![]() |
Если ему отпуск вообще не надо, тогда пусть сьест свой больничный лист. И не морочит голову.
Я так понимаю З А К О Н У К Р А Ї Н И Про відпустки ,Вводиться в дію Постановою ВР N 505/96-ВР від 15.11.96, Стаття 11. Перенесення щорічної відпустки Щорічна відпустка на вимогу працівника повинна бути перенесена на інший період у разі: Щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена в разі: 1) тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку; У разі перенесення щорічної відпустки новий термін її надання встановлюється за згодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом. Якщо причини, що зумовили перенесення відпустки на інший період, настали під час її використання, то невикористана частина щорічної відпустки надається після закінчення дії причин, які її перервали, або за згодою сторін переноситься на інший період з додержанням вимог статті 12 цього Закону. Ваши действия Trine :read::read::read::read: |
А заявление на отпуск он писал? Или тоже сказал "отпуск мне нада!" ?
Ст.11 Закон об отпусках: "Щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або подовжена в разі.... тимчасової непрацездатності працівника" "Якщо причини, що зумовили перенесення відпустки на інший період, настали під час її використання, то невикористана частина щорічної відпустки надається після закінчення дії причини, які її перервали, або за згодою сторін переноситься на інший період" Т.е. без согласия сотрудника Вы не можете отпуск перенести. А согласие выражается заявлением.:) Я бы ему ответила: не хочешь писать - не пиши, но фактически ты в отпуске. И з/п за эти дни не получишь, и дни отпуска потеряешь. Вот.:redface: |
Цитата:
|
Спасибо болшое всем, в голове прояснилось. :)
Заявление на отпуск писал. Буду пугать его буквой закона :) СПАСИБО всем огромное. |
Дааа, буквами наших законов можно и пугать !..:lol:
|
Прошу прощения, если ответы уже были
Ситуация - сотрудник ушел в отпуск и в первый же день в отпуске сломал позвоночник. У меня есть заявление на отпуск, знаю, что больничный будет первым днем отпуска, что с заявлением делать? Перенести не могу - придет не скоро :( А если я не проведу отпуск, то по документам получиться, что травму он получил на предприятии... :reverie:чет я запуталась |
Цитата:
|
Робіть швиденько наказ на відпустку та йдіть на відвідини цього працівника до лікарні (нехай "вчасно" ознайомится з цим наказом).
Думаю, що він буде дуже радий саме зараз отримати "відпускні", а не чекати, коли ще йому оплатиться лікарняний! Відмінити і перенести на інший період відпустку завжди встигнете (коли у вас буде заява та лікарняний). |
ну, как Вам сказать, у нас отпускные в зарплату,
то, что подписи в приказе нет my fault, в больницу с ним я точно не пойду :shot: и все таки в табеле проставляю отпуск (2 дня), а затем больничный до тех пор пока не придет и не принесет больничный думаю, это будет не скоро (( говорил мне мой внутренний голос - сделай приказ сразу же, да ладно, думаю, через 2 дня выйдет и ознакомлю под подпись:acute: написал ведь заявление за день до отпуска, эх...лишь бы все обошлось :superstition: а по поводу "радий саме зараз отримати "відпускні" уже собираем в коллективе помощь, операция дорогостоящая. |
Отпуск больничный
Никогда по этому поводу вопросов не возникало - человек заболел во время отпуска, основанием для продления отпуска считался больничный ну и как и везде, это не приветствуется. Тут мой работник на днях в подобной ситуации попался гене. Гена обо всем расспросил работника, покивал головой. А потом меня чуть-чуть поругал. Итогом его тирады было следующее: если работник во время отпуска заболел, то по окончании больничного он должен выйти на работу и написать заявление на разрешение продлить ему отпуск. Он прав? И попутно, с каких это пор в поликлиниках стали обязывать в больничном выходом на работу? Моему работнику, у которого еще не кончился отпуск, в больничном написали: Приступить к работе с ... на следующий день после закрытия больничного.
|
То, что вы знаете о временной нетрудоспособности, пока не подкреплено документами. На
То, что вы знаете о временной нетрудоспособности, пока не подкреплено документами. На руках у вас есть заявление на отпуск. Вот и оформляйте отпуск, а потом откорректируете, уже основываясь на больничном листе. Вы же не знаете, что еще в больничном листе будет написано. Лучше следовать первичным документам и проводить действия по мере поступления документов
Я так и делаю. А в больнице откуда знают, что он в отпуске??? |
Цитата:
|
:thumbs up:
|
Подскажите, пожалуйста, а если больничный продлится дольше, чем закончится период отпуска (человек не выходит на работу после отпуска потому что болеет), как в этом случае поступать? Что проставлять в табеле выходов, если нет подтверждающего документа (больничного)?
|
НЗ – неявка з нез′ясованих причин
|
Цитата:
А как быть в лучае, если человек взял отпуск с последующим увольнением, в середине отпуска взял больничный и этот больничный закончится через неделю после даты увольнения. |
Думаю, что после того как причины выяснятся, нужно переписать табель.
По второму вопросу, думаю, нужно поговорить с самим работником. По факту он на работу не ходит, а находится в отпуске, если он заболел, то Вы это от него как-то узнали и выясняете собирается ли он всё равно увольняться в обозначенный срок или он хочет быть на больничном, потом отгулять оставшееся количество дней отпуска и уже потом уволиться. |
Цитата:
|
Цитата:
Якщо причини неявки працівника з'ясуюються вже після оформлення табелю, то на цього працівника складається уточнюючий (або скоригований) табель за минулий період із зазначенням фактичних причин неявки, підтверджених відповідним документом. 2. Якщо працівник звільнюється не за ініціативою роботодавця, то в день звільнення, визначений заявою (або наказом про надання відпустки) його треба звільнити. Якщо працівник принесе лікарняний, то цей лікарняний необхідно оплатити, а за невикористані днs щорічної відпустки виплатити йому компенсацію (оформити окремим наказом). |
esar, res
дуже часто чую поради про "коригування" документів заднім числом, після надання додаткових документів. Це неправильно - документи мають відображати ситуацію у реальному часі, а майбутні періоди коригуються уточнюючими документами |
Leva, вибачте, але Ви неуважно прочитали пост esar !
Не "заднім числом", а після пояснень причин відсутності видається коригуючий табель, до якого прикладаються пояснюючі документи. Бухгалтерія на його підставі робить перерахунок. Саме так я і роблю, коли приносять ЛН після подачі табелю до бухгалтерії... Усьо чьотко і чесно ! |
Цитата:
|
Если человек написал заявление его можно уволить в тот день когда он просит, при этом все выплаты (больничного и отспуск) выплатить.
Цитата:
|
2. Якщо працівник звільнюється не за ініціативою роботодавця, то в день звільнення, визначений заявою (або наказом про надання відпустки) його треба звільнити. Якщо працівник принесе лікарняний, то цей лікарняний необхідно оплатити, а за невикористані днs щорічної відпустки виплатити йому компенсацію (оформити окремим наказом).[/quote]
Подскажите, пожалуйста, если работника увольняют по соглашению сторон, но инициатива была руководства, сейчас он на больничном (в середине отпуска). После выхода из больничного хочет продлить отпуск. Можем ли мы уволить этого работника не продлевая отпуск в день оговоренный в заявлении об увольнении несмотря находится работник на больничном или уже вышел из него до даты увольнения? |
Цитата:
Це я неуважно прочитав:redface: :handshake: |
Цитата:
Звільнення за угодою сторін не є звільненням з ініціативи роботодавця (незалежно від того, хто був ініціатором звільнення), оскільки ця підстава зазначена в п. 1 ст. 36 КЗпП. Якщо працівник щось хоче (у вашому випадку - продовжити відпустку), то це не означає, що всі його забаганки мають беззастережно виконуватися. Крім бажань працівника є ще норми закону. Тож звільнюйте його таким чином, як я про це писала раніше. Тим більше, що дату звільнення за угодою сторін, визначену раніше, можна змінити (або взагалі відмінити саме звільнення) тільки за новою домовленістю (угодою) сторін. (Я не думаю, що ви погодитеся на якісь зміни угоди з працівником, якому самі ж і запропонували звільнитися). Доречі, порушення угоди про звільнення (не звільнення в раніше визначений термін) може бути підставою для судового позову з боку працівника... |
Спасибо огромное за профессиональные ответы, подсказки и советы!!!
|
Цитата:
Не сильна в вопросах бухгалтерии. Просветите кто-нить :innocent: |
На підставі табелю оплачуються тільки дні явки (роботи).
Все інше оплачується на підставі наказів (відпустки, відрядження, "донорські" тощо) та листків непрацездатності. Отже, у випадку, коли ви наказом перенесете невикористану відпустку (конкретну кількість календарних днів) на інший період, то бухгалтерія утримає з працівника відпускні за цю кількість днів. А коли ви "в іншому періоді" надасте (наказом) невикростані дні відпустки, то бухгалтерія знову нарахує відпускні за цю кількість днів відпустки. |
Огроменное спасибо res
Все понятно |
Больничный в отпуске: табелирование и оплата
Доброго дня! Виникла така ситуація. Працівник в черговій відпустці з 15 лютого. 16 березня приніс лікарняний 3 24 лютого по 12 березня. Всі розрахунки, включаючи табелювання, компютиризовані. Місяць закриваємо десь 5-6 числа наступного за звітним місяцем. Вернутися і провести коригування в табелі змоги немає. Тим більше що все випущено, підписано, і т.д.:boast:
Хотілося б почути думки, в кого була схожа ситуація. |
В табелі не треба нічого правити. На підставі додаткового скоригованого табеля по цій людині і наказу про продовження/перенесення відпустки бух зробить перерахунок.
|
Iren@, а не могли бы вы подсказать статью, что бы почитать сам порядок больничного в отпуске:read:. Заранее благодарна.
|
ст. 11 ЗУ "Про відпустки."
|
У меня во время работы возник вопрос-обязательно ли прохождение предварительного мед. осмотра для сотрудников, которые принимаются на работу по договору подряда! За ранее благодарна!
|
Закон это, конечно, хорошо. Но хотелось бы почитать порядок. Например, когда работник должен сообщить об болезни, порядок выдачи приказов и т.д. Есть же где-то это описано. Хочу провести занятия с работниками. Може кто знает, где. Понимаю, что можно погуглить, но со временем никак.:redface:
|
Єдиного порядку для всіх підприємств, щоб був у вигляді НПА - немає. Придумайте собі порядок, запишіть у ПВТР і виховуйте працівників, як ваша душа забажає. ;)
|
Цитата:
исполнитель НА СВОЙ СТРАХ И РИСК берётся выполнить ... Т.е. ему не нужны ПВТР, Инструктажи по ТБ и ОТ, медсправки и пр. Это его (исполнителя) проблемы, а не наши (заказчика) !!! Другое дело - работа, связанная с необходимостью контакта, скажем, с людьми, с продуктами... Но тут мы не доверяем это дело подряду, а принимаем на работу (с соблюдением КЗоТ, ПВТР, Инструктажами и справками...) |
Натали@personal , з виконавцями договору підряду у вас немає трудових відносин, і вони не є вашими співробітниками. Отже, медогляд не потрібен.
На майбутнє - розміщуйте, будь-ласка, запитання в темах, в яких обговорюються аналогічні питання, а не в будь-яку. І вчиться користуватись пошуком по форуму і порталу. :) |
Огромное спасибо за ответ! Впредь учту все замечания и буду правильно размещать вопросы!:redface:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 19:02. |