![]() |
Цитата:
|
А якщо в цей день відгулу з ним щось станеться... ногу, наприклад, зламає.. Виробничий травматизм, чи як?
|
Цитата:
Підстрахуватися ніколи не завадить ;) Владимировна Откройте на портале раздел "Статьи" - "TOP-5 за октябрь ’08" - "Порядок предоставления отпусков и их учет в MS Excel" (третья с верху) ;) |
Відпустка без збереження з/плати
Підкажіть, будь-ласка, працівник має право брати відпустку без збереження заробітної плати 15 кал. днів на рік, а якщо людина працює 2 роки і раніше не брала такої відпустки, а тепер хоче взяти 20 днів, чи можна надати цю відпустку?
|
Re: Відпустка без збереження з/плати
Цитата:
|
дякую я так і думала. В ЗУ про відпустки сказано 15 днів на рік...от чомусь мені і стукнуло в голову, що якщо не використати в минулому, можна це зробити в поточному році.
|
Шановна kudria!
Хочу Вас застерегти, що відпустка без збереження заробітної плати не завжди може бути 15 календарних днів на рік, а в деяких випадках навіть до 60 календарних днів. Треба брати до уваги, що це за людина (її статус) та для чого береться ця відпустка. Перегляньте відповідний розділ Закону „Про відпустки”. Додам, що відпустка без збереження заробітної плати надається за календарний рік. Тобто, якщо навіть працівник має право лише на 15 днів, то після 15 грудня йому можна надати відпустку тривалістю 20 днів, як він того хоче, з них 15 днів – в рахунок 2008 року, а 5 днів – в рахунок наступного 2009 року. |
Ліміт відпусток без збереження заробітної плати придуманий для того щоб роботодавці не зловживали даним видом відпусток
|
Читаю тему отпуска без сохранения заработной платы уже 3-ю неделю. Четко усвоила, что по семейным обстоятельствам можно не более 15 кал.дней в году. Нам пришлось тоже это делать - мы поделили на 3 раза по 5 дней. т.к. это тоже можно делать. Теперь вот знакомый попросил помочь их фирме, т.к. кадры у них ведет секретарь и она ему сказала, что можно и на месяц отправлять без содержания! :?
Я поговорила с этой женщиной, она сказала мне что делает след. приказ: В связи с уменьшением объема выполненных услуг на предприятии в ноябре 2008 г. приказываю: отправить в отпуск без сохранения заработной платы на ноябрь месяц след. сотрудников (почти всю фирму. кроме директора, главбуха и пары человек). Я пытаюсь объяснить, что это неправильно, но тщетно! :dont know: |
А Вы закон об отпусках давали ей почитать?
|
Конечно, не правильно. По сути, это получается тот же простой. Соответственно надо платить не менее 2/3 оклада
|
Цитата:
|
Вот такие горе-кадровики потом и попадают под тяжелый вал государственной машины за грубые нарушения прав трудящихся, и, кстати подставляют еще и своих директоров...
Рекомендую озвучить ей статьи КУоАП и УК Украины, в которых предусмотрена ответственность за такое вольное трактование законодательства, а товарищу Вашему пригрозить ей судебным разбирательством (если он конечно готов к этому внутренне) :lol: |
:eek: Якщо Ваш знайомий - керівник вищезгаданої працівниці, то порадьте йому відсторонити цього секретаря від обов'язків по веденню кадрового діловодства. Інакше будуть у нього проблеми :redface:
|
:thumbs up: :lol: :thumbs up: :lol: Повністю підтримую!
|
Якщо відстороняти кожного, хто не знає якесь питання, то хто ж працювати буде? :dont know: Не педагогічно. :cool:
|
Если отстранять всех, кто не хочет даже поискать информацию а может только выдавать глубокие цитаты на тему: "Там так написано, поэтому я тут вот так решила", и заменять их на ищущих и в итоге набивающих шишки, но находящих и как итог учащихся - толк будет ого-го какой :lol:
|
15 дней б/о в году можно давать согласно ст 84 КЗОТ, но ещё есть доп-е бесплатные отпуска ст 25 ЗУ "Об отпусках"
|
А Вы уверены, что в КЗоТе и и в З-не об отпусках речь идет о разных отпусках? :wink: (нету тут смайлика чтобы сделать ну совсем уж хитрое лицо).
|
Согласна! Все мы учимся на ошибках, лучше, конечно, в таком случае на чужих :) Я тоже не всегда знаю, как правильно поступить, не всегда еще досконально знаю и помню законодательство. Но стараюсь сначала 7 раз отмерять..., почитать, посоветоваться, а потом делать. Вот и после слов этой женщины еще раз сама перечитала и КЗоТ и Закон Об отпусках и 125 тем по этому поводу на форуме. И готова помочь тому, кто этого не сделал. Мой знакомый действительно директор, я ему сказала об этом, - сидит, читает законы сам :)
|
Проблема тут не в тому, що людина не знає законів і робить помилки. Проблема в тому, що коли їй вказуюють на помилки вона продовжує сперечатися і, як я зрозумів, не намагається прислухатися :roll:
|
дякую
|
Цитата:
А чому саме після 15 грудня ? І навіть авансом ? |
Добрый день, все хорошо, больше 15 дней в кал. году отпуска без сохранения ЗП - нельзя, а если человеку надо??? Я иду на уступки и предоставляю такие отпуска, что мне за это может быть? Я знаю, что нельзя, а если важное, срочное, не терпящее отлогательств?
Никаких простоев в компании нет! Никого никуда не отправляем, сами просят, каждый раз причины архиважные :dont know: Вот что мне делать, подскажите :) Неоднократно всем руководителям говорю о том, что нельзя, а они меня спрашивают, а что за это будет? Кто - нибудь с этим сталкивался, что за это может быть?? |
Цитата:
Про "аванс", що Ви пишете, я сам не зрозумів, также, як Ви не зрозуміли про моє "15 грудня" :lol: |
Теж не зрозумів. Відпустка без збереження зарплати надаєється строком не більше 15 календарних днів в календарний рік (вибачте за тафтологію).
Можна надати людині відпустку на період з 17 грудня по 15 січня, тобто 30 к/д (15 за цей рік і 15 за наступний) Але, при цьому, слід писати дві заяви Цитата:
http://hrliga.com/phpBB2/viewtopic.php?t=10174 |
Вот то то же, санкций не предусмотрено, а реально кто- то, возможно, сталкивался с этим? Что за это бывает?
|
У меня никогда отпуска з/свой счет инспекции не проверяли. Они уделяли внимание только обычным отпускам, и отпускам для инвалидов (даются ли вовремя, сколько дней и т.д.).
|
Цитата:
Тогда понятно http://i.smiles2k.net/big_smiles/super_smilies063.gif Вікторе Семеновичу, прошу пробачення - трошки "затупив" (як кажуть мої діти) :redface: |
Анатолий, с полным к Вам уважением, я сам так и не внес ясность. Спасибо, это сделал Родион.
Я даже поленился точную дату посчитать, а так где-то "после 15-го числа" :) |
Цитата:
|
Відпустка без збереження з/плати
А як трактувати ч.2 ст. 26 Закону України "Про відпустки", яка говорить, що власник або уповноважений ним орган у разі простою підприємства з незалежних від працівників причин може надавати відпустку без збереження з/плати або з частковим її збереженням. Тривалість такої відпустки залежить від тривалості простою. У колективному договорі повинна бути описана процедура надання відпустки без збереження з/плати з незалежних від працівників (попередження, час перебування у таких відпустках).
|
Re: Відпустка без збереження з/плати
Цитата:
частину другу статті 26 виключено на підставі Закону N 2073-III від 02.11.2000. |
Ще раз відпустка б/зб. заробітної плати
Підкажіть, будь-ласка, у відпустках без збереження з/пл. рахуються тільки робочі дні, чи й вихідні? Тобто, якщо 15 календарних днів на рік , то в них враховуються суботи і неділлі?
Допоможіть !!! |
Так, і навіть святкові
|
Ну за вихідні дні з/п ж не нараховується? А що за святкові не переноситься?
|
ЗУ "Про відпустки:
Стаття 5. Визначення тривалості відпусток Тривалість відпусток визначається цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами України і незалежно від режимів та графіків роботи розраховується в календарних днях. Святкові та неробочі дні (стаття 73 Кодексу законів про працю України) при визначенні тривалості щорічних відпусток та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей (стаття 19 цього Закону), не враховуються. Стаття 26. Відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін За сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. Ну що ти тут поробиш :dont know: Що ж до оплати - зверніться до бухгалтера по зарплаті - ось хто професіонально все пояснить :wink: |
Ще раз відпустка б/зб. заробітної плати
можна писати заяву на віпустку без збереженя з понеділка по пятницю, а поім знову після вихідних понеділок - пятниця.
|
Цитата:
А як би це була основна (чи додаткова) щорічна відпустка, то відпускні нараховують і за вихідні в тому числі, крім святкових та неробочих днів/днів релігійних свят. |
Re: Ще раз відпустка б/зб. заробітної плати
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 05:28. |