Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Рабочее время. Время отдыха. Трудовая дисциплина (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Табель обліку робочого часу (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=997)

Inka 21.03.2012 19:02

Цитата:

Сообщение от sveta.dz (Сообщение 168342)
так получается, необходимо вначале месяца открывать 2 табеля, 1ый сдавать после 15го дня месяца и второй - в конце месяца?! Чем это регламентировано?

Ст.115 КЗоТ, ст.24 ЗУ "Об оплате труда" предписывают:
Цитата:

Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів — представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.
Учет фактически отработанного времени ведется где? В "Табеле учета использования рабочего времени", форма которого утверждена приказом Госкомстата. По-моему, регламентации достаточно :lol:

Не переживайте, ничего страшного в том, чтобы сдать табель два раза в месяц вместо одного, нет. Если, конечно, не забывать его ежедневно вести)

Мотя 21.03.2012 19:10

Цитата:

Сообщение от sveta.dz (Сообщение 168342)
Чем это регламентировано?

Не хотите сдавать два раза в месяц - не сдавайте. Кто Вам запрещает?:dont know::reverie:
Только, я немножко не понимаю, каким образом Вы будете начислять и выдавать зарплату как того требуют:
КЗоТУ:
Цитата:

Стаття 115. Строки виплати заробітної плати
Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів — представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
...
ЗУ "Про оплату праці":
Цитата:

Стаття 24. Строки, періодичність і місце виплати
заробітної плати
Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі
дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним
актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної
профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво
трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів -
представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом),
але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не
перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше
семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
:reverie::?

platnik 01.04.2012 00:54

Цитата:

Сообщение от Александр777 (Сообщение 166918)
так бухгалтера уже подали отчеты в пенсионный и в налоговую.... возможно ли написать какую-то служебную записку или еще что-то, может кто сталкивался?

Этому человеку надо в текущем месяце доначислить зарплату, а вероятность штрафов за это минимальная.

IrynaG 26.04.2012 18:19

Коллеги подскажите!
Села вот вносить изменения в табель,переношу рабочий день 30.04.12 на субботу 28.04.12. И возник спор с бухгалтерией:
30 число - на час сокращенный рабочий день (у меня 7часов (40 часовая раб.неделя))
я по логике 28 делаю тоже семеркой (то есть 7 часов:) а бухгалтера кричат что 8 надо ставить, вроде как мы не предпразничный день переносим, а просто работаем как и обычные рабочие дни, а я почему-то уверена что именно 7 ... ведь по нормам рабочего времени на2012год в апреле 159 раб.часов, а так получится 160...
вот я и запуталась:dont know:

Inka 26.04.2012 18:22

Цитата:

Сообщение от IrynaG (Сообщение 171276)
я по логике 28 делаю тоже семеркой (то есть 7 часов:) а бухгалтера кричат что 8 надо ставить, вроде как мы не предпразничный день переносим, а просто работаем как и обычные рабочие дни, а я почему-то уверена что именно 7 ... ведь по нормам рабочего времени на2012год в апреле 159 раб.часов, а так получится 160...
вот я и запуталась:dont know:

Все правильно, 7. Иначе отработанное время и за месяц, и за год в целом будет на 1 час больше нормы.

Мотя 26.04.2012 18:23

Бухам кричать - как с горы катиться...:lol:
28 апреля - на час короче. И точка.:governed2:
А бухи пусть пойдут на три огромные буквы - т.е., на НПА.
:read::pardon:

Mardge 27.04.2012 11:20

Думаю, на бухов ваших должно подействовать:

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Лист

від 23 серпня 2011 р. № 8515/о/14-11/13
Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2012 рік

....
При цьому слід мати на увазі, що в разі перенесення робочого дня, який передує святковому чи неробочому дню, на інший вихідний день, для збереження балансу робочого часу за рік тривалість роботи в цей перенесений робочий день має відповідати тривалості передсвяткового робочого дня, як це передбачено статтею 53 КЗпП.
----------------

Но все-таки не могу не заметить такой интересный момент: в КЗоТ нет никакого "баланса рабочего времени за год", как нет и нормы за месяц. Есть только норма: 40 часов в неделю. И все. :reverie:

Мотя 27.04.2012 11:25

Зато в КЗоТУ есть:
Стаття 53. Тривалість роботи напередодні святкових і неробочих і вихідних днів
Напередодні святкових і неробочих днів (стаття 73) тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених у статті 51 цього Кодексу, скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні.
Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

А, коль предприятие согл ст.67 переносит рабочий день - канун праздника 30 на субботу, то субботу мы работаем по понедельнику. А понедельник - канун праздничного дня.

Mardge 27.04.2012 11:51

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 171308)
А, коль предприятие согл ст.67 переносит рабочий день - канун праздника 30 на субботу, то субботу мы работаем по понедельнику. А понедельник - канун праздничного дня.

Это мне известно. ;) Я немного о другом, но не буду уже вдаваться в подробности.

Мотя 27.04.2012 11:53

Ну, тогда, в чем вопрос может возникать у бухов?
Мне лично - непонятно...:dont know:;)

Часовой пояс GMT +3, время: 15:01.