Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Компенсация за неиспользованный отпуск (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=11914)

kozur 01.02.2010 13:53

На сайті, який дала Мотя, про кадрове діловодство у розділі "Перенесення щорічної відпустки і грошова компенсація за невикористану відпустку" в послідньому абзаці написано:
Нельзя выплачивать денежную компенсацию за неиспользованные отпуска в прошлые года. Только в случае увольнения работника ему выплачивается денежная компенсация за все неиспользованные отпуска.

Виходячи з вищевикладеного і враховуючи:
***ст. 24 ЗУ "Про відпустки" - У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.
***Випадки, коли можна отримати компенсацію за відпустки, перераховані і в ст. 83 КЗпП:
1) при звільненні працівника;
2) у разі переведення працівника на роботу на інше підприємство (за його бажанням сума компенсації може бути перерахована за новим місцем роботи);
3) за бажанням працівника компенсується частина відпустки, при цьому тривалість наданої йому щорічної і додаткових відпусток має бути не меншою за 24 календарні дні;
4) у разі смерті працівника (сума компенсації виплачується спадкоємцям).

Виходить, що виплачувати компенсацію не можливо?

Для мене це болюче питання, так як у основної частини працівників (переведені з ін. підприємства) переведені відпустки складають понад 100 к.д.

anatol_ua 01.02.2010 14:08

Дайте им отгулять 24 к.д. в текущем рабочем году, а остальное компенсируйте !
Иначе компенсация с предыдущего места работы (100 дней и сколько-то денежек) так и будет висеть и у вас в остатках отпусков и в бухгалтерии - на особом забалансовом счету...
Не совсем это по Закону... но близко к нему :redface:
Только оформить всё это надо как положено: заявления и приказ...

Iren@ 01.02.2010 15:05

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 88293)
Нельзя выплачивать денежную компенсацию за неиспользованные отпуска в прошлые года. Только в случае увольнения работника ему выплачивается денежная компенсация за все неиспользованные отпуска.
Виходить, що виплачувати компенсацію не можливо?

Якщо тривалість відпустки становить 24 кд - ні. Якщо більше - можна, в частині, що перевищує 24 кд.

Мотя 01.02.2010 15:17

Ну, все правильно!
у нас тож есть трудоголики, которые не ходили в отпуск по 8 лет :redface:(ВАУ!). Они написали заявление о выплате им компенсации за дни, превышающие 24 к.д., остальное - будь ласка, гуляйте!

kozur 01.02.2010 15:20

Я б хотіла отримати коментарі по даній фразі.

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 88293)

anatol_ua 01.02.2010 15:31

А моїх коментарів (навіть порад) мало ???:reverie:
Див. пост №15

Мотя 01.02.2010 15:37

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 88327)
Я б хотіла отримати коментарі по даній фразі.

Ну, все правильно:
нельзя заменять денежной компенсацией неотгулянные отпуска.
Например.
Сварщик у нас имеет 37 к.д.
Не был в отпуске 8 лет.
8 х 37 = 296 кд.
Так?
8 х 24 = 192 к.д. он должен отгулять. а за остальные 104 к.д. он может получить компенсацию при наличии его заявления.

А если он увольняется. то компенсацию получает за все 296 дней.

EllE HRD 01.02.2010 16:17

Уважаемая kozur!
Я бы все-таки рекомедовала придерживаться Вам формулировок в соответствии с действующим законодательством.

kozur 02.02.2010 09:34

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 88334)
А если он увольняется. то компенсацию получает за все 296 дней.

А якщо не звільняється і відпустки, які перевели просто в кількості днів (без розшифровки за які періоди і поділу на основну і додаткову), хочуть забрати повністю?
Чому мене не розуміють? Я не правильно формулюю питання? І у якій частині я не придержуюсь діючого законодавства?

Наведена фраза придумана не мною, а взята із статті. От і хотілося почути думку більш досвідчених колег.

Мотя 02.02.2010 09:45

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 88421)
А якщо не звільняється і відпустки, які перевели просто в кількості днів (без розшифровки за які періоди і поділу на основну і додаткову), хочуть забрати повністю?

Нельзя!

Компенсировать в денежном измерении можно только дни, превышающие 24 к.д.!
Например:
за 2004-05 год: 24 к.д. отпуска+остальные дни компенсацией;
за 2005-06 год: 24 к.дня отпуска+остальные дни компенсацией и т.д.

Часовой пояс GMT +3, время: 17:46.