Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Уходят ли в отпуск по уходу за ребенком мужички? (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=9024)

Andry 07.03.2013 14:57

Цитата:

Сообщение от Ленуля (Сообщение 186886)
Колись йому захочеться подивитися в очі своїх дітей, а чи захочуть вони?...

Беда нашего общества в том, что в нем есть люди, которых абсолютно не интересует, хотят ли другие люди смотреть в их глаза - они просто раздирают им веки...

assolka 24.10.2013 22:40

Прошу підказки!

Якщо мама навчається, академічної відпустки не брала, то як тоді тато може брати відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку? Тато офіційно працює. Якби працювала мама, то він писав би заяву, додавав би свідоцтво про народження дитини і довідку з місця роботи мами, що вона продовжує працювати після закінчення ЛН у зв'язку із вагітністю та пологами. Треба таку довідку брати у навчальному закладі мами? І як вірно вона повинна бути сформована тоді? :dont know:

HR_nik 24.10.2013 23:05

Академотпуск - это не отпуск по уходу за ребенком до трех лет и к Закону об отпусках он отношения не имеет. По законодательству - это совершенно разные отпуска.

assolka 25.10.2013 08:53

Це значить що батькові не може бути надана відпустка по догляду за дитиною, так?

Iren@ 25.10.2013 09:14

Ст. 20 ЗУ "Про відпустки"
Цитата:

Особам, зазначеним у частині третій статті 18 цього Закону (крім осіб, які усиновили чи взяли дитину під опіку у встановленому законодавством порядку, прийомних батьків), відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на підставі довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення терміну цієї відпустки і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).

assolka 25.10.2013 10:02

Я розумію, але не розумію як бути в даній ситуації :cry:

EllE HRD 25.10.2013 11:02

Я не хочу оказаться занудой, но что именно Вам непонятно?

Andry 25.10.2013 11:07

Цитата:

Сообщение от assolka (Сообщение 200501)
не розумію як бути

А вы внимательно перечитайте то, что вам написала Ирина, и вы сразу все поймете:
Цитата:

відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на підставі довідки з місця... навчання ...матері дитини про те, що ...виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати)

Iren@ 29.10.2013 23:44

Цитата:

Сообщение от assolka (Сообщение 200501)
Я розумію, але не розумію як бути в даній ситуації :cry:

Положення про академічні відпустки та повторне навчання в вищих закладах освіти, затверджене наказом Міносвіти України і МОЗ України від 06.06.1996 № 191/153, Загальна частина:
Цитата:

Це Положення визначає порядок надання студентам вищих закладів освіти академічних відпусток, а також порядок проходження студентами повторного курсу навчання.
<...>
Відпустки по вагітності та пологах, відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею віку 3-х років, а у разі, коли дитина хворіє та потребує домашнього догляду, - до досягнення дитиною 6-річного віку, надаються відповідно до Кодексу законів про працю України
Отже, мама дитини має надати довідку про те, що вона не перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Також необхідно узяти довідку в органі соцзахисту із зазначенням дати, з якої припинено виплату допомоги на дитину.

Ксюшин 09.12.2013 17:18

Добрый вечер, подскажите где я могу почитать об отправке в отпуск по беременности и родам мужа роженицы? Спасибо.

Часовой пояс GMT +3, время: 15:53.