![]() |
Правильно було б із самого початку укладати строкові трудові договори із зазначенням причини та терміну в наказі.
За умови згоди працівників я б попросила дописати в заяві про прийняття "за строковим трудовим договором на період ... робіт, з ххх до 31.05.2009 і накази передрукувати. Ви поясніть працівникам, що цей варіант для них більш оптимальний, ніж звільнитися за власним бажанням, оскільки якщо вони не погодяться і звільняться за власним бажанням, то в центрі зайнятості почнуть отримувати допомогу з 91 дня. А якщо будуть звільнені за п.2 ст. 36 КЗППУ - то це вважається поважною причиною і допомогу призначають з 8 дня. Центр зайнятості нехай не буде для вас авторитетом - там такі самі фахівці, як і ми з вами. У вас є підстави вважати, що вони більш компетентні за нас? :wink: В мене - немає. |
Спасибо за информацию, я просто только второй месяц работаю и с таким ещё не сталкивалась, а в кампании я - единственный кадровик и тот без опыта работы.
:( Переписать приказ не реально - человек не первый год работает. Прийдется наверное всё-таки договариваться об увольнении и приёме на работу. |
Цитата:
Цитата:
Наскільки я розумію, найбільш правильний варіант - скорочення - не розглядається вашим керівництвом, тому і не обговорюю. |
Спасибо за информацию.
|
Срочный трудовой договор
Подскажите, пожалуйста, как правильно поступить в следующей ситуации: с работником заключен срочный трудовой договор до 31 марта 2009 г. Мы хотим его продлить, но на новых условиях (другой график работы). Необходимо ли в таком случае предупреждать работника об изменениях существенных условий труда за 2 месяца?
|
Я бы посоветовал, учитывая ст. 39-1, уволить 31.03.09 по п. 2 ст. 36,
а потом принять с 01.04.09 на новых условиях. |
Спасибо Вам большое! Я, наверное, прислушаюсь к Вашему совету!
|
Якщо немає законних підстав для укладення СТД, це не врятує ситуацію, ст. 39-1 КЗППУ:
Цитата:
ПРЕЗИДІЇ ВЕРХОВНОЇ РАДИ СРСР N 311-09 від 24.09.74 "Про умови праці тимчасових робітників і службовців": Цитата:
|
а еще, как вариант (правда, пожалуй, применимый только в том случае, если срочный ТД у Вас заключен в письменной форме) могу предложить: заключить к срочному ТД дополнительное соглашение, которым сразу и изменить срок договора и изменить трудовую функцию работника.
Знаю, что не особо широко, но кое-где такая практика вполне успешно применяется. Лично я, как юрист, не вижу норм, которые бы запрещали, применяя общий порядок внесения изменений в договора, предусмотренный гражданским законодательством, заключать дополнительные соглашения к срочным трудовым договорам.... |
Спасибо всем, кто откликнулся!!!
|
Срочный трудовой договор
У меня на предприятии работает человек по срочному трудовому договору на время ликвидации предприятия (структурного подразделения). Она процедуру завершила, руководитель решил не расторгать с ней договор, чтобы она дальше работала.
Нужно ли издавать приказ о переводе на постоянную основу работника и делать соответствующую запись в трудовой если в КЗоТе написано - не было приказа о расторжении договора, то он считается автоматически продленным на неопределенное время |
Цитата:
Хотя, в комментариях к КзоТу прямо об этом ничего не сказано, все же лучше издать. Так и работнику будет спокойней, и Вам для учета лучше. |
Цитата:
|
Всем огромное спасибо за совет.
|
Стаття 39-1. Продовження дії строкового трудового договору
на невизначений строк Якщо після закінчення строку трудового договору (пункти 2 і 3 статті 23) трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк. Трудові договори, що були переукладені один чи декілька разів, за винятком випадків, передбачених частиною другою статті 23, вважаються такими, що укладені на невизначений строк. http://zikom.net/book_13_page_53.html |
Цитата:
если работник напишет заявление с просьбой продлить договор, то можно делать это больше 2 раз |
Цитата:
Я не пишу, т.к. он продляется автоматически. |
Цитата:
|
смысл в том, что иногда собственник отказывает в продлении договора :-D
|
Цитата:
|
В Вашому випадку працівник працював за строковим трудовим договором, який був визначений як "на час виконання певної роботи", а саме ліквідації структурного підрозділу.
В той час коли ця робота була виконана повністю цей трудовий договір втратив свою чинність, поскільки робота виконана, т.е. зникає предмет договору. Переукласти даний договір неможливо, тому що згідно умов цього договору робота виконана повністю. Продовжити термін його дії немає необхідності, тому що робота виконана у встановлені договором строки. На мій погляд, я звільнив даного працівника по закінченню строку договору, а слідуючою дату прийняв по бесстроковому ТД, можливо зміниться посада та інші параметри ТД. |
Цитата:
|
В данном случаекак должна звучать формулировка приказа
|
Строковий трудовий договір
Добрый день, уважаемые коллеги!!!
Подскажите, пожалуйста по след. ситуации: Приняли сотрудницу по строковому с 30 мая до 30 июня на должность помощника бухгалтера. Вчера получили от фин. дира официальный запрос на перевод с 18 июня данную сотрудницу на должность бухгалтера (с увеличением оклада) !!!! Насколько я знаю сущ. след. варианты: 1. Разорвать труд. договор (ст. 36 КЗоТ) и принять с 18 июня на новую должность. 2. Дождаться окончания строкового и перевести след. днём. Но, чтобы переводить сотрудника на новую должность, в момент действия строкового договора, такого я не слышала. Будьте добры, подскажите, может я ошибаюсь. |
Всё-таки непонятно - с 18.06 это будет бессрочный ТД ?
Тогда (чтобы не нарушать отчётности - кот Матроскин :-D) лучше было бы подождать до 30.06, а потом принять на новую должность с новым окладом на новых условиях... |
Анатолий, с 18.06 - єто уже будет бессрочный ТД
|
1. Тогда пусть напишет заявление с просьбой уволить её 17.06.09(досрочно со срочного ТД !:-D) . Оформите приказом увольнение.
Принимайте с 18.06.09 на бессрочный ТД на новую должность и новый оклад ! 2. Просто переводите на новую должность - тогда автоматически 01.07.09 срочный ТД превратится в бессрочный. |
А, в принципе, возможно от 18.06. издать приказ о переводе данного сотрудника на основное место работы на ... должность (имея на руках его заявление)?
|
Так он же и так на основном месте работает, просто по СТД...
Два варианта у Вас уже есть - выбирайте ! |
Спасибо, Анатолий. Я склоняюсь к варианту дождаться окончания СТД и проводить тогда все изменения, юрист - на переводе работника с 18.06. :(
|
Цитата:
Цитата:
|
В свій час мала проблеми із укладенням строкового трудового договору - і прийшла до того, що, наприклад, помічник бухгалтера не може бути прийнятий просто на місяць, тобто за строковим трудовим....то чи законним було таке працевлаштування?????
|
Цитата:
|
ну тому що тоді потрібно прописувати не строк, а зміст виконаної роботи, щось на зразок цивільно-правового, але у формі трудового договору (приймається на термін виконання роботи "..........." в кількості "......" - як то оформити бухгалтеру ??? - хіба вписати кількість виписаних доручень чи візитів в податкову))) ) або ж виконувані обов'язки професійні мають бути пов'язані із сезонністю.......яка ж сезонність у бухгалтера???
|
По-моєму, має місце невеличка плутанина у поняттях:
укладення ЦПД з бухгалтером (або його помічником) складно обґрунтувати, тому що характер роботи цього не дозволяє, а вимагає укладення саме трудового договору. А СТД (див. ст. 23 КЗпПУ) можна укласти навіть з головним бухгалтером (наприклад, на час хвороби основного головбуха) !!! |
"коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами. " Давайте будемо справедливими, де ж враховані інтереси бухгалтера, якому замість постійної роботи запропонували лише 1 місяць......В свій час теж дуже хотіла так робити - адже тоді не виникало б жодних проблем із звільненням....але вже тепер (до речі, за участі даного форуму та мінімального досвіду роботи в кадрах) зрозуміла, що сама могла б бути на місці шукача роботи....та й законодавчо це не обгрунтовано.
а.....якщо на час виконання обов'язків іншого працівника - то звичайно можливо.Там не було просто це вказано. |
Цитата:
(подаючи чи ні заяву про прийняття на роботу тимчасово на 1 місяць)... |
Та ні, все ж, у випадку суду важко буде довести інтереси працівника (якщо вони не є вагомим та не вказані у заяві про працевлаштування) в працевлаштуванні один місяць. То не я сама придумала - Науково-практичний коментар.....)))) - ст.160 (2008р.)
|
Цитата:
|
Строковий трудовий договір
Уважаемые коллеги и эксперты!
Подскажите, пожалуйста, чтобы СТД оставался срочным обязательно увольнять-принимать работника по окончании срока его действия или есть другие способы продлить СТД? Например, в случае продления СТД на определенный срок по заявлению сотрудника, этот договор остается срочным? |
Часовой пояс GMT +3, время: 11:10. |