![]() |
Еще один вопрос по теме, пожалуйста. 17-летний инвалид 3-й группы - какова продолжительность отпуска - 31 день?
|
До 18 лет - 31 (абзац 8 ст.6 ЗУ "Об отпусках"),
после - 30 (абзац 7 ст.6).:read: |
Спасибо Анатолий! Просто засомневалась...
|
Подскажите где нужно хранить график отпусков и уведомение об отпуске, как регестрировать его, если это вообще нужно делать?
|
Не могу открыть свою "лигу", помогите.
У нас некоторые категории работников насобирали отпусков за предыдущие годы (у кого-то 5-10 дней от каждого отпуска оставалось, некоторые вообще не брали отпуск). До поры до времени это устраивало руководство, пока люди не начали увольняться и не пошли в массовом порядуке сумасшедшие компенсации. Это преамбула. А вопрос в следующем - вроде ж нет ограничения по количеству предоставленных отпусков за прошлые годы? (м-да, корявая формулировочка...). Т.е. я могу в 2009 году предоставить отпуск 24 дня за 2006 + 10 дней за 2007 + 10 дней за 2008 + 24 за 2009? или нет? |
Почему бы и нет (см. обсуждения на форуме)?
Но дешевле всё-таки выплатить компенсацию (хотя бы из-за коммунального налога, который надо платить, пока работник в отпуске)... |
Цитата:
|
Цитата:
Тільки мені не зрозуміло, якщо ви даєте відпустку за 2006 рік, то чому частинами по 10 днів за 2007, 2008? Так не не буває: якщо ви не дали 24 кд за 2007, то не можете починати давати відпустки за 2008 і 2009 роки. |
Цитата:
А якщо працівник перейшов по переводу і перевів 17 днів, але хоче взяти всю відпустку за відпрацьований період (31 день) уже у нас і наголосив, що переведена відпустка нехай поки що лишається. Яким нормативним документом, крім логіки, я можу заставити його забрати 17 к.д.? |
Цитата:
|
kozur, а яка йому різниця, за який період у нього залишиться 17 к/д? Надаєте йому 17 к/д, які він перевів+14 з Вашого підприємства. І залишаються у нього тіж самі 17 днів.
|
Цитата:
|
Цитата:
Тобто до 18 років - 31 к.д. , а потім як інваліду ІІІ групи - 26 к.д. !!! |
Я же правильно понимаю, что сотруднику, инвалиду ІІ группы - мы можем предоставить ежегодный основной отпуск на 30 дней. или мы еще и на 24 дня должны предоставить?
|
Ну что-то одно точно придётся предоставить:lol:
(основной ежегодный отпуск на 30 к.д.) |
Вибачте, будь ласка!
Але мені потрібна відповідь на таке питання. Воно начеб-то теж про відпустку, але додаткову. Працює в нас мамочка розведена (свідоцтво про розірвання шлюбу від 13 грудня 2007 року), має дитину 1998 року народження, є постанова суду про сплату аліментів. Ні разу вона не брала додаткової відпуски, як одинока мати. Тепер вона десь у вересні йде у відпустку по вагітності та пологам, і хоче використати всі накопичені відпустки. Так от у мене таке питання - чи за 2007 рік їй повинна відпустка 7 к.д.? |
Цитата:
|
Цитата:
|
А які ж потрібно ще документи?
Iren@, я так розумію, що ця працівниця має за 2007 рік - 7 к.д., за 2008 - 7 к.д., за 2009 - 7 к.д., загальною тривалістю - 21 к.д.? |
А за 2010 р. буде уже 10 к.д., але надавати їх можна тільки у поточному (календарному році), решта буде компенсована при звільненні...
|
Що Ви, Анатолій, мали на увазі - "А за 2010 р. буде уже 10 к.д."? Відбуваються якісь зміни? Або я щось "прогавила"?
|
Та не переймайтесь - до 01.01.2010 ще далеко, а ВРУ може ще все змінити:lol:
(в т.ч. і ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей) |
Так, з 1.01.2010 будуть внесені зміни до ст. 19 Закону України "Про відпустки" і соціальна відпустка одинокій матері становитиме 10 календарних днів
|
Дякую за підказку!
Але в мене є ще одне запитання. А при звільненні такої жіночки, ми повинні будемо виплатити їй компенсацію 7 к.д. за поточний рік незалежно від того закінчився він чи ні. Наприклад: вона звільняється 31.07.09р. ,ми їй виплачуємо компенсацію за 7 місяців - 14 днів + 7 к.д. як одинокій матері = 21 к.д. |
Цитата:
|
Цитата:
(щоб на новому місці роботи у цьому році їй знову не надали таку відпустку:acute:) |
Цитата:
- або вона використала цю відпустку за попереднім місцем роботи; - або при звільненні їй мали виплатити за цю відпустку компенсацію. А якщо жінка не дурна, то може і "не донести" цю довідку до нового місця роботи. :lol: То що, пане Анатолію - знову давати відпустку? ;) |
А іронія вже не сприймається наприкінці тижня ?:-D
Звичайно ж, якщо жінка звільняється, то їй треба виплатити компенсацію за ВСІ невикористані дні відпусток (основних, додаткових, соціальних...), а на новому місці треба знову спочатку (з дати прийняття на роботу) заробляти відпустку(и)... Iren@ :handshake:і навіть:kiss3: ! |
Цитата:
Цитата:
До того ж, відповідно до ПКМУ "Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати" №100 від від 8 лютого 1995: Цитата:
|
Цитата:
Возникла у нас такая ситуация: у сотрудницы остаток 3 к.д., пишет заявление на отпуск, хочет опйти на 14 к.д. Я ей объясняю, что с учетом остатков это может быть либо 13 (3+10) либо 17 (3+14). На 17 дней она не хочет идти, на 13 вроде и могла бы, но в остатке остается неделимая часть 14 и она планирует следующий отпуск весной, т.е. мотивирует тем, что весной ей 14 как-бы и ни к чему. Могу ли я ей дать сейчас 14 дней за текущий период, а в следующий отпуск включить остаток 3 от предыдущего? |
Уважаемые коллеги! Очень хочу услышать ответ, он совершенно не требует теории, только ваш опыт и практика :)
|
В приказе так и напишите:
предоставить ... частично на 3 к.д. за период работы (предыдущий) и ... частично на 11 к.д. за период работы (текущий) всего на 14 к.д. с ... по ... включительно. В чём проблема ? |
Проблема в том, что в остатке остается 13 к.д., но ведь у нас неделимая часть отпуска за рабочий период составляет 14
|
За это негрубое нарушение никто вас не накажет, тем более, что вы пошли навстречу работнику..., кроме того, работник таки отгуляет 14 к.д. подряд...
|
Дозвольте спитати. Чи немає ніякої "загрози", якщо за рік працівник використає лише 7 к.д. щорічної відпустки?
|
Тоже решила навести порядок в схеме предоставления отпусков: нигде не могу найти, подскажите, плиз-з-з, инвалид относится к категории, которой необходимо предоставлять ежегодный отпуск в удобное для работника время?
|
Почніть вирішення цього питання з читання ЗУ "Про відпустки".
|
Нашал, нашла, нашла!!! :bow:
ст. 10 Раздел II ЗУ "Об отпусках" Щорічні відпустки за бажанням працівника в зручний для нього час надаються: 1) особам віком до вісімнадцяти років; 2) інвалідам; 3) жінкам перед відпусткою у зв'язку з вагітністю та пологами або після неї; 4) жінкам, які мають двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда; 5) одинокій матері (батьку), які виховують дитину без батька (матері); опікунам, піклувальникам або іншим самотнім особам, які фактично виховують одного або більше дітей віком до 15 років за відсутності батьків; 6) дружинам (чоловікам) військовослужбовців; 7) ветеранам праці та особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; 8) ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; 9) батькам - вихователям дитячих будинків сімейного типу; 10) в інших випадках, передбачених законодавством, колективним або трудовим договором. |
Цитата:
грубым нарушением является "НЕПРЕДОСТАВЛЕНИЕ работнику ежегодного отпуска более 2-х лет". Если веские причины для "недогула" отпуска- то в течении следующего года (н., 7 к.д. отгулял в 2008, а в 2009 остальные) - тогда ничего страшного:redface: |
Если при переводе (по п.5 ст.36 КЗоТа) сотруднику на предыдущем предприятии не выплатили компенсацию, а перевели ср-ва на оплату его отпуска на наше, можно ли этот "неиспользованный отпуск", к примеру в 16 дней, делить на 2+14?
Спасибо. |
Часовой пояс GMT +3, время: 10:28. |