![]() |
Цитата:
Я была как-то у знакомого в Амстердаме. Он — из России. Жена — голландка. Плюс в Нидерландах на английском языке почти все говорят свободно. Так что его дочь Анна (4-5 лет) спокойно говорила вперемешку: русские, английские и голландские слова. Ничего не было понятно.:lol: |
Цитата:
|
Ура, как много нас единомышленников!!!!
по поводу договОров есть один правильный вариант. второго (как в творогое) нет. а пошло употребление неправильного варианта после прихода к власти одного товарища, говорившего в телевизор дОговор, прИнять, углУбить, мЫшление и т.п. и еще реклама потом вышла с дурацкой песенкой "Вам пора и вам пора с внетиляторным заводом заключать договорА". |
Цитата:
|
Цитата:
|
Хотя, должна признать, залезла на Википедию, а там стоит дОговор - с ударением на первый слог. Недоумеваю, может чего изменилось за 20 лет:wacko:
|
Програма української мови в школі є, тим не менше ситуація аналогічна...
Якщо людина невідповідально підходить до вивчення мови, якою спілкується, то ніяка школа їй не допоможе :rolleyes: Не можна навчити того, хто не хоче вчитись! |
так разве Википедия - это официальный источник?
|
gramota.ru - есть такой неплохой сайт. Там со словом договОр и договОры все четко :)
|
Безумовно, грамотна письмова і усна мова важлива для всіх без виключення. Кажуть, що людину зустрічають по одягу... Нам, працівникам служб персоналу, доводиться зустрічати по резюме. Саме по ньому складається перше враження про кандидата. Але так само важливим є і грамотність працівників служб персоналу. Варто перечитати кілька тем даного форуму - жах!!!:nea:Це ж наші колеги, які працюють з людьми, а така безграмотність!
А стосовно шкільних програм з української і російської мови (останню мій син в школі також вивчає) можу сказати як колишній практик (за першою освітою "російський філолог"): вони є і викладаються на достатньо хорошому рівні. Хто хоче вивчити - вивчає. Біда в іншому: переважна більшість людей перестали читати будь що. Де ж вона, грамотність, візьметься? :read: |
Часовой пояс GMT +3, время: 12:07. |