![]() |
Этот нюанс должен быть прописан во внутреннем документе: Колдоговоре, Положении об оплате труда. То есть, какие часы считаются ночными и какая следует доплата за работу в ночные часы. В соответствии с действующим законодательством, конечно. В норме время с 22:00 до 06:00 - ночное, а с 18:00 до 22:00 - вечернее. Ну и перерыв не менее часа.
Не думаю, что за то, что Ваша компания доплачивает за время перерыва, последуют штрафные санкции... Вы же не нарушили права работников, а наоборот:boast: |
А с нового месяца я могу начать табелировать правильно?
|
Смотря, что у Вас написано в Колдоговоре или в Положении об оплате труда. Или еще в каких-то документах)
Смотрите, у нас в колдогвооре прописано, что начало смены в 20:00, окончание в 08:00, перерыв с 02:00 до 03:00. Именно этот перерыв позволяет не оплачивать один час. Ну и в табеле же у нас не 12 часов, а 11, именно из-за этого часового перерыва. В общем, оплата 5 или 6 часов ночных должна быть обоснована |
У нас в пвтр прописано смена 12 часов с 20.00 до 8.00, перерыв с 00.00 до 1.00.
|
Только ночных мы табелироавали не 5, а 6 часов, не высчитали(((
|
Тогда, да) то есть, в табеле отображается 11 часов (4+7), и перерыв с 00:00 до 01:00 не оплачивается.
|
Цитата:
Действительно всё зависит от того как у вас это прописано в колдоговоре и правилах ВТР. Если у Вас прописано, что у Вас такие условия при которых невозможно установить перерыв с и по, а работникам дана возможность принимать еду на протяжении рабочего времени в промежутке с 23.00 до 02.00 в течении 1 часа то все эти часы должны быть оплачены, то есть 12 часов. И учитывая что смена длиться з 20.00 до 08.00 (следующего дня) то в табеле по соответствующим дням будет стоять 4 часа их них - 2 ночных и 8 часов из них - 6 ночных Если же у Вас установлен обед с 00.00 до 01.00 при котором сотрудник может использовать его на своё усмотрение - даже уйти с предприятия, то и в табеле у Вас будет проставлено 11 часов (без обеда): 4 часа их них - 2 ночных и 7 часов из них - 5 ночных. Стаття 66 КЗпП ВАм в помощь :redface: |
И соответственно ночных 5 часов, а не 6?
|
Передсвятковий день
Добрий день! Підскажіть, будь ласка, таке питання: працівник за індивідуальним графіком роботи працює в суботу, у понеділок - вихідний. В квітні 2019 року робочий день 27.04.19 випадає перед святковим днем. Чи необхідно йому встановлювати робочий день на 1 годину менше 27.04.19? З урахуванням переносів днів норма робочого часу у квітні у всих складає 160 годин? У цього працівника тоді буде 159? Це правильно?
|
Здравствуйте, подскажите, пожалуйста:
сотрудник пошел в отпуск за свой счет с 7 по 14 марта. как отразить в табеле 8 марта: ВШ или НА? |
Как отпуск без сохранения ЗП, потому что он учитывается в календарных днях и праздничные и нерабочие (ст. 73) при расчете длительности отпуска не исключаются.
|
НА
|
Цитата:
|
Цитата:
Ибо, с периода 8 марта прошло много времени, все отчеты сданы, а вопрос возник - только сейчас? Если задача - надо Ваш вопрос переместить в соответствующий раздел для студентов. |
Да. Вопрос возник у бухгалтерии за прошлый период.
|
Колеги, підкажіть будь ласка, табель можна заповнювати в електронному варіанті? Чи обов'язково "від руки"? Дякую!
|
Добрий день,
Електронний варіант має бути роздрукований та власноруч підписаний відповідальними особами за табельний облік. |
Табель має заповнятися двічі на тиждень, так? Тоді 1-й раз роздрукувати заповнений за першу половину місяця і дати бухгалтерії без підпису, а в кінці місяця роздрукувати вже готовий і тоді підписувати?
|
Цитата:
|
Скажіть будь ласка, хто несе відповідальність у випадку порушень ведення табелю? Відповідальна особа за ведення, керівник HR чи гол.бухгалтер?
|
Порушення ведення табелю призводить до порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, а за це до відповідальності притягуються усі винні посадові особи, а також керівник підприємства (див. ст.265 КЗпП України).
Юрій, що ви ходите кругами, пишіть прямо - на підприємстві табель складають лише раз на місяць, із за цього заробітну плату також платять раз на місяць (тому що бухгалтерія не може нараховувати заробітну плату без табелю, а якщо нараховує - то це вже проблемі бухгалтерії), і ви хочете з'ясувати, хто буде крайнім. Відповідаю: крайнім буде той, хто за посадовою інструкцією відповідає за ведення тебелю обліку робочого часу. І навіть якщо до відповідальності притягнуть керівника підприємства, він потім усім винним роздасть їхні "нагороди" |
Цитата:
Через пів року з початку моєї роботи, главбух фірми нагадалася що табелі веде її бухгалтерка. І вчора на мене наїхала по цьому поводу Крім того впарює мені якісь незрозумілі бланки табелів, які не відповідають встановленим формам і заставляє заповняти все вручну і заднім числом табеля з травня місяця, які не заповнені. Тому хочу розібратися... |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
У когось же в посадовій інструкції це має бути прописано? Упізнаю ситуацію. Це споконвічна суперечка у стилі "хто в хаті хазяїн". Якщо бухгалтерка вела табелі, то я певний, що вона це робила не з власної ініціативи, а хтось їй це доручив. Потім з'явилися ви, і головбух вирішила перекласти ці обов"язки на вас. Я не знаю, на кого документально покладені ці обов'язки на вашому підприємстві, але знайте - ніхто не може примусити вас щось робити заднім числом. Якщо це ваші обов'язки - то виконуйте їх з того часу, як засвідчили своїм підписом факт ознайомлення з вашою посадовою інструкцією. А все, що було до вас, вас не стосується. І навіть якщо ви пропрацювали вже півроку, але усей цей час хтось, а не ви, складали табелі, по яких потім начислялась заробітни плата, то нехай ці табелі, на мій погляд, і залишаються. Цитата:
Взагалі ж ситуацію потрібно вирішувати таким чином: 1. Визначитися, хто з посадових осіб підприємства відповідає за ведення табелю (табельник, працівник кадрової служби чи працівник бухгалтерії), і хто виконує ці обов'язки на час її тимчасової відсутності, і прописати ці обов'язки у відпвідних посадових інструкціях. 2. Затвердити єдину форму табелю, яка повинна буде використовуватися на вашому підприємстві. |
Цитата:
Тобто я можу вести табель в електронному вигляді а перед авансом і зарплатою роздруковувати, підписувати і подавати в бухгалтерію? |
Працівник помер у вихідний день в суботу. Ставити "В" в табелі чи ні за цей день?
|
Саме так, "В". В нього це буде дата виключення зі списочного складу працівників. За цей день не нараховується заробітна плата, тому що вихідний.
|
Людина померла 2 вересня. Перше вересня - вихідний. Другого поставили НЗ. Чи вірно ми вчинили? В свідоцтві про смерть, яке родичі надали 05 вересня, вказується тільки дата, тому невідомо коли помер (людина працювала на дому).
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Доброго дня. Потребую допомоги експертів. Для сторожів підприємства введений квартальний підсумований облік робочого часу. Працюють вони по 24 години з 8 ранку до 8. Раніше, я їх табелювала згідно фактично відпрацьованого часу з надурочним часом, який оплачувався у подвійному розмірі. Як зараз табелювати? адже отримають вони лише оклади
|
Цитата:
|
Є графік змінності квартальний. До введення підсумованого обліку з/п працівників = оклад+надурочні ( у подвійному р-рі)+ оплата за нічні години. Зараж же з/п буде=оклад+оплата за нічні години. Надурочні будуть виплачені по завершенню облікового періоду , в нашому випадку квартал. Якщо в місяці норма тривалості роб.часу-176, у працівника могло бути відпрацьвано 184 год., я ці 184 год. і табелювала. я зараз я розгубилася(
|
Табелюйте як и табелювали, переробку їм оплатять в кінці облікового періоду.:yes:
|
мені здається це не правильним. Здаю я табель в бух, вони бачать, що 184 год. і оплачують не не 176год., а більше. Так, звичайно, у них є наказ про підсумований облік роб.часу та графік змінності. Та все ж...
|
Цитата:
Цитата:
Не переймайтеся. Так, це така методика розрахунків, в бухгалтерії повинні бути графіки та табелі фактично відпрацьованого робочого часу. Один місяць у працівника при нормі 176 може бути фактично - 184, а в інший місяць - навпаки: при нормі 184 відпрацьовано 176. І що? недоплатити працівнику до окладу? Ось всі ці "переробки" та "недорообки" при підсумованому обліку сумуються наприкінці облікового періоду - і все, виплачується чиста різниця:yes: |
Цитата:
|
Відображення в табелі дня проходження працівником огляду МСЕК
Добрий день.
Працівник знаходився на лікарняному, в останній день лікарняного зазначено, що працівника визнано інвалідом. Цей день не підлягає оплаті. Як відобразити в табелі обліку робочого часу день проходження працівником огляду МСЕК? Дякую. |
Цитата:
|
Добрый день. Помогите пожалуйста решить такую задачку.
1. Может ли суммированый учёт рабочего времени и разработанный график на год иметь в себе переработку? т.е. вахта, суммированый учёт, в график ритмичный 15 дней вахта 13 межвахта и при смене в 11 часов получается 2024 часа роботы при держнорме 2002 часа. 2. Будут ли считаться сверхурочными часами разница 2024-2002=22часа? Конечно не факт что человек отработает 2024 часа, могут быть смена вахты или ещё что либо, НО в идеале, если мы ему прописываем такой график и в году у него отработанными будут 2024 часа нам надо будет платить переработку (22 часа в двойном)? PS: Сразу оговорюсь, что есть производственная необходимость такого режима роботы. И очень много ньюансов подвязано именно под такой режим (доставка работников, место проживания и т.д.) |
Часовой пояс GMT +3, время: 00:54. |