![]() |
Цитата:
Цитата:
2. Разрешение на ваше трудоустройство, которое должен оформить ваш будущий работодатель в Центре занятости. Подробнее об этой процедуре вы можете прочесть на этом форуме. Цитата:
Цитата:
|
Колеги! Будь ласка, потрібен зразок договору між вітчизняним та іноземним суб'єктом господарювання для отримання дозволу на працевлаштування іноземця. В ЗЦ мені сказали, що в даному договорі, окрім іноземців, повинні бути вказані і Українці (за умови, що відсоток кваліфікованих іноземців, які залучаються в межах такого договору (контракту), не перевищує половини загальної чисельності осіб, що працюватимуть на умовах договору (контракту)).
|
Здається мені, що ви щось наплутали або не так зрозуміли.
Давайте разом розберемося: Згідно "Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства" дозволи на застосування на конкретних посадах праці іноземців видаються у таких випадках: 1) за умови, що в Україні (регіоні) відсутні кваліфіковані працівники, спроможні виконувати відповідний вид роботи; 2) за умови достатнього обґрунтування доцільності застосування їх праці, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України; 3) іноземцям, які направлені закордонним роботодавцем в Україну для виконання певного обсягу робіт (послуг) на підставі договору (контракту), укладеного між вітчизняним та іноземним суб’єктом господарювання, за умови, що відсоток кваліфікованих іноземців, які залучаються в межах такого договору (контракту), не перевищує половини загальної чисельності осіб, що працюватимуть на умовах договору (контракту); 4) іноземцям, які відповідно до графіка специфічних зобов’язань у секторі послуг Протоколу про вступ України до СОТ (стаття II Генеральної угоди про торгівлю послугами) належать до категорії “внутрішньокорпоративні цесіонарії”; 5) іноземцям, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Тобто якщо «ваш» іноземець відноситься до п.3, то у вас уже має бути укладений договір з іноземним суб’єктом господарювання, у відповідності з яким іноземний партнер і направляє вам працівника, а якщо такого договору немає, то у такому випадку «ваш» повинен бути віднесений до п.1 чи 2, і вам не зразок договору потрібно шукати, а думати, як обрунтовувати доцільність приняття на роботу іноземця. Опишіть більш детально вашу ситуацію: з якої країни іноземець, на яку посаду, і хто вам його направляє чи рекомендує |
Дякую за відповідь. Такий договір є. Але в Центрі зайнятості мені сказали, оскільки в Порядку є фраза "за умови, що відсоток кваліфікованих іноземців, які залучаються в межах такого договору (контракту), не повинен перевищувати половини загальної чисельності осіб, що працюватимуть на умовах договору (контракту)" то для виконання обсягу робіт (послуг) за даним договором повинні бути залучені і іноземці і українці (наприклад 1 іноземець 1 українець). На моє прохання пояснити мені більш детально як це зробити на практиці, оскільки я погано розумію при чому тут наш співробітник до договору з іноземною фірмою, фахівець Обласного ЦЗ мені відповів, що теоретично він знає, а практично по Полтавській області таких випадків не виникало.
|
Прием иностранца на работу
Добрый день.
Фирма ООО, учредитель-нерезидент. Он же будет принят на работу на посаду заступник директора. На данный момент в процессе получения визы Д (разрешение на работу уже есть). Вопрос: какие документы должны храниться в личном деле сотрудника-иностранца? Порядок оформления сотрудника обычный? Планово в штатное расписание уже внесла новую должность "заступник директора". Спасибо |
Цитата:
Цитата:
|
Нужна ли трудовая книга иностранцу?
Подскажите, пож, нужно ли заполнять трудовую книгу иностранцу? Есть разрешение на работу, в процессе получения посвидки на проживання.
А где вы храните разрешение? |
Цитата:
Цитата:
|
Заявление на прием от иностранца
Тогда еще вопрос возник. На каком языке иностранец должен написать заявлеие на прием на работу? Он немец, на русском "здрасьте пожалуйста". Я понимаю, что на государственной мове. Но тогда написать за него, он подпишет?
|
Цитата:
Вы сами за границу разве никогда не выезжали? А если выезжали - то на каком языке, например, вы заполняли миграционную карту? "...Он немец, на русском "здрасьте пожалуйста" - а заявление в миграционную службу о выдаче вида на жительство ваш работник на каком языке писал? Сомневаюсь, что на немецком :) |
Часовой пояс GMT +3, время: 01:31. |