Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Прием на работу. Испытательный срок (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Контрактная форма трудового договора (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=121)

Наталочка 09.02.2009 13:32

Контракт с директором

Если о КП то вот он :
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ
наказом Держспоживстандарту України
від 26 грудня 2005 р. N 375*

НАЦІОНАЛЬНИЙ КЛАСИФІКАТОР УКРАЇНИ

КЛАСИФІКАТОР ПРОФЕСІЙ
ДК 003:2005

zhanchik31 09.02.2009 13:48

Цитата:

Сообщение от Iren@
Цитата:

Сообщение от zhanchik31
Спасибо, а в каком официальном документе можно найти?

Жанно, маєте лист мінпраці N 06/2-4/66 від 06.05.2000 "Перечень законов, которыми разрешается заключение трудового договора в форме контракта"?
якщо - ні, то напишіть мені на емейл свою ел.адресу - надішлю.

Это письмо у меня есть, оно то сбило меня с толку, потому что правовым основанием для применения контрактной формы ТД является ст.21КЗоТ, в котором есть оговорка, что контракт могут применять только там, где это прямо предусмотрено законом. В Письме в п/п 12 и указан З-н "О предприятиях У", который уже не действует. Вот мне и интересно, каким законом регулируется этот вопрос.

Iren@ 09.02.2009 13:54

Статтею 21 КЗППУ і регулюється. :) І спеціальними законами, перелік яких в тому листі мінпраці, на який я посилалась, і наведено.

Tuchka 26.11.2009 11:02

Сфера застосування контракту

Шановні форумчани, буду дуже вдячна, якщо Ви мені допоможете із пошуком інформації.
На даному сайті знайшла багато корисних статей про контракт і строковий трудовий договір. Але в жодній із статей не знайшла конкретний список працівників з якими можна підписувати контракт. Скрізь тільки пишуть, що сфера застосування контракту відображена у законодавстві України. А поняття "законодавство" дуже широке. Почала шукати по інтернету, а там теж саме - а мені потрібний конкретний список. Може я не так шукаю, може навіть у даному сайті цей список існує, проте я його знайти не можу. Підскажіть, будь ласка, може хто знає де шукати, або ссилку мені кине.

Татьяна К. 26.11.2009 11:17

Положення про порядок укладення контрактів при прийнятті на роботу працівників, затверджене Постановою Кабінета Міністрів України від 19.03.94 р. № 170.
Постанова КМУ від 19.03.93 р. № 303 "Про застосування контрактної форми ТД з кер. підприємства, що є у загальнодержавній власності".

Tuchka 26.11.2009 11:28

Ці положення стосуються не всіх сфер - перше з працівниками закладів освіти, а друге положення з працівниками державних підприємств.
Але все одно, дякую Вам Тетяно за відповідь.

Мене цікавлять структури приватної власності, зокрема - товариство з обмеженою відповідальністю, зокрема посада "охоронник", та різноманітний офісний персонал.

anatol_ua 26.11.2009 11:54

Контракт

Цитата:

Сообщение от Tuchka (Сообщение 81358)
зокрема посада "охоронник", та різноманітний офісний персонал.

От якраз до них застосувати контрактну форму трудового договору і не вдасться...:dont know:
Контракт є особливою формою трудового договору і укладається він,
коли його застосування відповідає законодавству (ст.21 КЗпП).
Власник або уповноважений ним орган може вимагати від
працівника, який працює за трудовим договором, укладення контракту
тільки в тому разі, коли він відноситься до категорії працівників,
які згідно з законодавством працюють за контрактом (наприклад,
керівники підприємств). Порушення цих вимог може бути підставою
для визнання відповідно до ст.9 КЗпП недійсними умов праці за
контрактом, які погіршують становище порівняно з законодавством
України.
(Постановление Пленума ВСУ №9)

Tuchka 26.11.2009 12:02

Отож - згідно законодавства - які категорії працівників крім керівників підприємств??????? Це ж просто приклад - керівники підприємств, а всі інші категоріі працівників, які згідно з законодавством працюють за контрактом?????Де знайти ці категорії????

Татьяна К. 26.11.2009 12:20

Спробую максимально вичерпно:
1. Керівники підприємст (ст. 16 ЗУ "Про підприємства в Україні");
2. Науково-педагогічні і педагогічні прац.(ст.54 ЗУ "ПРо освіту");
3. З прац. товарної біржі (ст.12 ЗУ "Про тов. біржу");
4. З найманими прац. селянського (фермерського) госп. (ст.22 ЗУ "Про селянське госп.");
5. З науковими прац., що викон. науково-дослідні роботи (ст.25 ЗУ "Про основи держ. політики у сфері науки...");
6. З прац. підприємств в спеціальних (вільних) економічних зонах (ст.17 ЗУ "Про загальні засади створення ... вільних екон. зон");
7. З прац. споживчих тов., спілок і підлеглих їм підприємств (ст.14 ЗУ "Про кооперацію");
8. З прац., що здійснюють медичне обслуговування (ст. 42 ЗУ "Про статус і соц. захист гром., що постраждали внаслідок Чорноб. катастрофи");
9. З помічниками адвокатів (ст.8 ЗУ "Про адвокатуру");
10. З особами, що здійснюють професійну діяльність в спорті (ст.23 ЗУ "Про фізичну культуру і спорт");
11. З керівниками відділень залізниць (ЗУ "Про залізничний транспорт");
12. Зі спеціалістами в галузі карантину рослин (ст. 17 ЗУ "Про карантин рослин");
13. З особами екіпажу торгівельних суден (ст. 54 Кодексу торгівельного мореплавства);
14. З найманими працівниками, що вступають на роботу в сільськогосподарські кооперативи (п.2 ст.35 ЗУ "Про сільськогосп. кооперацію");
15. Стажер нотаріуса (ст.13 ЗУ "Про нотаріат");
16. З представниками Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в областях і регіонах, а також працівниками апарату(ст. 14 ЗУ "Про НРУ з питань телеб....");
17. З керівниками об*єднань, підприємств і філій зв"язку (ст. 16 ЗУ "Про зв"язок");
18. З прац. пожежної охорони (ст.19 ЗУ "Про пожежну безпеку");
19. З директорами державних професійно-технічних навч. закладів (ст. 24 ЗУ "Про проф-техн. освіту");
20. В Збройних силах України (ЗУ "Про загальний військовий обов"язок і військову службу").
От і посилання на законодавство.

anatol_ua 26.11.2009 12:21

Научно-практический комментарий к КЗоТ Украины под ред.
И.Н. Пахомова, год издания не знаю, т.к. он у меня в эл. виде
(по состоянию на 10.07.2000 г.), комментарий к ст. 21:
В немалом количестве специальных законов предусматривается возможность заключения контрактов. Поэтому Министерство труда и социальной политики разработало Перечень законов, в соответствии с которыми разрешается заключение трудового договора в форме контракта (Письмо Министерства труда и социальной политики от 06.05.2000 г. «О заключении трудового договора в форме контракта»). В частности, контракты могут заключаться в соответствии с такими законами:
1) «О научной и научно-технической деятельности» (после выхода на пенсию научный работник может быть принят на работу в научное учреждение по срочному трудовому договору (контракту) (ч. 5 ст. 24).
2) «О коллективном сельскохозяйственном предприятии» (наемные работники по трудовому договору или контракту (ст. 19).
3) «Об общих принципах создания и функционирования экономических зон»:
а) исполнительный директор органа хозяйственного развития специальной (свободной) экономической зоны — по срочному контракту (ст. 11);
б) обеспечение специальной (свободной) экономической зоны работниками осуществляется работодателями на контрактной основе (ст. 17).
4) «О карантине растений» (специалисты в области карантина растений работают на условиях трудового договора (контракта) (ст. 17).
5) «О комитетах Верховной Рады Украины» к работе в рабочих группах по решениям комитета могут привлекаться специалисты на контрактной основе (п.5 ст. 31).
6) «О нотариате»(стажер нотариуса) (ст. 13)
7) «О местных государственных администрациях» (контракт заключается с руководителями предприятий, учреждений, организаций, относящихся к сфере управления местных государственных администраций) (ст. 36).
8) «О концессиях» (концессионер имеет право на контрактной основе привлекать к выполнению специальных работ на объекте концессии третьих лиц (п. 1 ст. 18). Концессионер обязан заключать соответствующие законодательству трудовые договоры (контракты) с работниками ) (п. 2 ст. 18).
9) «О соглашениях о распределении продукции» (прием (наем) работников инвестором на территории Украины для нужд соглашения о распределении продукции осуществляется путем заключения с ними трудового договора (контракта) (ст. 35).
10) «Основы законодательства Украины о культуре» (заключение договора (контракта) с иностранными юридическими и физическими лицами на любые формы сотрудничества в сфере культуры) (ст. 30).
11) «Основы законодательства Украины об охране здоровья» (заключение договора (контракта) с иностранными юридическими и физическими лицами на любые формы сотрудничества) (ст. 79).
12) «О предприятиях в Украине» (руководители предприятий (ст. 16 — обязательно для государственных предприятий).
13) «О товарной бирже» (наемные работники — по согласию сторон).
4) «О статусе и социальной защите граждан, пострадавших вследствие Чернобыльской катастрофы» (работники, осуществляющие медицинское обслуживание, работающие в заведениях образования и культуры на загрязненных территориях) (ст. 42).
15) «О защите человека от влияния ионизирующих излучений» (привлечение лиц к ликвидации радиационных аварий и их последствий допускается только на добровольной основе, по контракту) (ст.7).
16) «О потребительской кооперации» (наем и увольнение работников, в том числе по контракту, в случаях, предусмотренных законодательством) (п. 2 ст. 14).
17) «Об адвокатуре» (помощники адвоката) (ст. 8).
18) «О крестьянском (фермерском) хозяйстве» (наемные работники по трудовому договору (контракту, соглашению) (ст. 23).
19) «О физической культуре и спорте» (профессиональные спортсмены (лица, осуществляющие профессиональную деятельность в спорте) (ст. 23).
20) «О связи» (руководители объединений, предприятий и филиалов) (ст. 16).
21) «О железнодорожном транспорте» (перечень категорий работников утверждается Кабинетом Министров Украины) (ст. 15).
22) «Об образовании» (руководители заведении образования, педагогические и научно-педагогические работники ) (стст. 20, 54).
23) «О пожарной безопасности» (работники пожарной охраны) (ст. 19).
24) «О сельскохозяйственной кооперации» (исполнительный директор, исполнительная дирекция, наемные работники (по согласию сторон) (стст. 15, 17, 35).
25) «О телевидении и радиовещании» (работники аппарата Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания) (ст. 5).
26) «О Национальном совете Украины по вопросам телевидения и радиовещания» (представители Национального совета в областях) (ст. 14).
27) «О профессионально-техническом образовании» (директор государственного профессионально-технического заведения) (ст. 24).
28) «О государственной программе приватизации» (фонд государственного имущества ведет учет контрактов с председателями правлений ОАО, заключенных до первого собрания акционеров) (п. 108).
29) Кодекс торгового мореплавания (судовой экипаж) (ст. 54).
30) «О гражданской обороне Украины» (комплектование специализированных формирований гражданской обороны осуществляется по контракту) (ст. 10).

Tuchka 26.11.2009 12:59

Дякую за відповіді, я так і підозрювала, що до охоронників контракт не застосовується, але хотіла прочитати думку експертів.
Тоді допоможіть вийти із ситуації.
Я працюю в охоронній фірмі і у нас виникла ситуація із-за якої керівництво фірми дало мені завдання знайти інформацію про правові наслідки прийняття на роботу нових охоронників і роботу на нових умовах працюючих охоронників.

Ми праймаємо охоронників на роботу за безстроковим трудовим договором. У нас є діючі договори з клієнтами на охорону об`єктів, які підписуються на рік. І щороку вони переукладаються. Що робити, якщо наступного року такий договір не переукладеться, а у нас прийнято на охорону певного об`єкту близько 70 чоловік? Звільняти їх по скороченню? Але тоді фірма несе великі збитки. По перше ми не знаємо за 2 місяці до кінця дії договору, що з нами надалі розірвуть договір, а дізнаємось про це лише по факту розірвання, або хоча б принаймі за місяць до розірвання(в кращому випадку). Але ж звільняти за скороченням охоронників, ми маємо попередивши за 2 місяці, і потім ще платити вихідну допомогу в розмірі місячного окладу. Виходить, що у нас вилітає 3 місячні оклади охоронникам просто так - без виконання роботи. А це великі збитки.

А нещодавно нам один клієнт оголосив тендер на надання послуг з охорони. І є всі підозри, що ми його не виграємо. Знову ж таки, результати поки не відомі, не відомо коли з нами розірвуть договір, тому знову ж таки як я вже описувала ми влітаємо на гроші, що потрібно заплатити охоронникам, а їх у нас не буде, так як клієнт який платив нам гроші з нами на той момент вже не працюватиме.

Я вичитала в деяких статтях на даному сайті, що при існуючому безстроковому договорі можна переходити на контрактну форму трудових відносин, тільки потрібно пепередити працівників під розпис за 2 місці. Якби можлива була б форма контракту, то ми попередили б уже всіх сьогодні і 26 січня перевели всіх на контрактну основу. І тоді проблеми б всі відпали.

Проте, поскільки, охоронники не належать до категорій працівників з якими можна заключати контракт, я думаю, що альтернативою є строковий трудовий договір на час виконання роботи(тобто на час охорони певного об`єкта).
Всіх наступних охоронників, будемо приймати по даній схемі - на час виконання певної роботи. А що робити з тими, хто працює, хто вже прийнятий на безстроковий договір? Яка схема їх переведення на строковий??? В багатьох статтях(http://hrliga.com/index.php?module=p...p=view&id=1000) з даного сайту вказано що не можна переводити: "Інколи роботодавці намагаються працівників, які працюють за безстроковими трудовими договорами, перевести на строкові, мотивуючи це змінами в організації виробництва і праці чи браком коштів тощо.
Переведення працівників, які працюють за безстроковим трудовим договором, тобто укладеним на невизначений строк, на роботу за строковим трудовим договором, не є зміною істотних умов праці, про які йдеться в частині другій і частині третій статті 32 та в пункті 6 частини першої статті 36 КЗпП, і, як правило, не допускається. Це зміна правового статусу трудового договору з пункту 1 статті 23 КЗпП на пункт 2 або пункт 3 цієї статті."
Виходить ми заложники ситуації. Як не крути - ми несемо збитки. Може я не все проаналізувала і є якісь "лазейки", щоб спасти підприємство від фінансових збитків, при цьому не порушуючи трудового законодавства?

Підскажіть, як вийти із ситуації. Який наш алгоритм дії з охоронцями, які вже прийняті на безстроковий трудовий договір?

anatol_ua 26.11.2009 13:36

Я вже наводив приклад з власного досвіду, але шукати його довго, тому наведу ще раз:
у аналогічній ситуації (коли замовник відмовився від наших послуг) мені довелось звільнити десь 30 водіїв.
Усі звільнились за власним бажанням...:boast:
Це - наша робота:dont know:

Що стосується СТД - це ідея !:good:
А от перевести працючих за безстроковим ТД на строковий -:nea:...

Tuchka 26.11.2009 14:38

Анатолію, якщо я правильно розумію Вашу пораду, то охоронників потрібно вмовити написати заяви на звільнення за власним бажанням, при умові, що фірма втратить клієнта - це єдиний оптимальний вихід, тому що всі інші варіанти з негативними фінансовими наслідками для підприємства, так?

Просто я знаю, що відсотків 5 знайдеться таких, що зажадають звільняти їх по скороченню... а потім може піти "ланцюгова реакція", типу - "а Вася так зробив і я так зроблю". Хоча охоронники це такий контингент, що не досить добре орієнтується в законах, у них є родичі,які в цьому трішки орієнтуються і просто можуть піти на прицип - "піду і зроблю "каку" своєму роботодавцю". Хоча наша фірма дотримується всіх соціальних гарантій і поки що всі працівники задоволені.

Але як варіант, це я так подумала щойно, можливо трохи абсурдний, але здається теж виходом:
Вмовити всіх написати заяви на звільнення за власним бажанням, скажімо з 25.11., і написати заяви на прийняття на роботу за строковим трудовим договором з 26.11.
Тобто усно пояснити, їм, що вони звільняються не на завжди, а для того, щоб потім ми їх знову прийняли на строковий трудовий договір. Пояснити причину з тендером що ми змушені іти на такий крок.

Такий варіант нормальний, чи можуть виникнути потім проблеми з перевіряючими органами?

Iren@ 26.11.2009 15:25

Я знаю аутсорсінгову компанію, так там приймають працівників за СТД, на термін дії договору про надання послуг між підприємством і компанією-провайдером. Була перевірка інспекції з праці - пройшли нормально.

anatol_ua 26.11.2009 15:26

Цитата:

Сообщение от Tuchka (Сообщение 81474)
охоронників потрібно вмовити написати заяви на звільнення за власним бажанням (за угодою сторін) !

Вмовити всіх написати заяви на звільнення за власним бажанням, скажімо з 25.11., і написати заяви на прийняття на роботу за строковим трудовим договором з 26.11.
Тобто усно пояснити, їм, що вони звільняються не на завжди, а для того, щоб потім ми їх знову прийняли на строковий трудовий договір. Пояснити причину з тендером що ми змушені іти на такий крок.

Такий варіант нормальний, чи можуть виникнути потім проблеми з перевіряючими органами?

Нормальний, а перевіряючим треба буде аргументовано доводити, що іншого виходу не було (а контракт підписувати не можна:nea:).

oliva9999 05.02.2010 19:23

контракт с директором

Уважаемые форумчане, я только начинающий кадровик и прошу помощи!
Если директор, который заключил контракт со всеми работниками (по закону), увольняется, приходит новий директор, тогда нам следует перезаключать контракты уже сновым или нет?:reverie:

Ханифа 05.02.2010 20:15

Нет.

alexey_s1976 06.02.2010 09:04

Побойтесь Бога! Какие контракты со всеми работниками! КЗоТ дает возможность заключать контракты только с определенными категориями сотрудников, а именно с директором и главным бухгалтером. Со всеми остальными сотрудниками могут заключаться трудовые договора и только.

HRLena 04.08.2010 09:54

Цитата:

Сообщение от alexey_s1976 (Сообщение 89088)
Побойтесь Бога! Какие контракты со всеми работниками! КЗоТ дает возможность заключать контракты только с определенными категориями сотрудников, а именно с директором и главным бухгалтером. Со всеми остальными сотрудниками могут заключаться трудовые договора и только.

В перечне работников, с которыми могут заключаться контракты, БУХГАЛТЕРОВ НЕ было....

anatol_ua 04.08.2010 14:01

Цитата:

Сообщение от oliva9999 (Сообщение 89075)
Уважаемые форумчане, я только начинающий кадровик и прошу помощи!
Если директор, который заключил контракт со всеми работниками (по закону), увольняется, приходит новий директор, тогда нам следует перезаключать контракты уже с новым или нет?:reverie:

КЗпПУ, ст. 36:
У разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується.

А Вы всего лишь директора меняете...;)

Это же Вам не Украина:
когда меняется презик (Президент), то обновляются все ветви власти сверху донизу...

Светлана12 24.01.2011 21:25

типовые документы

Необходим контракт о приеме на работу на укр.языке. Если у кого есть шаблон - буду признательна.

anatol_ua 25.01.2011 10:29

Поиск на портале по слову "контракт":
http://hrliga.com/index.php?module=n...op=view&id=467

megasport 06.04.2011 15:38

Отличие трудового договора от трудового контракта

Добрый день, уважаемы форумчане. Подскажите, пожалуйста, в чем разница между трудовым договором и трудовым контрактом? Только в названии? Хотя я считаю, что "договор" - более верное, юридически точное название документа. Или есть еще что-то?

chsm07@mail.ru 06.04.2011 16:04

Глава III

ТРУДОВИЙ ДОГОВІР

Стаття 21. Трудовий договір

Трудовий договір є угода між працівником і власником
підприємства, установи, організації або уповноваженим ним
органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов'язується
виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням
внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства,
установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична
особа зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і
забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи,
передбачені законодавством про працю, колективним договором і
угодою сторін.
Працівник має право реалізувати свої здібності до
продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору
на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах,
організаціях, якщо інше не передбачене законодавством,
колективним договором або угодою сторін.
Особливою формою трудового договору є контракт, в якомустрок його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін (в
тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і
організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому
числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін. Сфера
застосування контракту визначається законами України.

Yuliya 06.04.2011 16:04

Может, Вам поможет статья на нашем портале:
Трудовий договір, трудова угода чи… контракт?

megasport 06.04.2011 16:30

Спасибо вам за ответы. А тогда еще вопрос - с продавцом (консультантом торгового зала) правильней подписывать договор или контракт? Т.к. "сферу застосування контракту, яка визначається законами України" даже приблизетельно не знаю, где искать.

Цитата:

Сообщение от Yuliya (Сообщение 138603)
Может, Вам поможет статья на нашем портале:
Трудовий договір, трудова угода чи… контракт?

Спасибо Вам огромнейшее за эту ссылку, пару недель назад я как раз это искала, но в поисковик вводила немного другой запрос :-) Спасибо Вам!

Мотя 06.04.2011 16:32

Цитата:

Сообщение от megasport (Сообщение 138611)
Т.к. "сферу застосування контракту, яка визначається законами України" даже приблизетельно не знаю, где искать.

http://zakon.nau.ua/doc/?code=v4_66203-00

Эдвина2 07.04.2011 12:13

Уважаемые коллеги! Есть необходимость заключить контракт с членами Наглядовоі ради.
Перечитала всю тему,остался непонятным вопрос:
1. Приказ издаем?
(думаю,что да)
м.б. у кого-то есть готовая формулировка? *заискивающе улыбаюсь
2. Можем принять их по совместительству? ( основное место работы у них,ессно,другое)

chsm07@mail.ru 07.04.2011 12:34

Цитата:

Сообщение от Эдвина2 (Сообщение 138690)
Есть необходимость заключить контракт с членами Наглядовоі ради.

так заключите ( если это так сильно нужно), что вам мешает,или примите по совместительству если у них есть основное место работы, приказ типовая форма, берете и заполняете все графы.

Эдвина2 07.04.2011 12:43

так вопрос с другом - контракт заключим по-любому (верховная воля :)), а может ли при этом быть приказ про прием на работу по совместительству??
про то,что в контракте все условия прописываются - я в курсе,а вот с точки зрения кадровых документов как быть??

chsm07@mail.ru 07.04.2011 13:50

Цитата:

Сообщение от Эдвина2 (Сообщение 138696)
так вопрос с другом - контракт заключим по-любому (верховная воля :)), а может ли при этом быть приказ про прием на работу по совместительству??
про то,что в контракте все условия прописываются - я в курсе,а вот с точки зрения кадровых документов как быть??

А вы считаете, что если заключили контракт, то приказом это оформлять не нужно?

Эдвина2 07.04.2011 14:19

Цитата:

Сообщение от chsm07@mail.ru (Сообщение 138722)
А вы считаете, что если заключили контракт, то приказом это оформлять не нужно?

ну,по-моему,это из моего вопроса никак не следует.
я считаю (да так и написано в постанове №170) ,что приказ на основании контракта нужен обязательно, просто что-то сомневаюсь насчет приема по совместительству (ну и соответственно приказа о приеме по совместительству). или не заморачиваться??

Мотя 07.04.2011 14:24

Цитата:

Сообщение от Эдвина2 (Сообщение 138726)
или не заморачиваться??

...или...;)

Наталья Р 07.04.2011 14:58

У работников принятых на основное место работы и по совместительству разное налогообложение.
Если
Цитата:

Сообщение от Эдвина2 (Сообщение 138690)
( основное место работы у них,ессно,другое)

и трудовая книжка по основному месту работу Вы не сможете принять их на основное место работы.

Эдвина2 07.04.2011 15:11

ну и это я понимаю,меня чуть смущает сочетание "контракт/совместительство". нет никаких подводных камней и противоречий????
приказ,грубо говоря,будет такой :
"Прийнято за сумісництвом...... на посаду.......бла-бла...."
Підстава: Контракт №№ від 01.04.2001р., заява від 01.04.2011р.??

" такая я противоречивая вся :)))))))"
просто ответ на незаданный вопрос всколыхнул успокоившуюся, и благодаря Вам , совИсть :))

chsm07@mail.ru 07.04.2011 16:26

Цитата:

Сообщение от Эдвина2 (Сообщение 138736)
просто ответ на незаданный вопрос всколыхнул успокоившуюся, и благодаря Вам , совИсть :))

У меня было огромное желание чтобы вы сами ответили не свой вопрос.
Поэтому, отвечаю, у вас есть типовая форма приказа о заключении трудового договора Типова форма № П-1

Затверджено
наказом Держкомстату України
від 5 грудня 2008 р. № 489

в нем необходимо только поставить крестики в нужных клетках и там есть вот такая графа
за умовами контракту до _____________ у разі необхідності вказати дату (дд.мм.рррр.)
в которой нужно поставить крестик в клеточке напротив, вот такой Х.

Эдвина2 07.04.2011 16:39

спасибо за ответ, про крестики - "цілком зрозуміло", а ЕЩЕ КРЕСТИК в квадратике "за сумісництвом" и будет всем ЩАСТЯ.
кстати,всех с праздником Благовещения и спасибо за конкретные ответы и "подведение к мысли" :)))))

KLarisa 15.05.2011 21:27

Контракт та термін

Доброго дня!Орган державної влади заключив контракт з директором територіального центру, як керівником комунального підприємства.Раніше є запис в трудовій кнжці, що призначений на посаду директором терцентру.Тепер - на умовах контракту.
Питання:
1.Чи треба вносити зміни в трудову директору терцентра про умови контракту?
2.Чи має право орган державної влади переукласти такий контракт на термін 6 місяців?
3.Якщо контракт на новий термін був переукладений з перервою 2 місяця від попереднього контракту...чи має юридичну силу такий контракт (він підписаний 2 сторонами)?Чи якщо трудові відносини тривали після закінчення контракту...ввони набули статусу постійних трудових відносин і тепер контракт на 6 місяців не чинний?
Допоможіть, будь ласка.

Танья 27.03.2012 09:39

Увольнение за контрактом

Директор ООО принят на работу на контрактной основе, контракт его закончился когда он был на больничном, теперь нам нужно ее уволить, но контракт мы продлили в связи с больничным, счас он хочет взять отпуск. Как правильно его уволить????? Он во время отпуска снова может пойти на больничное. Что делать с контрактом???

И еще... когда генеральный директор ЗАО принимает на работу директором ООО, обязательно принимать на контрактной основе и писать это в трудовую или можно как то по другому???? И кто заполняет трудовую кадровики ЗАО или кадровики ООО и у кого ТК должна хранится??

Мотя 27.03.2012 10:17

Цитата:

Сообщение от Танья (Сообщение 168789)
Директор ООО принят на работу на контрактной основе, контракт его закончился когда он был на больничном, теперь нам нужно ее уволить, но контракт мы продлили в связи с больничным,

А почему вы не прекратили трудовой договор в связи со сроком окончания его?:dont know::reverie:

Часовой пояс GMT +3, время: 03:56.