Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Уходят ли в отпуск по уходу за ребенком мужички? (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=9024)

Mardge 08.07.2010 19:06

Не розумію, яка тоді відпустка переривається, якщо вона, як підприємець, не має права на відпустку? Здається, вони там і самі вже заплутались.

zinus 09.07.2010 00:29

ну тоді будемо сідати на танк і перти крізь кущі (якщо будуть), вважаючи факт припинення виплати допомоги по догляду за дитиною за свідчення припинення самого догляду (сподіваюся, що в довідці з Управління праці про припинення виплат буде вказано причину).

адже, відповідно до п.23 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затвердженого Постановою КМУ № 1751 від 27.12.2001 р. виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (крім інших, зазначених в Порядку обставин) припиняється у разі, коли особа, що отримує в органі праці та соціального захисту населення допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку:

- звернулася до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні - з дня призначення їй допомоги по безробіттю чи матеріальної допомоги по безробіттю;
- виявила бажання працювати - з дня працевлаштування (початку виконання трудових обов'язків);
- розпочала або поновила підприємницьку діяльність - з першого числа місяця, в якому розпочато таку діяльність.

то ж, перший і третій випадки - наші (третій ближче), й по першому - довідка з ЦЗ, по третьому - документи про початок підприємницької діяльності.

(плюс мені не забути намалювати запит до мінпраці, також не забути звітувати на цьому форумі)

((не зважаючи на все, читатиму все що тут напишуть іще))

(((а що, немає тут нікого з кадровиків, хто б приймав заяву від батька про надання відпустки для догляду за дитиною, коли мати дитини - безробітня або "саморобітня?")))

Mardge 09.07.2010 10:12

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 103668)
(((а що, немає тут нікого з кадровиків, хто б приймав заяву від батька про надання відпустки для догляду за дитиною, коли мати дитини - безробітня або "саморобітня?")))

У мене не було, але у знайомого кадровика була така ситуація. Відмовили, опираючись на ті ж самі аргументи...dont know Думаю, просто не захотіли зв'язуватись і потім щось комусь доводити.

zinus 12.10.2010 09:44

Ну от і... моя дружина повернулася до ЦЗ, останній повідомив УПСЗН про постановку в себе на облік, що означає припинення догляду за дитиною. УПСЗН припинило виплату допомоги, тому що мати припинила догляд за дитиною й стала на облік в ЦЗ. Довідки з обох установ (плюс свідоцтво про народження) я додав до заяви в себе на роботі про надання мені відпустки для догляду за дитиною до 3-х років. Заяву два дні смоктали і відмовили, офіційно (письмово) надавши відповідь, де зазначена необхідність надання з мого боку довідки про те, що мати дитини стала до роботи (або навчання).

Маємо: я на роботі, мати дитини повинна постійно відвідувати ЦЗ (а ще й бувають громадські роботи як ви знаєте), а дитина без догляду і допомоги по догляду не отримуємо.

Я поки що не знаю що робити :) Може є якесть роз'яснення від Мінпраці? Якийсь зручний "пєрл"?

Мотя 12.10.2010 10:17

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113682)
Я поки що не знаю що робити :) Може є якесть роз'яснення від Мінпраці?

:dont know::reverie::?
Честно говоря, я не сильно понимаю, что Вы хотите?:dont know:
Хотите идти в отпуск по уходу за ребенком? Так Вам првильно ответили, все по закону....
Хотите, чтоб Ваша жена не ходила 1 - 2 раза в ЦЗ? Так она, вроде, не инвалид и передвигаться может...
Я не пойму, в чем вопрос, собственно...:dont know::reverie::?
Миллионы молодых родителей воспитывают детей САМИ, без бабушек и дедушек, и тем не менее, и в магазин ходят, и в ЦЗ ходят, да еще умудряются и подрабатывать...
О чем речь вообще? О трудностях с маленьким ребенком?:dont know::reverie::?

zinus 12.10.2010 10:43

Хотим сами, без бабушек и дедушек (а разве не заметно?)
Хотим на меня навесить воспитание ребенка
ЦЗ - не диснейленд, ЦЗ и работу предложить может, которая тоже не диснейленд. Да и жена может сама найти работу, на которую может понадобиться выйти ЗАВТРА ЖЕ.
А я по-прежнему не в состоянии принять ребенка на себя - меня не отпустили.

Я вот не пойму, чего вам не понятно? :)
Про то, что если напрячься, можно и пахать без кобылы, я тоже знаю, и знаю что есть люди которые так делают. Но ведь есть же ж право на отпуск по уходу за ребенком же ж! Ну есть же ж? Воображаемая кобыла таксказать. Что ж не попытаться ее удержать, не дать сбежать? :)

А тут... Она ж прервала свой отпуск по уходу, в который уходила из ЦЗ, т.е. все как написано. Ведь справка из ВУЗ, например, не будет звучать как "о возобновлении трудовой деятельности", но будет про учебу. Т.е. в законе явно видно, что справка не обязательно должна быть буквально про "стала до роботи", но обязательно про "припинила догляд", потому что двум низя. Да нам и не надо.

Нда... Вопросами "тебе чего-то не хватает?" сыт по горло. Извините, но ваше сообщение, Мотя, мне не пригодилось. И я вас не понял, к чему о миллионах, возможно, обманутых людей говорите?

А вот если кто образумит и, возможно, укажет на неверный путь, который мы выбрали, я буду благодарен тому человеку. Наример напрашивается версия: УПСЗН прекращает выплату помощи по уходу не потому, что уход прекращен, а всего-лишь потому, что две помощи не положено (по уходу и по безработице).

Mardge 12.10.2010 10:54

К сожалению, вариантов нет. Для того, чтобы предоставить отпуск отцу ребенка, мать должна или учиться или работать. Официальный "поиск работы" в ЦЗ или предпринимательская деятельность не в счет.
Это заложено в ст.20 ЗУ "Об отпусках", и ничего не поделаешь...

Хотя я считаю, что это противоречит ст.18:
Цитата:

Ця відпустка може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину та одним із прийомних батьків.

anatol_ua 12.10.2010 11:21

ЗУ "Про відпустки":
Стаття 18. Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Підприємство за рахунок власних коштів може надавати жінкам частково оплачувану відпустку та відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною більшої тривалості.
Ця відпустка може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину.
Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у частині третій статті 18 цього Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.
Особам, зазначеним у частині третій статті 18 цього Закону (крім осіб, які усиновили чи взяли дитину під опіку у встановленому законодавством порядку), відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на підставі довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення терміну цієї відпустки і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).

Тільки припинення виплати допомоги не дає права чоловікові (бабі, дідові...) на таку відпустку.
Потрібна ще довідка про РОБОТУ (навчання, службу) матері.
Отже, на мій погляд, ви трошки ... поспішили.:dont know:

Що ж робити ? :reverie:

Оскільки "становлення на облік у ЦЗ" не є роботою -
відновити відпустку дружини по догляду за дитиною.
(і допомогу теж !!!) - а таке право вона має !!!
(див. вище ст. 18).
Погодьтесь, що перші місяці дитині буде краще з матір'ю, ніж з батьком.
Шукати дружині роботу і коли вона на неї вийде, причому на повний робочий день !!! -
оформлювати вже відпустку Вам
(право на таку відпустку Ви маєте - див. вище).
:reverie::reverie::reverie:

zinus 12.10.2010 11:50

Малому вже 11 місяців. Від мами ми далеко не підемо :) І мама від нас.
Мабуть справді є сенс поки що відновити як було, така собі "консервація" до з'ясування (та отримання роз'яснення від Мінпраці, обіцяли наступного тижня, щоправда чимдалі менше надії на щось новеньке).
Проте, хотілося дати мамі дитини змогу трохи розвіятися, відвідати деякі організації, можливо продовжити навчання. Здорова мати - здорова дитина :)

Але, все ж таки є неточності:
Цитата:

довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу
Плюс є інші ситуації, наприклад, бабуся у відпусці по догляду (з роботи пішла у відпустку), тепер хочемо батька з роботи вигнати у відпустку по догляду, а роботодавець у батька вимагає довідку з місця роботи матері, і той її приносить! що маємо? бабуся теж доглядатиме офіційно? дві няні, одна допомога, зберігаються два робочих місця :)

Mardge 12.10.2010 11:57

Так, закон недосконалий, я теж вище про це писала. Але... у Вашому випадку відмова у наданні відпустки грунтується саме на цьому: довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу.
Немає навчання, служби, чи роботи - немає відпустки. На зайнятість матері як підприємця закон не зважає.

anatol_ua 12.10.2010 12:01

Щось я Вас, zinus, не розумію...:?
Ви досліди ставите на своїй сім'ї ?
Спочатку, не взнавши усіх подробиць, кидаєте дружину у ЦЗ, лишаєте сім'ю без допомоги (навіть нещасні 130 грн на місяць краще, ніж 0), тепер хочете ще поекспериментувати...

Відпустку по догляду за дитиною двом близьким родичам одночасно
(Вам і бабусі) ніхто не надасть: або ... або...
Тому Ви спочатку зберіть сімейну раду,
вирішить, хто ж таки буде доглядати за дитиною,
потім порадьтесь із учасниками форуму (а у нас досвід багатий !),
а вже потім робіть якісь ... рухи :reverie:
І в першу чергу подумайте про дитину !!!

Мотя 12.10.2010 12:03

Анатоль!

:res:
:thumbs up::good::yes::handshake:

Mardge 12.10.2010 12:08

Для того щоб зрозуміти ситуацію, треба тему перечитати з посту №34, з якого почалося обговорення відпустки батькові, якщо мати займається підприємницькою діяльністю. Людина зважила, відклала гроші і хоче отримати відпустку, так як мати дитини фактично не займається доглядом.
Але, шановний zinus, законом "Про відпустки" це не передбачено.

zinus 12.10.2010 12:13

Позитивніше! :) моя дитина не для експериментів, ніфатало :)

Мені начальник відділу кадрів у попередній (до відновлення обліку в ЦЗ) консультації повідомив, що довідка з ЦЗ буде прийнятною.

Приклад про бабусю не стосувався моєї родини :) ну що ж ви так (ще й Мотя читає та киває). проте, хіба ви не бачите, що закон містить дивні дірки. в тому ж прикладі про бабусю і батька - матері можуть і не надати довідки про те, що вона вийшла на роботу до закінчення відпустки по догляду, тому що вона (наприклад) і не була в такій відпустці, а одразу ж пішла у відпустку бабуся. тобто іще один варіант, коли батькові мають відмовити, навіть за наявності працюючої матері дитини. чи не так?

Допомога людей (і на форумі) додає сил і розуму. Дякую.

Мотя 12.10.2010 12:17

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113723)
Допомога людей (і на форумі) додає сил і розуму.

Дорогой zinus!
Я тоже от всей души желаю Вам сил и понимания!
:yes::handshake:

anatol_ua 12.10.2010 12:23

Вибачте за ... неввічливість,
але спочатку треба було розуму набратись,
а потім заводити дружину і дітину...
і експериментувати над ними,
та ще й бабусю ... препарувати...:?

У Законі чітко все прописано - читайте і питайте, що Вам не зрозуміло...
А ваш начальник ВК, мабуть, не дуже ... у курсі,
тому хай реєструється на форумі і вчиться !

Я б не хотів бути піддослідним кроликом у Вашого начальника ВК...

Ще раз прошу вибачення за різкість, але ненавиджу, коли дорослі люди знущаються над маленькими дітьми :twisted: і жінками !!!
(навіть своїми...)

zinus 12.10.2010 13:04

anatol_ua, я бачу, що ви мене неправильно зрозуміли, проте прочитавши купу ваших повідомлень, відчувши здоровий глузд і неабиякий досвід у вас, мені залишається лише припускати наявність темних сил, що заважають нам порозумітися.

ніяких експериментів.
заради дитини ця вся бодяга.
я таки піду у цю відпустку, нехай на місяць-два, але піду.
і навряд чи моя дитина цим буде незадоволена :)

Мотя 12.10.2010 13:08

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113748)
я таки піду у цю відпустку, нехай на місяць-два, але піду.

А на каком основании, простите?:dont know::reverie::?
И Вы считаете, что месяца-двух у Вас хватит для ухода за ребенком?
Ниччо не понимаю тогда, чего Вы добиваетесь?

zinus 12.10.2010 13:12

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 113750)
А на каком основании, простите?:dont know::reverie::?

щось придумаємо. моя присутність потрібна, тому...
а поки що, як радив Анатолій, вертаємо все взад. шляхом найменших витрат.

Мотя, вы сейчас глаголите, как мой начальник. Которого, в принципе, не должно касаться - хватит ли нам месяца-двух. Канешна же не хватит, чем больше - тем лучше. Идеал - оба родителя с дитем, при деньгах и на Канарах.

Мотя 12.10.2010 13:14

Ну, думать тут, конечно, надо, однако, если Вы не принесете справку о том, что Ваша супруга либо вышла на работу, либо - учится....то...:dont know::reverie::?

zinus 12.10.2010 13:18

Та отож... Вы тока не думайте, что я забыл об этом :)
И эта... В канец-то канцов! Достаньте меня из корзины "Женодетененавистники,сначаладуматьнадоапотомрожат ь" и положите в корзину "Слишком заинтересованный" :) (юмор, для разрядки)

Мотя 12.10.2010 13:25

Да ладно Вам уж...
Каждый живет так, как ему надо....
Каждый проживает свою жизнь САМ!
Верно?;)
:002:

anatol_ua 12.10.2010 14:10

Не забудьте, що маєте ще право на відпустку без збереження ЗП:
ЗУ "Про відпустки"
Стаття 26. Відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін
За сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік.
Якщо таку відпустку узяти з 17.12.2010 по 31.12.2010,
а потім з 04.01.2011 по 18.01.2011,
то ось Вам іще цілий місяць (на цілком законних підставах)!!!

EllE HRD 12.10.2010 14:22

господа, я призываю к тому, чтобы мы немного философски относились к жизненным ценностям друг друга и вообще каждого из членов общества.
Надя права в том, что каждый свою жизнь проживает так как ему нравится.
все может быть совсем не так страшно, как нам показалось, а раз всех все устраивает, то зачем же нам тратить на все это дело нервы? человек выбрал для себя решение вопроса, а нас попросил посоветовать, как лучше поступить с точки зрения законодательства. ну и ограничимся именно этим. не нам судить, что у кого и как... отпустим это на другой суд

Мотя 12.10.2010 14:31

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 113760)
то ось Вам іще цілий місяць (на цілком законних підставах)!!!

Тем более, что можно ЕЩЕ хитрее сделать!:bravo:
Взять, к примеру, с 6 -го по 10 декабря - 5 дней потом - с 13 по 17 декабря - еще пять дней, потом с 20 по 25 декабря - еще пять дней, вот вам и 15 к дней по ст.26, а вкупе - получится ЦЕЛЫХ 21 день!:good:
А потом, в сл. году - точно так же сделать!:good:

anatol_ua 12.10.2010 14:49

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113751)
Идеал - оба родителя с дитем, при деньгах и на Канарах.

Коли будете пакувати чемодани, не забудьте для нас з Мотею по одній валізі
(ми і у багажному відділенні згодні летіти на Канари:D... і назад !)

Мотя 12.10.2010 14:56

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 113772)
(ми і у багажному відділенні згодні летіти на Канари:D... і назад !)

Ой, я согласная:yes::bravo:лететь в багажном отделении....согласная!:good:;)

anatol_ua 12.10.2010 15:06

Може й не зовсім доречно (я маю на увазі Канари:D), але поки :drag:, подумав:
а чому, коли Вашу дружину поставили на облік у ЦЗ, їй не призначили допомогу по безробіттю ???
Це було б більше, ніж допомога по догляду за дитиною...:reverie:

zinus 12.10.2010 16:06

anatol_ua, призначили, проте щоб її отримувати, маємо справно відвідувати цю контору. ризикуємо втратити цю допомогу, тому що дитина, тому що відустність відпустки в мене. я писав про це. кажецца.

мабуть поїхали на Канари в багажному всі, оце тільки чи не переважить в один бік літака :) аварії нам не потрібні.

anatol_ua 12.10.2010 16:18

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113782)
призначили, проте щоб її отримувати, маємо справно відвідувати цю контору.

Навіщо ??? так справно навіщо ???
Наскільки я знаю по нашому ЦЗ, комісія збирається раз на два тижні
(а то й на місяць).
Якщо поговорити з головою комісії (зазвичай - це заст. директора ЦЗ), то можна ходити і рідше...
А можна ходити тільки, коли знайдеться якась робота...
(щоб відмовитись від неї ;) , але це теж нечасто - не більше 3-х разів).

Подумайте ще раз !!!:reverie::reverie::reverie:

Мотя 13.10.2010 06:14

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113782)
ризикуємо втратити цю допомогу, тому що дитина,
.

Ничего не пойму окончательно....:dont know::reverie::?
Почему?:dont know::reverie::?
Ну, ребенок, и что?:dont know::reverie::?
Он, что, навек приковал его маму к постели?:dont know::reverie::?
Я, конечно, Вас очень уважаю, ув.zinus, однако, мне кажется, что Вы проблему из пальца высосали....
Извините за резкость, но все же Вам отвечу, как мама, которая тоже имела в свое время маленького ребенка....

Вы думаете, что только Вы одни с ребенком? Или как?:dont know::reverie::?

А очереди на молочных кухнях по два часа Вам не снились? С ребенком на руках? А очереди ВО ВСЕХ магазинах и за ВСЕМИ товарами с ребенком на руках? По два - три часа? Очереди за пеленками и распашонками? Вы этого не проходили и не знаете...
Ничего, никто не умер в этих очередях!

А тут - страшное дело - смотаться раз в месяц в ЦЗ!
Или Вы хотите, чтоб мама ВАЩЕ ничего не делала? Только и сидела бы дома?
Да елки-палки, взяла ребенка, как мы в свое время, да прогулялась лишний разок туда и назад...А там - ее без очереди пропустят - это сто пудов!

СМЕШНО просто! Смешно читать эту Вашу "проблему"!
Чесслово!
Извините, но я просто не выдержала....
Хотите - обижайтесь, хотите - нет!
ИМХО!
ИМХО!
ИМХО!
Тут, на форуме - все мамы и все могут Вам рассказать....как они управлялись в свое время с дитятами....:thumbs up:

OK_SANA 13.10.2010 09:35

Не совсем согласна с отпусками за свой счет.
Стаття 26. Відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін.
Т.е. для того, чтобы взять этот отпуск нужно не только желание работника, а и согласие работодателя. Предприятие имеет полное право не дать отпуск за свой счет.

anatol_ua 13.10.2010 09:39

... папы тоже иногда (по своим выходным) ходили на молочную кухню и
пелёнки-распашонки стирали (каждый день !) и тоже остались живы :D

Тому у мене до Вас, zinus, прохання:
або викладайте усе, що маєте (з усіма нюансами), щоб ми могли порозумітись і щось конкретне порадити (допомогти Вам)
або тему закрию, як ... трепологічну !

zinus 13.10.2010 15:28

anatol_ua, угу, похоже и правда дело в недостатке информации от меня. кто ж знал :)

вот Мотя пишет: "А тут - страшное дело - смотаться раз в месяц в ЦЗ!"

Мотя, возможно вам отсканить и показать все талоны на посещение ЦЗ?
Они выписывают талон с указанием точного времени (до минуты) даже для посещения с целью записи на семинар (например "послезавтра приходите записываться")!
И вот, приходит человек, они ему выдают талон на семинар НА ЗАВТРА (нехилый палец для высасывания). А завтра у нас прививка. И на семинарчик маман наша не смогла прийти.
Сегодня (утром, при взятии талончика на 16:15, ГАГАГА) ей сообщили, что если не успеет сегодня взять справку от врача для уважительности причины непосещения долбанного семинара то ей, оказывается, сократят выплату (понизят размер). А врач с 16:30. Как вам? Не надо о геройствах. Как папа маму прошу.

Разные центры занятости бывают, я вижу. Поэтому на ваше ИМХО не обижаюсь, ибо сам виноват - не сказал всего. Прасцице за трепание вам нервов :)

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 113815)
А очереди на молочных кухнях по два часа Вам не снились? С ребенком на руках? А очереди ВО ВСЕХ магазинах и за ВСЕМИ товарами с ребенком на руках? По два - три часа? Очереди за пеленками и распашонками? Вы этого не проходили и не знаете...

это вы не знаете :) что, однако, вас не останавливает.
Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 113815)
Да елки-палки, взяла ребенка, как мы в свое время, да прогулялась лишний разок туда и назад...А там - ее без очереди пропустят - это сто пудов!

ноль пудов.

anatol_ua, тема переросла в треп, мне пока нечего писать по теме, щас мы стабилизируем наш "статус" получателей соц.допомог (я сейчас в отпуске за свой счет, который таки да, не так просто взять) и потом может чего и напишу. или ничего не напишу.

опщим, как один из участников этого обсуждения позволю себе сообщить: согласен на закрытие топика. и еще раз спасибо всем за любые ответы. на других форумах не тусуюсь, этот нравица. потому что не проходной двор.

Мотя 13.10.2010 15:45

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113904)
Мотя, возможно вам отсканить и показать все талоны на посещение ЦЗ?

Нет необходимости, потому что я знаю ЦЗ, как облупленный...И про талоны, и про стояния в очередях за их получением с 4 часов утра...
Опять же: почему Вы решили, что ВЫ один столкнулись с данной проблемой? Вот чего я понять не могу!

Но, также еще и не пойму, почему ради посещения ЦЗ надо брать ВАМ отпуск по уходу.... А недостаточно взять один день за свой счет, именно в тот день, когда мама должна пойти в это ЦЗ?
Не думаю, что шеф откажет в одном - двух днях в месяц...
ЭТО - не проблема, еще раз повторяю!

Еще раз повторяю? проблемы ВСЕГДА были, есть и будут у ВСЕХ, БЕЗ ИСКЛЮЧЕНИЯ, кто имеет маленьких детей!
Одному - надо в ЦЗ!
Второму - на молочную кухню!
Третьему - надо в поликлинику (в свою, во взрослую, сдать анализы, а там - очередь не меньше, чем в ЦЗ).
Четвертому - к родителям поехать в больницу!
Пятым - на поезд встретить родственников!
Шестым - осидеть очередь и попасть на прием: в ЖЭК, в Горсвет, в Теплосеть, в Водоканал, в..., в..., в......
Седьмым...
Восьмым....
.....
Сотым......
У каждого СВОИ проблемы!
НО!
Их же как-то все решают!:dont know::reverie::?

Цитата:

Сообщение от zinus (Сообщение 113904)
это вы не знаете

:oops::smml2::smml2::smml2::wacko::hang3::swoon:

П.С. Уж извините!
Бачили очи, шо купували - теперь ижте, хоч повылазьте!
Знали, что такое ЦЗ? Зачем заморачивались?
А то - все умные, хотим денежку (ну, не работу же, в 11 месяцев ребенку?), а то что поморочиться придется - мы тут не помним....
Не надо было идти в ЦЗ!
Колхоз - дело добровольное!
Сами же себе нашли приключение, а теперь еще и кто-то виноват!
Пардон!

Olena K 28.05.2012 10:27

Отпуск по уходу за ребёнком для папы и больничный

Честно воспользовалась поиском, но ответа на свой вопрос так и не нашла.:dont know:
Ситуация следующая - на предприятии, где я работаю, есть директор, которого хотят "уйти". В данный момент он находится на больничном с 10.04.12 (кардиология), хочет уйти в отпуск по уходу за ребёнком до 3 лет, в этом, я думаю, ему отказать не смогут.
Возникает только вопрос, вернее два:
1. Может ли он уйти в такой отпуск, находясь на больничном?
2. Оплатят ли ему этот больничный, если он уйдёт в отпуск по уходу за ребёнком?

Мотя 28.05.2012 10:52

Цитата:

Сообщение от Olena K (Сообщение 172694)
1. Может ли он уйти в такой отпуск, находясь на больничном?

Нет.

julia18 29.05.2012 21:06

Оплатят ли ему этот больничный, если он уйдёт в отпуск по уходу за ребёнком? Нет, не оплатят. Он может оформить отпуск по уходу на следующий день после окончания больничного листа (но наверное ему этого не позволят), и то, для оформления этого отпуска нужно подтверждение что мама ребенка работает на полный рабочий день или учится.

Olena K 29.05.2012 22:57

Тогда такой вопрос: если дир, находясь на больничном, увольняется, то ему должны оплатить весь больничный? Даже если этот больничный закончится после увольнения?

Мотя 29.05.2012 23:19

Да.

Часовой пояс GMT +3, время: 15:53.