Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Прием на работу. Испытательный срок (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Стажировка работников (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=841)

Inka 16.09.2013 16:26

В ст.29 нового Закона Украины "О занятости населения" также упоминается стажировка, но и этот вариант Вам, Милана, не подойдет:
Цитата:

1. Студенти вищих та учні професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник", "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, мають право проходити стажування за професією (спеціальністю), за якою здобувається освіта, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, на умовах, визначених договором про стажування у вільний від навчання час.

Милана 16.09.2013 16:38

:dont know::reverie:
Цитата:

Сообщение от Inka (Сообщение 196667)
В ст.29 нового Закона Украины "О занятости населения" также упоминается стажировка, но и этот вариант Вам, Милана, не подойдет:

Inka 16.09.2013 16:45

Милана, если Вам что-то непонятно, попробуйте сформулировать вопрос при помощи слов, а не одних только смайлов.

Милана 16.09.2013 17:02

вопрос заключается в том, что можно ли принять на стажировку только на 6 мес. с последующим увольнением, т.е. временно. (просто чтобы получить какой-то опыт работы).

вторая часть вопроса касается оплаты для стажеров и тех, кто на испытательном сроке. можно ли им давать минимальную ставку, учитывая то, что сотрудники с такой же должностью, но с опытом работы имеют оплату труда выше, чем минималка.

только очень прошу давать не просто ответы, а с посыланиями на законодательство. Я не знаю как это доказать начальству, у которого свое мнение, поэтому мне нужны аргументы.

P.S. понимаю что нужно было разделить эти два вопроса, но уже как написала так написала. я только зарегистрировалась и еще не разобралась что тут к чему на сайте, а ответы нужны очень очень срочно! так что извините если что не так. буду исправляться

Мотя 16.09.2013 17:10

Цитата:

Сообщение от Милана (Сообщение 196679)
вопрос заключается в том, что можно ли принять на стажировку только на 6 мес. с последующим увольнением, т.е. временно. (просто чтобы получить какой-то опыт работы).

НЕТ!!!
Цитата:

вторая часть вопроса касается оплаты для стажеров

Если нельзя, то нет смысла в других вопросах...http://forum.hrliga.com/images/smilies/not%20know.gif
Цитата:

кто на испытательном сроке. можно ли им давать минимальную ставку

КЗоТУ:
Цитата:

Стаття 26. Випробування при прийнятті на роботу
....
В період випробування на працівників поширюється законодавство про працю....
Цитата:

Стаття 95. Мінімальна заробітна плата. Індексація заробітної плати
Мінімальна заробітна плата — це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт)....
Цитата:

только очень прошу давать не просто ответы, а с посыланиями на законодательство.

Я тоже просила Вас: прочтите тему! В ней есть все ссылки на все необходимые НПА.
Я очень дико извиняюсь, но нет времени и желания, а второго - больше, чем первого - переписывать зАново то, что уже есть в ЭТОЙ теме!
И искать посты и составлять конспект - тоже нет желания. Если Вам не хочется читать тему, то зачем это нам? Не знаете? Мы ее читали...и не один раз...вот, я опять сегодня ее всю - от поста до поста прочла: все необходимые НПА есть в ней.:good:
Просто...если нет желания, то ничем помочь не смогу...увы....

esar 17.09.2013 08:59

Цитата:

Сообщение от Милана (Сообщение 196659)
Випускниця коледжу прийшла влаштовуватись на роботу без направлення. Чи можна прийняти її на стажування терміном на 6 місяців з оплатою праці в розмірі мінімальної ставки, враховуючи те, що працівники на аналогічній посаді мають оклад більший за мінімальний.

І взагалі, стажування чи випробувальний термін - я знаю, що оплата праці повинна бути такою ж, як у основного працівника, а не мінімалка. Але напишіть будь ласка посилання на Закон, де це прописується. Мені потрібно це аргументувати керівництву, а не знаю як і чим керуватись.

Якщо зазначена випускниця коледжу НЕ продовжує навчання для здобуття наступного освітньо-кваліфікаційного рівня, то стажування строком на 6 місяців - це не ваш варіант.
Почитайте
Цитата:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 16 січня 2013 р. N 20
Київ
Про затвердження Порядку укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типової форми договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях
У вашому випадку можливо організувати стажування через ЦЗ (для цього дівчина має там зареєструватися) строком до 3-х місяців (за гроші фонду страхування на випадок безробіття) відповідно до
Цитата:

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
31.05.2013 м. Київ N 318/655
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
19 червня 2013 р. за N 1029/23561
Про затвердження Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

Liverpool 19.09.2013 09:53

І так прочитав дану тему, багато чого прояснилось. Велика вдячність активним учасникам форуму за відповіді! Взагалі хотів би відзначити наших експертів!!! Часто стикаюсь із якимись "непонятками" в роботі і на даному сайті знаходжу найпрактичніші і найточніші відповіді!!! Respect!:good:
Але хотів би підвести підсумок-запитання. Поправте якщо щось не так або щось пропустив.
Ситуація: прийм. працівник на роботу, яка відноситься до Переліку робіт, де є потреба у проф. доборі.
1. Наказ про прийом на роботу. (В цьому наказі окремим пунктом вказуємо інфо. про стажування наступним чином: "Провести стажування на протязі "n" робочих днів з "__" "_____" 2013р. по "__" "_____" 2013р. під керівництвом Вченого В.В. за програмою стажування відповідно до функціональних обов'язків (додається). Наступний пункт: Допустити до самостійної роботи після проходження стажування зазначеного в пункті "_".)
2. Вступний інструктаж
3. Навчання і перевірка знань
4. первинний інструктаж
5. стажування: в т.ч. заповнення листа проходження стажування, заповнення журналу реєстрації інструктажів з ОП на роб. місці (графа 10 і 11).
6. Ну і власне все. Він допущений до самостійної роботи, тільки подається у відділ кадрів лист проходження стажування.
____________END___________:superstition:

То, що все правильно? невже нічого не упустив?:yahoo:
До речі в кого є програма стажування для водіїв, чи не могли б скинути?:please:

Наталья Р 20.09.2013 19:33

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0776-08

Мотя 20.09.2013 20:20

Цитата:

Сообщение от Liverpool (Сообщение 197189)
І так прочитав дану тему,

Позвольте Вам не поверить!
Если бы это было правдой, то не было бы Вашего вопроса:
Цитата:

Сообщение от Liverpool (Сообщение 197299)
До речі в кого є програма стажування для водіїв, чи не могли б скинути?

Или просто отдельный пост Вы не читали?:dont know:
Поэтому ув. коллега Наталья Р. вынуждена была Вас опять туда же отправить?

Liverpool 24.09.2013 10:47

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 197362)
Позвольте Вам не поверить!
Если бы это было правдой, то не было бы Вашего вопроса

:D, відчуваю себе школярем, якого вичитує вчителька. Ну це ваше право!
Цитата:

Или просто отдельный пост Вы не читали?:dont know:

Не читав, але те ж саме бачив і в цьому пості. Але, думав, що програма повинна бути трохи повнішою і плюс до того полінувався:redface: її складати, бо знову ж повторюся, думав, що вона повинна включати в себе більше. З ваших коментарів зрозумів, що можна обмежитися п.3.6. і 3.7. Порядку 975
Цитата:

Поэтому ув. коллега Наталья Р. вынуждена была Вас опять туда же отправить?

Дякую!!! Відкрив, знову прочитав, і п.3.7 відкрився по іншому (повніше).
P.S. І це так постійно! ніби вже НПАОП 100 разів читав і бачив, а кожного разу підкреслюєш для себе нове.

Часовой пояс GMT +3, время: 08:45.