Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Приказы. Трудовые книжки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Строки видачі наказів (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=20049)

Вика_86 26.05.2015 15:04

Можно и за день сделать приказ, но не за 2 недели.
Я лично не вижу необходимости делать приказы на увольнение за 2 недели до даты увольнения.

Агрич 26.05.2015 15:12

Таким чином залишилось відкрите питання яким НПА регулюються строки видачі наказів про звільнення)

Andry 26.05.2015 15:15

А с чего вы взяли, что эти сроки вообще установлены какими-то НПА?
Все зависит от конкретных обстоятельств, например, если работник уходит в отпуск с последующим увольнением....

Iren@ 26.05.2015 22:18

Цитата:

Сообщение от Агрич (Сообщение 216600)
Таким чином залишилось відкрите питання яким НПА регулюються строки видачі наказів про звільнення)

Судячи з вашого запитання, ви недавно займаєтеся кадровою роботою.
Наказ про звільнення слід видати з таким розрахунком, аби не порушити інші норми законодавства, зокрема ст. 47 і 116 КЗпП, Інструкцію про порядок ведення ТК працівників № 58: щоб директор встиг підписати наказ, наказ і табель передали до бухгалтерії, аби вона підготувала розрахунок, а відділ кадрів - встиг підготувати трудову книжку із записом про звільнення.
У НПА такі дрібниці не прописують, та й неможливо це регламентувати однаково для усіх підприємств: якщо на підприємстві, на якому працює 20 чоловік, це можна зробити за пару годин, то на підприємстві, на якому працює 3 тисячі чоловік з відокремленими підрозділами в інших містах, це може зайняти день-два.
Тому на практиці ці питання регламентують у локальних актах підприємства, наприклад, в Інструкції з діловодства чи Інструкції з кадрового діловодства.

Агрич 27.05.2015 09:44

Повністю з вами згоден! але я мав розяснення, що наказ видається в день отримання заяви і власне мені потрібно н\знайти це розяснення.
Я вже писав в самому верху, що мені просто важко пояснити це все на новому місці роботи, в кадровій роботі я 4 роки.

Andry 27.05.2015 11:20

Цитата:

Сообщение от Агрич (Сообщение 216616)
але я мав розяснення, що наказ видається в день отримання заяви і власне мені потрібно н\знайти це розяснення

Вам же объяснили - такого обязательного требования не существует!
А любые разъяснения - это всего лишь разъяснения, а не НПА, и они для исполнения необязательны.
Если вы в самом деле хотите регламентировать этот вопрос - сделайте так, как вам посоветовала Ирина:
Цитата:

Сообщение от Iren@ (Сообщение 216612)
......на практиці ці питання регламентують у локальних актах підприємства, наприклад, в Інструкції з діловодства чи Інструкції з кадрового діловодства

Пропишите проблемные вопросы в Инструкции, и руководствуйтесь ими.

Агрич 27.05.2015 12:10

Andry be clear and easy!
загалом всім дякую... в подальшому не буду вас дратувати своїми питаннями та намагатимусь їх вирішувати самотушки.

Andry 27.05.2015 12:52

Цитата:

Сообщение от Агрич (Сообщение 216623)
... в подальшому не буду вас дратувати своїми питаннями та намагатимусь їх вирішувати самотушки.

Такое ощущение, что вы с какой-то обидой эти строки написали...
Смею вас уверить - мы привыкли к разным постановкам вопросов и к разным реакциям на ответ, так что ни о каком раздражении и речи быть не может, мы все искреннее старались помочь, но вы были на своей волне и были настроены услышать только то, что вам хотелось бы услышать...
Извините, что не оправдали ваши надежды :dont know:
P.S. А "самотушки" нужно писать через "Ж" :)

Iren@ 27.05.2015 22:17

Цитата:

Сообщение от Агрич (Сообщение 216616)
але я мав розяснення, що наказ видається в день отримання заяви і власне мені потрібно н\знайти це розяснення.

Не засмучуйтеся, що загубили роз"яснення, воно все одно не грунтується на законодавстві.
Якщо хочете, можу відредагувати свою попередню відповідь, дописати слово "Роз"яснення", дату і номер. Роздрукуєте і буде вам письмове роз’яснення: на відміну від того, що ви загубили, моє правильне, а юридичну силу матиме приблизно таку ж. ;)

gika 16.10.2015 14:38

Наши юристы настаивают на том, что приказ об увольнении издается в день увольнения. Я считаю это резонным при увольнении по собственному желанию. Если же по согласию сторон - можно ли приказ выдать раньше?

Часовой пояс GMT +3, время: 17:32.