![]() |
При условии, что человеку нужно пройти стажировку, не знаю, должен он писать об этом в своем заявлении или нет.
|
Цитата:
|
А каким приказом оформляется стажировка и какими должны быть дальнейшие действия?
|
Цитата:
Далі в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці є графа 10 та 11 яка називається "Дублювання, стажування на робочому місці" їх потрібно заповнити у відповідності до наказу. |
Цитата:
Допустить к самостоятельной работе после прохождения стажировки в течение______смен с «____»__________200__г. по «_____»__________200___г. У нас еще потом заполняется Лист проходження спеціальної підготовки і стажування водія |
А как выглядит этот лист?
|
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/la...?nreg=z0776-08
ЛИСТ стажування Наказом по підприємству від _____________N______ водій ______________, прийнятий на роботу на транспортний засіб (модель) __________ (посвідчення водія серії _____ N ________ категорії _______, стаж роботи з ______ року), направляється для проходження стажування з _____________ до ______________ в обсязі ______ годин. ----------------------------------------------------------------------- |Число,| Часи роботи | Кількість |Маршрут|Пробіг| Підпис | |місяць|--------------|відпрацьованих| | |водія-інструктора| | |початок|кінець| годин | | | | ----------------------------------------------------------------------- I. Робота на внутрішній території підприємства 1. 2... II. Робота на лінії (маршруті) 1. 2... III. Контрольна поїздка 1. 2... Зауваження щодо роботи стажиста: 1. 2... Підпис Водій Водій-інструктор Висновок Допустити (не допустити) до роботи на (марка КТЗ) ______________. Посадова особа з безпеки дорожнього руху _______________ (підпис) Дата Водій-інструктор ________________ (підпис) Дата Ознайомлений: керівник водія __________________(підпис) Дата { ДЖЕРЕЛО тексту http://zakon1.rada.gov.ua } |
Посадова особа з безпеки дорожнього руху _______ кто должен расписываться в этой графе?
|
Тот, кого Вы назначите приказом....
У нас - это зам. гл. механика...обычно он же же и керивник стажування... |
Перевод + стажировка
Шановні професіонали кадрового діловодства!
Скажіть будь ласка чи правильно я розумію, ситуація така: потрібно перевести людину з посади водія автотранспортних засобів на посаду механіка, на скільки я розумію, ця посада потребує не тільки інструктаж з питань охорони праці, а і стажування під керівництвом кваліфікованих наставника. Питання таке: як це все відобразити в одному наказі, я знаю, що, наказ про стажування повинен бути окремо, чи можна в одному наказі вказати про стажування і інструктаж, наприклад: ….. перевести на посаду, провести інструктаж з питань охорони праці, пройти стажування протягом не менше 2-14 змін, пишу і сама розумію, що «бурда», але дали завдання зробити все одним скопом….:redface: Дякую за допомогу. |
Цитата:
Я думаю, Вы понимаете, что механик - это ИТР?:reverie: Ваш водитель имеет соответствующее образование, да? Давайте для начала разберемся, о каком механике Вы ведете речь?:reverie: Вы ничего не путаете? Вы уверены? ДОЛЖНОСТНАЯ ИНСТРУКЦИЯ МЕХАНИКА АВТОКОЛОННЫ I. Общие положения
..и неважно чего он там будет механик...автоколонны ли, в отделе Главного механика на предприятии ли... Важно, что механик - это руководитель среднего звена....:reverie: Например, Кваліфікаційні вимоги: Механік з ремонту устаткування I категорії: повна, базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр або молодший спеціаліст) та підвищення кваліфікації: для спеціаліста — стаж роботи за професією механіка з ремонту устаткування II категорії — не менше 1 року, для бакалавра або молодшого спеціаліста — не менше 2 років. Механік з ремонту устаткування II категорії: повна, базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр або молодший спеціаліст) та підвищення кваліфікації: для спеціаліста — без вимог до стажу роботи; для бакалавра або молодшого спеціаліста — стаж роботи за професією механіка з ремонту устаткування — не менше 2 років. :dont know: |
Так, шановна Мотя.
Я нічого не плутаю, і всі мої доводи і переконання безнадійні, чому? Тому що, виробництво, знаходиться в невеличкому місті, тому що знайти людину, відповідної кваліфікації дуже тяжко, тому що дуже скрутне становище, ( я маю на увазі економічний стан компанії). Я зробила два накази,- один з приводу стажування протягом не менше 2-15 змін, під керівництвом кваліфікованого наставника, відповідно зі знайомством під підпис НПА з охорони праці, а другий,вже після проходження стажування. Побачимо…. |
Цитата:
А хто, коли і за якими критеріями буде визначати, скільки ж таки змін проводити стажування? Стажист? А програма (план) стажування на який термін розрахована? На 2 дні, чи на 15? І що про це все "говорить" ваше положення про стажування? А що в колдоговорі написано про порядок оплати праці стажистів і наставників та про збереження/незбереження за стажистом попереднього робочого місця? ...? ...? ...? ... :? |
Цитата:
Вы можете привести НПА по вопросу стажировки ИТР? В Вашем данном случае? |
Цитата:
Чесно, про ніяке стажування взагалі речі і не йшло, сказали, - перевести. Посади головного механіка нема, є механік зі стажем 3 роки, який і буди в ролі наставника, перевести потрібно 15 березня, положення про стажування, а тим більш колективного договру такого не було ніколи, (річ у тому, що компанія з сірою виплатою з.п...), але при тому, формально просять зробити все як потрібно, положення про стажування приніс інженер охорони праці, але воно ніким не підписане, і як я зрозуміла зі слів, що лежить воно на всяк випадок. Там сказано не менше 2-15 змін, в нього вийде 9 змін. Оволодіти навичками виробничих процесів в ситуаціях аварійних умовах, (!!!!!)- мене переконують, що можна…..Вибачте, що звернулася з таким питанням, я розумію ваше дивування, але на жаль, в нашій країні, є і такі ферми, вибачти, фірми. |
Шановні давайте до цієї проблеми підійдемо трошки з іншого боку.
1. Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в якому термін "стажування" трактується так стажування - набуття особою практичного досвіду виконання виробничих завдань і обов'язків на робочому місці підприємства після теоретичної підготовки до початку самостійної роботи під безпосереднім керівництвом досвідченого фахівця; далі маємо слідуюче: 7. Стажування, дублювання і допуск працівників до роботи 7.1. Новоприйняті на підприємство працівники після первинного інструктажу на робочому місці до початку самостійної роботи повинні під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників пройти стажування протягом не менше 2-15 змін або дублювання протягом не менше шести змін. Стажування або дублювання проводиться, як правило, під час професійної підготовки на право виконання робіт з підвищеною небезпекою у випадках, передбачених нормативно-правовими актами з охорони праці. Що ми маємо на виході- Новоприйняті, про інших мова не йде. А поскільки Ви переводите працівника з однієї посади на іншу він не є новоприйнятим. Тому стажування.... |
Цитата:
Непонятно тогда ваще ничего... А зачем тогдаа Вы забиваете себе голову? Тем более, что я абсолютно согласна с ЧСМ, просто до этого еще не дошла, а начала выяснять, собственно, про механика.... Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
:yes::handshake:
|
У мому випадку посилання на НПА немає. Декан просто сказав, що у них так написано в програмі. А ВУЗ ТНЕУ (Тернопільський національний економічний університет).
P.S Дякую усім за участь в обговоренні. |
Стажировка и перевод
"Старый" работник проводит стажировку "нового" работника на свое место (должность), а сам переводится на другое место (должность). Как правильно это оформить и произвести оплату труда старого работника? Подскажите, пожалуйста...
|
Простите, кто на ком стоял?
А если немного понятней?:dont know::reverie: Это как? старый работник проводит стажировку на свое место.... Что Вы имеете ввиду.... И что? такой есть приказ прям?:dont know::reverie: А оплату за что? |
На предприятие устроился работник. Его нужно обучить выполнению обязанностей (ввести в курс дела и т.п.).
Оплату (доплату) за стажировку нового работника. |
Условия и порядок применения доплат должен быть установлен в Вашем колдоговоре.;)
|
т.е. законодательно єтот вопрос четко не регламентирован?
|
стажировка персонала
Подскажите, пожалуйста, где можно посмотреть, сколько по КЗОТу может находиться на стажировке сотрудник (например продавец)?
А если продавец проходит стажировку можно ли его все же не оформлять на время стажировки? Так как продавцы бывает простажируются неделю и уходят и является проблемой оформлять их и увольнять через центр занятости. (Речь идет об оформлении на СПД.) |
Цитата:
Я думаю, что данный ответ - исчерпывающий.... Цитата:
Цитата:
Если хотите не оформлять официально, то просто не называйте это громким словом стажировка, ну придумайте другое слово... Потому как я знаю вагон и маленькую тележку таких примеров: вы будете проходить "стажировку" (якобы), мы на Вас посмотрим, а потом решим: брать Вас на работу или нет...Работник "стажируется", при этом вкалывая, весь рабочий день, на него "смотрят", а потом: Вы нам не подходите...деньги? Какие деньги? Разве Вы работали? Вы же только стажировались.... Т.е., кидалово может быть с двух сторон: и со стороны работника, и со стороны работодателя.... А вот ПОЧЕМУ от вас уходят продавцы так часто...об этом бы я задумалась...что-то, значит, не так в Датском королевстве....просто так люди сбегать не будут....Тем более, сейчас... |
добрый день. По стажировке остался вопрос: правильно ли будет приказом принять "на стажировку на 10 дней на неполный рабочий день..", а в случае успешного прохождения - "Перевести на 8 часовой раб.день".
Правомерный это перевод или сущ.изменения усл. труда и предупреждать за 2 месяца? Хелп ми плиз :) |
Цитата:
Вы же на работу принимаете, т.е. заключаете трудовой договор...а не на стажировку? Это раз. А два: а работник САМ хочет, чтобы его приняли на работу на неполный рабочий день? И пишет об том заявление? А руководство согласно? так было дело? На неполный (или полный) рабочий день не переводят! Его устанавливают! А у Вас - Держслужба? |
надо было еще добавить: Садись - 2 !
)) нам нужно принять на работу на стажировку на 10 дней. если все ок, то перевести на полный раб день (за 2 месяца нужно или можно так?) |
Цитата:
1. У вас держслужба? 2. Работник САМ пишет заявлении о приеме на работу на условиях неполного рабочего дня? С оговоркой - 2 месяца? и Работодатель на это соглашается? 3. Перечитайте эту тему с самого начала.. Возможно, Ваши вопросы отпадут сами собой...;) |
у меня не гос.структура.
Сотрудник сам пишет что принимается на работу на стажировку временно... я просто не сталкивалась с таким видом приказа. Поэтому спрашиваю, потом его переводить на полный день постоянно? и нужно за 2 месяца предупреждать как сущ.изменения труда или нет? |
Цитата:
kadr25! Прочтите тему с самого начала! Далее: он пишет заявление о приеме на работу на условиях неполного рабочего дня? Далее, что вы имеете ввиду под "стажировкой"? Цитата:
Насчет стажировок - высказывания - а этой же теме! Цитата:
|
Стажування фахівців
Доброго дня!
Яким договором краще оформити стажування фахівців одного підприємства на іншому в межах України? Якщо будь-хто має вже таку практику, буду вдячна за допомогу :) |
Возникла следующая ситуация: работник обучился второй специльности(у нас свой уч. центр - обучают рабочих для своего пр-ва) было это год назад. Тогда же работнику провели стажировку по новой профессии, допуск к самостоятельной работе. Но работник не переведен официально на эту профессию (он как числился по первой профессии так и продолжает по ней числиться), просто переодически привлекается к работам по второй профессии (приказом переводится на месяц и обратно на своё раб. место). 3 месяца назад работника переводят официально на другое рабочее место по той второй профессии. Так вот вопрос: как вы считаете нужны ли ему провести опять стажировку по этой профессии и допуск к самостоятельной работе или можно сослаться на уже проведённую ранее стажировку? Я думаю, что нужно провести и первичный инструктаж на раб. месте и стажировку. А вы как думаете?
|
Как оформить стажера?
Добрый день, коллеги!
Прошу помощи в разрешении следующего вопроса: возможно ли узаконить присутствие стажера на предприятии без оформления в штат? У нас принято проводить стажировку кандидатов на вакантную должность (ознакомление с должностью, функционалом, первичной информацией), затем, своего рода, экзамен, а потом прием на работу лучшего из лучших. При этом некоторые должности связаны с производством и нахождение стажера на участке противоречит ТБ. Заранее благодарна за помощь. |
Доброго и праздничного дня и Вам, ув.Ирина К!
:welcome: Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 17:42. |