Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Увольнение (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Как регистрировать заявление об увольнении? (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=5316)

dvs57 10.01.2009 14:13

Цитата:

Сообщение от i_love_hr
В нормальных компаниях регистрируют все заявления на увольнение - в Журнале регистрации заявлений работников (ни в коем случае не в Книге регистрации входящей корреспонденции!!!)

Це визначається Положенням про діловодство, що розробляється на підприємстві відповідно до його організаційно-штатної структури, завдань та функцій, інших особливостей.
Тобто, для скорочення різного роду книг та журналів в діловодстві, цілком оправдано буде вести облік заяв працівників в книзі реєстрації вхідних документів, і я б додав, за необхідністю. Хоча юридично тут дійсно не можливо дати визначення такої необхідності. Наладьте порядок у справах, і тоді побачите, що така реєстрація - марна справа.
Я заяви не реєструю. За весь час роботи з кадрами (а це вже 10 років) лише один раз реєстрував заяву про прийняття на роботу. Бо відмовив в прийомі. І кандидат мав намір подаватися до суду за безпідставну (на його думку) відмову в прийнятті на роботу.

i_love_hr 10.01.2009 15:41

Про висящее на стене ружье помните? :)

esar 10.01.2009 20:10

Цитата:

Сообщение от dvs57
...цілком оправдано буде вести облік заяв працівників в книзі реєстрації вхідних документів, і я б додав, за необхідністю. Хоча юридично тут дійсно не можливо дати визначення такої необхідності...

Я б цю необхідність визначила бажанням працівника: хоче зареєструвати - будь ласка! Не хоче, нехай подає заяву і без реєстрації.
Я не знаю як у вас, а в мой практиці заяви про звільнення надходять у відділ кадрів вже з резолюцією керівника. Якщо в тексті заяви і в тексті резолюції повна гармонія, то навіщо розводити зайву бюрократію? У визначений термін і так все вирішиться на радість обом сторонам!

anatol_ua 13.01.2009 12:40

Шановним колегам-Експертам дякую за підтримку res
Досвід або є, або його нема,
тож "білі плями" законодавства замальовуємо :wink: своїм власним досвідом і логікою (чоловічою або жіночою :D )

Tanya1963 13.01.2009 14:12

То есть Книг регистрации приёма/увольнения работников у Вас на предприятии не ведётся?

anatol_ua 13.01.2009 15:44

Дык увольнения-приёмы отражаются в штатно-должностной книге - настольной книге кадровика :wink:

Tanya1963 13.01.2009 15:53

а у нас не ведется штатно-посадова книга :dont know:

anatol_ua 13.01.2009 16:19

Ну хоть какой-то (актуализированный на сегодня) список сотрудников ведёте (в Excel, например) ?
Кроме табеля учёта использования рабочего времени...

Iren@ 13.01.2009 16:44

Ну 1С формирует - можно хоть каждый день по суперактуальному списку распечатывать. И на любую дату. :wink:

anatol_ua 13.01.2009 17:34

Цитата:

Сообщение от Iren@
Ну 1С формирует - можно хоть каждый день по суперактуальному списку распечатывать. И на любую дату. :wink:

Вот-вот :thumbs up: :bravo: :thumbs up:
В своё время даже табель пробовали вести в 1С по данным путевых листов, но отказались, т.к. командировки отражались по 25-28 часов в сутки :eek: :eek: :eek:
Штатное точно формировали в 1С (причём в разных валютах :wink: ).

Часовой пояс GMT +3, время: 08:58.