

Стаття 97. Оплата праці на підприємствах, в установах і організаціях
Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами...

ktd_16 07.11.2018 11:29

наказ

Доброго дня. Допоможіть розібратись з наказами. Підприємство займається здачею в оренду власного нерухомого майна (приміщення). Є орендар, який з'їхав з приміщення без попередження. Готується наказ на дострокове припинення дії договору оренди. Який це буде наказ? З основної діяльності чи адіміністративно-господарський і який термін його зберігання?:dont know:

eloissa 07.11.2018 11:33

А почему приказ, если отношения с арендатором регулируются договором аренды? В этом договоре наверняка прописаны действия сторон, в случае досрочного расторжения

ktd_16 07.11.2018 11:53

Так, саме відношення регулюються договорами оренди, в яких вказано, що у випадку дострокового припинення орендар повинен погасити всю заборгованість по аренді, але знайти орендаря, для погашення заборгованості не має можливості. Наказ пишуть для бухгалетрії, щоб вона не проводила нарахування. От і виникло питання який це наказ?

eloissa 07.11.2018 12:00

Вопрос, конечно, вообще не кадровый)))
Но поскольку касается непосредственной деятельности предприятия и напрямую затрагивает финансовые вопросы, я думаю, его можно отнести к приказам по основной деятельности

ktd_16 07.11.2018 12:08

Дякую, eloissa :good:

ktd_16 07.11.2018 12:23

А ще таке питання. Якщо було видано наказ про збільшення окладу директору, потрібно видавати наказ з кадрових питань про ознайомлення із наказом про збільшення окладу???:dont know:

Вика_86 07.11.2018 12:23

Я займаюсь здачею приміщень в оренду, як хоббі, у вільний від кадрів час)))
Ви мені відкрили дивний світ, що для бухів потрібен наказ про припинення договору оренди, Ви ж підписували з орендарем Акт поверення приміщень?
Це і є підстава не нараховувати платежі.
А якщо орендар "звалив по-тихому" то це не привід не нараховувати йому платежі.

Треба звичайно дивитись договір оренди, але тут багато питань до наказу.

П.С. перечитала питання, я б нараховувала борги йому, і потім подала в суд.

ktd_16 07.11.2018 12:32

Справа в тому, що акт не підписували, бо знайти орендаря не має можливості (не знаю цих тонкощів, не займаюсь орендою:pardon:). От і пишуть наказ про дострокове припинення договору.

П.С. А борги закривають авансовим платежем (так каже бухгалтерія), якось так

Часовой пояс GMT +3, время: 04:56.