Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Совместители. Переводы. Перемещения (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Перевод на другую должность (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=8287)

ОКСАНОЧКА 01.02.2011 22:23

ЗУ "Про державну службу" передбачено, що прийняття на державну службу здійснюється на конкурсній основі, тобто коли особа вперше призначається на посаду державного службовця. А от просування по службі передбачає декілька варантів - стажування, конкурс, перебування в кадровому резерві.

Крім того, частиною другою статті 10 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" визначено, що проведення конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється в порядку, визначеному законодавством України про державну службу.

А ще - http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1041.4180.0 - Роз'яснення щодо проведення конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування

та

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/law...reg=804-94-%EF - Положення про порядок стажування у державних органах (ПКМУ № 804 від 01.12.1994 року)
Державний службовець після успішного закінчення стажування
може бути переведений на посаду за рішенням керівника
відповідного державного органу без конкурсного відбору.

kozur 02.02.2011 08:51

Цитата:

Сообщение от ОКСАНОЧКА (Сообщение 130774)
прийняття на державну службу здійснюється на конкурсній основі, тобто коли особа вперше призначається на посаду державного службовця.

Стажування можуть проходити як особи, що вперше претендують на посаду державного службовця, так і державні службовці, які бажають зайняти більш високу посаду. (чит. Положення про стажування)

Цитата:

Сообщение от ОКСАНОЧКА (Сообщение 130774)
просування по службі передбачає декілька варантів - стажування, конкурс, перебування в кадровому резерві.

А як же ранги?

Стаття 24. Проходження служби (ЗУ "Про державну службу")

Прийняття на державну службу, просування по ній службовців,
стимулювання їх праці, вирішення інших питань, пов'язаних із
службою, проводиться відповідно до категорій посад службовців, а
також згідно з рангами, які їм присвоюються.

Стаття 27. Просування по службі

Просування по службі державного службовця здійснюється шляхом
зайняття більш високої посади на конкурсній основі, крім випадків,
коли інше встановлено законами України та Кабінетом Міністрів
України, або шляхом присвоєння державному службовцю більш високого
рангу.

Цитата:

Сообщение от lolana (Сообщение 130450)
переведена на посаду головного спціаліста. На даний час є вакансія начальника відділу - чи можна оформити стажуванням переведення на дану посаду цю посадову особу? Чи тільки проведення конкурсу?

У мене був такий випадок - з головного спеціаліста перевести на начальника відділу. Я перевела наказом, як таку, що була зарахована до кадрового резерву. При перевірці було зроблено зауваження, що на вищу посаду тільки за конкурсом, при цьому перевага надається тим, хто в кадровому резерві іт.д.

anatol_ua 02.02.2011 11:14

Мы иногда критикуем госслужащих за их привилегии, а оказывается - им тоже не сладко...
Конкурсы, руководители, имеющие право не повысить или вообще уволить ... :smml2: :hang3: :shot:

Так кому в Украине жить хорошо ???
Только ли работающим иностранцам ?

Мотя 02.02.2011 11:38

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 130798)
Мы иногда критикуем госслужащих

:dont know::reverie:
Не знаю насчет критики...:dont know:
Я к ним отношусь с уважением, там тяжело работать...:cry:

ОКСАНОЧКА 02.02.2011 17:57

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 130783)
А як же ранги?

А до чого тут ранги? Тема звучить, як "Переведення". Питання вирішується, як правильно перевести службовця....

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 130783)
У мене був такий випадок - з головного спеціаліста перевести на начальника відділу. Я перевела наказом, як таку, що була зарахована до кадрового резерву. При перевірці було зроблено зауваження, що на вищу посаду тільки за конкурсом, при цьому перевага надається тим, хто в кадровому резерві іт.д.

Хто перевіряв?

lolana 03.02.2011 07:17

В жизни получается так, если хочет руководитель назначить этого человека на высшую должность - он и закон воспримет как надо, а если нет???? Начинают искать подводные камни. Ты доказываешь до упора, что можно по результатам стажировки, а тебе в ответ - только конкурс. Вот так и работаем. Всем спасибо за участие в моем вопросе.

chipmunk 14.03.2011 15:56

Скажите, пожалуйста, есть ли типовая форма приказа о переведении на другую должность?
Это будет Типова форма № П-1 (ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Держкомстату України від 5 грудня 2008 р. № 489) - такая же, как форма приказа о принятии на работу, только галочкой нужно отметить "переведення"? или я что-то путаю?

chipmunk 15.03.2011 17:30

кто знает - пожалуйста, ответьте на пой пост выше:redface::reverie:

Mardge 15.03.2011 17:55

Нет такой типовой формы.
Цитата:

Сообщение от chipmunk (Сообщение 136507)
такая же, как форма приказа о принятии на работу, только галочкой нужно отметить "переведення"? или я что-то путаю?

Нет, эта форма приказа используется только при приеме на работу, а "переведення" отмечается, если принимают на работу по переводу с другого предприятия.

chipmunk 15.03.2011 17:56

ага, т.е. этот приказ издается в произвольной форме?
спасибо

Часовой пояс GMT +3, время: 10:28.