Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Совместители. Переводы. Перемещения (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Совместительство (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=2463)

Наталья Р 22.02.2011 08:29

Проще, но срок договора истек 02.01.2011 - договор и так уже бессрочный, захочет ли она подписывать другой период, для того что бы ее уволили и приняли по договору подряда

Мотя 22.02.2011 09:47

Цитата:

Сообщение от velcom (Сообщение 133537)
А может действительно ее проще уволить, а с 01.03 взять по договору подряда. Прописать обязанности - "предрейсовые медосмотры водителей",

Честно говоря, не сильно себе представляю, как можно заключить с медсестрой договор ГПХ, чтобы он не носил признаки ТД....:dont know::reverie::?
Какие могут быть прописаны обязанности? Или режим рабочего времени?
Т.е., медсестра может приходить когда угодно, уходить, когда ей вздумается, лишь бы...выполнять работу...какую, в таком случае?:reverie::?Ночью она может выполнять тоже....:reverie::dont know:

Anchapa 22.02.2011 10:21

Знайшла нішу куди наказ можна "втикнути":yahoo: Правда прийшлось не мало макулатури вивернути...

Цитата:

Сообщение от Наталья Р (Сообщение 133515)
А работник подпишет все это задним числом?

:yes:

Цитата:

А если вы хотите(вернее Ваше руководство) оставлять ее постоянно, она продолжает работать и условия не меняются - т.е она останется совместителем тогда не надо увольнять.

У тому то й справа що умови міняються, хочу замість 7-8 годин табелювати по 4.

Цитата:

Статья 39'. Продление действия срочного трудового договора на неопределенный срок.
Если по истечении срока трудового договора (пункты 2 и 3 статьи 23) трудовые отношения фактически продолжаются и ни одна из сторон не требует их прекращения, действие этого договора считается продленным на неопределенный срок.

От тому я і хочу переписати договір що був заключений, але з терміном на 2 місяці довше, щоб він не встиг стати безстроковим... А коли перезаключити то спокійно табелювати по 4 години... Позбавлятися працівниці ми не збираємось ;):superstition:

Цитата:

Сообщение от velcom (Сообщение 133537)
А может действительно ее проще уволить, а с 01.03 взять по договору подряда.

Ні. Договір підряду ми заключати не будемо.

Mardge 22.02.2011 10:42

Цитата:

Сообщение от Anchapa (Сообщение 133549)
Позбавлятися працівниці ми не збираємось ;).

Навіщо тоді строковий трудовий договір? :?

Anchapa 22.02.2011 11:01

Така умова керівництва :dont know:

А якщо не перезаключати, то яким чином змінити кількість відпрацьованих годин, щоб не було запитань?

Якщо слідувати словам Анатолія:
Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 133462)
Друге питання - режим роботи !
У табелі проставляються години роботи, а не графік і не режим роботи !
Адже у наказі про прийняття на роботу за сумісництвом ми пишемо:
"з оплатою пропорційно відпрацьованому часу".
Тобто роботодавець оплачує те, що вже відроблено, відпрацьовано !!!
Відпрацював 2 години, в табелі проставили 2 години, отримав оплату саме 2-х годин роботи, а не навпаки:
відробив 2 години, бо в табелі мають проставити 2 години !
Відчуваєте різницю ?..

То я спокійно проставляю починаючи з лютого по 4 години і все...

Але з іншого боку це зміна істотних умов праці... Потрібна заява на встановлення не повного робочого часу і наказ...

То де ж правда??? Щось я вже зовсім заплуталась... :cry:

Mardge 22.02.2011 11:12

Цитата:

Сообщение от Anchapa (Сообщение 133558)
А якщо не перезаключати, то яким чином змінити кількість відпрацьованих годин, щоб не було запитань?

А як взагалі можна змінити те, що вже сталося? Вони ж вже відпрацьовані! :swoon:
А от встановити неповний робочий час цілком можливо. Що складного у тому, щоб скласти відповідний наказ?

Anchapa 22.02.2011 11:33

Упс... Я мала на увазі ті що будуть відпрацьовані...:redface:

Наказ написати не проблема, от я і питаю чи потрібно? Так як, судячи зі слів Анатолія, (доречі мені також ця думка імпонує) скільки людина пропрацювала стільки і отримала! Тобто у січні вона пропрацювала 10% місячної норми от і отримала 10% від ставки...(так я її і табелюю) У лютому пропрацювала 56% і аналогічно 65% від ставки і отримала... Оце мене і тривожить...

Наказ на прийняття буде 02.01.2010, тобто днем заключення контракту там я і зазначаю:
1. умови прийняття на роботу за умовами контракту до 02.01.2010
2.умови роботи:
а) за сімісництвом
б) тривалість робочого тижня ___ год. (пропускаю)
в) тривалість робочого дня (тижня) при роботі з неповним робочим часом год? (Якщо вона працювала і у табелі проставляли і по 5, і по 6, і по 7, і по 8 годин у день??? Що мені тут писати??? )
Головне було розбити місячну норму часу на 6 денний робочий тиждень...

Тобто виходить, що наказом від 02.01.2010 я вже встановлюю їй неповний робочий час... Чи я знову щось накрутила???

Mardge 22.02.2011 11:56

Перечитайте всю главу КЗпП про робочий час.
На сумісників поширюється законодавство про працю.
Нормальна тривалість робочого часу становить 40 годин на тиждень. Якщо працівник працює менше - це неповний робочий час, або скорочений робочий час. Тривалість робочого дня може відрізнятись, головна умова, що в тиждень працівник має відпрацьовувати певну кількість годин.

Anchapa 22.02.2011 12:16

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 133581)
Тривалість робочого дня може відрізнятись, головна умова, що в тиждень працівник має відпрацьовувати певну кількість годин.

У тому то й справа що кожен тиждень різна тривалість роботи була... Місячна норма при 6 денному робочому тижні не завжди рівно розбивається...:dont know:

Тобто виходить що тут підсумований облік робочого часу...

Mardge 22.02.2011 12:19

Цитата:

Сообщение от Anchapa (Сообщение 133584)
Місячна норма при 6 денному робочому тижні рівно не розбивається...:dont know:

А де Ви в КЗпП побачили місячну норму робочого часу?

В будь-якому випадку, якщо кожного тижня різна тривалість роботи, то це взагалі підсумований облік робочого часу.

Часовой пояс GMT +3, время: 08:06.