![]() |
Цитата:
То для чого ж ви видаєте їй офіційного листа? Щоб дати в руки доказ, що вона у вас, всеж-таки, працювала?! Та, хочби і працювала, то нАшо той лист? Їй що, за пепереднім місцем роботи вже відмовили оформити дублікат трудової книжки так, як це регламентує Інструкція?! |
так мы же не скрываем, что она у нас работала. Просто по всем документам она трудовую не приносила. я предлагаю ей выписать дубликат "со слов", и вписать время работы в нашей компании. а она просто справку просит. хотя логичнее было бы поехать на прошлое место работы и восстановить трудовую...
|
Цитата:
Якщо ця людина у вас офіційно працює і трудова пропала у вас, то логічніше б було взяти довідку на попередньому місці роботи, а на вашому - оформити дублікат |
я ж не возражаю... мне не трудно, более того, это моя работа. А я могу сделать запрос на ее предыдущее место работы с просьбой выдать такую справку?
|
конечно можете сделать сами этот запрос-просто если это сделает сама ваша сотрудница-это будет намного быстрее(на прежнем месте работы ей эту справку должны предоставить в течении трех дней).но я так понимаю, что последнее слово за вашей бывшей сотрудницей.удачи.
|
Цитата:
Ви можете оформити клопотання про те, щоб працівниці як найшвидше оформили таку довідку. І вона особисто повинна звернутися на попереднє місце роботи з заявою про видачу довідки, а ваше клопотання додати як додаткову допомогу. Тільки нАшо все це городити? Не думаю, що буде великою проблемою, якщо працівниця сама піде за цією довідкою (або відішле заяву поштою). |
А к нам пришел бывший сотрудник который потерял трудовую и попросил занести ему сведения о работе - т.к. у нас его впервые оформляли на работу (потом он еще работал у нас по совместительству). Я объяснила что мы должны ему выдать справку, а уже все сведения о работе е му должны занести по его последнему месту работы. Он же сказал что уже не работает и идти туда ему с такой просьбой не хочется (я так поняла "не очень его ждут там"), он лучше сам объездит всех работодателей.
В итоге он обратился в письменной форме с просьбой указать в книжке сведения о его работе на нашем предприятии и считаю что у нас нет оснований ему отказать. |
у меня ситуация похлеще: ко мне обратился наш сотрудник, причем 2-е лицо фирмы, попросил трудовую для оформления пенсии. Я, естественно, предложила копию, заверенную печатью предприятия, он сказал, что требуют только оригинал. Ну вот прошло 2-3 месяца с того момента как я отдала, пенсию оформил, а книжку не вернул. Теперь говорит не помню отдавал или нет тебе. Но мне конечно ничего не отдавал. :dont know:
|
Имеете полное право (и основание) сходить в ПФ и попросить отдать ТК Вам. Ответят, что отдали Вашему заму, - спрашивайте у него :twisted:
Мне отдавали ТК после оформления пенсии даже не спрашивая доверенности (правда, я сам подавал документы)... |
Ув. Анатолий, всё бы ничего, - я бы не только сходила, я бы сбегала. А работник то не местный и живет в другом городе, за 100 км. от фирмы :dont know:
|
Созвонитесь с ПФ в городе за 100 км и уточните, как там обстоят дела. Потом делайте письменный запрос.
|
Цитата:
Возник вопрос, как теперь регистрировать трудовую книжку в журнале регистрации "задним" числом? Очень надеюсь на помощь, может кто с этим сталкивался!!!!! :) |
Цитата:
внести "задним числом" не можем, значит вносим "по факту". На вопрос "почему внесли позже ?" отвечаем - когда принесли, тогда и внесли (уже и стихи получились в нашей прозаической работе :D ). Наказание - выговор от руководителя (если он посчитает нужным :redface: ) "за недостаточный контроль учёта ТК"... Проверяющий будет видеть, что учёт ведётся ПОСТОЯННО, ошибки исправляются и "смываются кровью" ("Кавказская пленница") :wink: |
Доброго дня! :) І знову ж таки, щоб не заводити нову тему - працівник, який колись, в далекому 2000-му працював на підприємстві і вже звільнився-загубив трудову. Тепер просить в дублікат трудової внести йому запис -1-ше чи я, підписуючись, після запису "звільнено" маю просто написати свою посаду і прізвіще, чи цей запис вноситься якось інакше, у звязку з тим, що на той час коли працівник звільнився кадровиком на підприємстві була зовсім інша людина. і 2-ге. чи може підставою для внесення запису для мене бути копія тої втраченої трудової? Дуже дякую.
|
Дубликат трудовой книжки - это повторный документ, который имеет одинаковую юридическую силу с оригиналом. Выписывается он по последнему месту работы сотрудника на основании справок с предыдущих мест работы, согласно заявления работника в течение 15 дней. И заверяется он единственной подписью и печатью той фирмы, где сотрудник в данный момент работает или работал , а также подписью самого сотрудника. В Вашем случае, Вы можете предоставить только справку, датированную нынешней датой и с подписью теперешнего кадровика, взяв за основу приказы на зачисление и увольнение, а также передвижения в период работы на Вашем предприятии. Если же после Вашей организации работник нигде не работал и в данный момент не работает, Вы можете согласиться выписать ему дуликат в порядке, указанном выше. И ещё, я бы не стала выписывать дубликат на основании копии утерянной трудовой, не проверив документально каждую запись.
|
дякую. ;)
|
Добрый вечер. NadyaI, подскажите пли-из носят ли предложеные Вами действия рекомендательный характер или это установленый порядок? Где можно подсмотреть соответствующую указивку? Буквально 2 недели назад по этому вопросу к нам обратилась наша бывшая студентка (мы - ВУЗ). Пришла она с новой трудовой книжкой в которой собственными силами пыталась собрать записи утерянной книжки (благо, что все организации находятся в нашем городе). Моя начальница была не против внести свою запись (начальству виднее...) Чем закончилось не знаю - я нынче на больничном. А вот у меня теперь терзают смутные сомненья:
1. Стоило ли нам вообще затеваться с заполнением другой книжки? 2. Новую книжку барышня принесла уже с первой записью (мы должны быть вторые). Эта книжка открыта на Иванову А.А. (для примера), в процессе учебы у нас она вышла замуж и по сей день она остается Петровой. Так на какую же фамилию нужно было открывать книжку и кто должен в нашем случае сделать запись о смене фамилии? 3. После окончания барышней нашего ВУЗа, мы претерпели 2 реорганизации. Т.о. на сей момент мы имеем совсем другое название и печать. Неужели теперь ей нужно всю эту эпопею в книжке расписывать? :roll: |
Цитата:
|
Цитата:
|
Пользуясь случаем, спрошу, а почему заверенная копия не может быть основанием для заполнения дубликата трудовой? :?
|
Пользуясь случаем, спрошу, а почему заверенная копия не может быть основанием для заполнения дубликата трудовой? :?
|
Цитата:
|
Ну, если на то пошло, в инструкции вообще не нашлось места для перечня документов, на основании которых можно делать подобные записи. А заверенная копия является документом!
|
Частина третя п. 5.3. Інструкції:
"Після цього загальний стаж, підтверджений належно оформленими документами, записується...." Якщо ви вважаєте завірену копію трудової книжки документом, який належно оформлений і може підтвердити трудовий стаж, то навіщо взагалі оформлювати дублікат? Нехай особа оформить дублікат тільки із записом про останнє місце роботи, а копію вкладе в нього (в дублікат)! Так, в Інструкціїї немає конкретного передіку належним чином оформлених документів, що можуть підтвердити стаж, але такий перелік є в ПОРЯДКУ підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. N 637): " 3. За відсутності трудової книжки, а також у тих випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження трудового стажу приймаються довідки, виписки із наказів, особові рахунки і відомості на видачу заробітної плати, посвідчення, характеристики, письмові трудові договори і угоди з відмітками про їх виконання та інші документи, які містять відомості про періоди роботи. За відсутності зазначених у цьому пункті документів для підтвердження трудового стажу приймаються членські квитки профспілок. При цьому підтверджуються періоди роботи лише за той час, за який є відмітки про сплату членських внесків." Ну, підприємства - це не пенсійний фонд, то ж довідок, думаю, вистачить. |
"та інші документи, які містять відомості про періоди роботи". Согласно Вашей логике, имея все вышеперечисленные документы, можно не выписывать дубликат. Не знаю, может и можно. Стаж работник точно не потеряет. А заверенная копия утерянной трудовой книжки является документом, "що містить відомості про періоди роботи", не так ли?
|
Цитата:
2. Завірена копія трудової книжки є КОПІЄЮ документа, що підтверджує стаж (але тільки за наявності ОРИГІНАЛУ). Якщо ви будете оформлювати дублікат на підставі завіреної (ким?) копії трудової книжки, то які документи ви будете вписувати в графу 4 "На підставі чого внесено запис (документ, його дата і номер)"? Будете писати "Ксерокопія без дати і без номера"? І я не випадково запитала: ким завірена копія? Нотаріусом? Чи представником якогось підприємства? Справа в тому, що підприємство може завіряти копії особистих документів працівників тільки для внутрішнього використання, або для разового подання в сторонні організації і тільки в той час, коли ця особа працює на даному підприємстві (на копії обов'язково проставляється дата її видачі). |
Звучит достойно. Но что делать, если кроме копии не осталось никаких документов, подтверждающих стаж работы на предприятии? Например, Райкоопзаготпром. Такой организации уже давно нет. А человек дважды принимался в эту организацию, и общий стаж составляет 7 лет. Жалко вычёркивать такой период из трудовой «биографии»!
|
Цитата:
Чи ФСС, у випадку звірки стажу з т.к., визнає правильність нарахування "лікарняних"? А вам не приходило на думку порадити людині звернутися до районого архіву за потрібною довідкою? Це б була дійсна допомога по відновленню трудового стажу, а не ведмежа послуга з "фабрикування" сумнівного дублікату. Ну а якщо людина вже зовсім не знайде ніяких слідів своєї трудової діялності, то залишається єдиний спосіб: відновлення стажу через суд за показами свідків. |
Восстановление утерянных трудовых
Добрый день!
У меня такая ситуация: пришла сотрудница, у которой наша компания была первым местом работы с просьбо востановить ей записи, которые были в утеряной трудовой. Востановить записи - это не проблема, только возникает вопрос " как оформить ее юридически правильно?" Нужно-ли делать заметки о том, что это востановленная книга? Заранее спасибо за советы |
Это называется "выдать дубликат". Тема неоднократно обсуждалась, поищите.
|
|
Втрата трудової книжки роботодавцем
Компанія роботодавець втратила трудову книжку працівника.
З іим виникає проблема з її відновленням, тому що по перше працівник конфліктний і сам не буде збирати довідки з минулих місць роботи та ще ї деякі підприємства роботодавці на яких він працював - закрилися. Допоможіть як вийти з цієї ситуації та які документи необхідно зібрати для оформлення дубліката трудової книжки тому, що з такими ситуаціми не стикалася. Заздалегідь вдячна за допомогу. :eek: |
Скористайтесь пошуком - Віктор Семенович добре розписав порядок дій.
|
Втрата трудовиї книжки
Шановні колеги, підкажіть, як оформляється акт про викрадення трудової книжки? Хто з цим стикався і знає, як робити в даному випадку?
Я написала доповідну записку директору про те, що у мене пропало кілька трудових, а що далі? Буду вдячна за допомогу. На форумі подібних ситуацій не знайшла :dont know: |
висловлю свої міркування з цього приводу....
скоріш за все вам в приказовому порядку слід створити коміссію по розслідуванню цього діла... опитати людей чиїх книг немає(може вони в них на руках), перевірити чи є вони зареєстровані в книзі обз\ліку труд книжок.... ну і ве таке... коміссія сладе акт по даному питанню, і якшо по результатом розслідування не можливо буде встановити винних, то заводьте нові труд книжки... якщо можливо у вас десь в особових справах завалялися копіїї труд книжок, то можна попереносити всі дані .. оба якщо є можливість нехай працівники поставлять відмітки на попердніх місцях роботи... якщо така можливість взагалі відсутня, то ві просто заводите труд книжну, а в особовій картці цього працівника має бути зазначений його загальний стаж.. (к-сть років, місяц і днів) тоді ви перед внесенням в труд книж запису свого підприємства просто пишете ЗАГАЛЬНИЙ стаж роботи стільки то... і вносите вже запис свого підприємства... не забудьте вказати на труд книжці, що це дублікат |
Трудові книжки в реєстрі є, але ні копій, ні особових справ.... Все це викрали... На прохання надати відомості про попередню роботу - відмова, надати копію документів- відмова... Я в паніці
|
якщо вы точно знаєте що вкрали,то в мілцію...
|
Справа в тому, що директор хоче розійтися з ними нормально.
Вимагає від мене Акт про втрату трудових книжок (типу ми їх десь загубили), а я не знаю, як його складати? Яка форма? Підкажіть, будь ласка :redface: |
так би зразу і сказали.....
ви написали служб записку що виявили що деяких книжок немає... зновуж якя всже казала складаєте комісію... авже коміссія підтверджує що їх дійсно немає і все.. А акт приблизно такий можна. АКТ Від ...20... ми, що нижче підписалися , комісія у складі .....таких то.... провели розслідування по втраті тр. кн. таких то... підтверджуємо їх відсутність...встановити причини і винних не можливо у звязку з тим то..... але все одно це не знімає відповідальності з вас.... |
Це я знаю, що відповідальність повісять на мене ( бо більше нема на кого), хоча мене в цей момент на робочому місці не було :redface:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 19:12. |