Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Отпуск одинокой матери (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=4625)

Torri 21.09.2010 19:35

Анатолій, дуже дякую за відповідь! І все ж таки, вибачте за настирливість, але щодо відповіді у п.3: я надала довідку зі школи про неучасть батька у вихованні дитини за період з 2001 по 2010рр, тобто охопила весь період права на цю відпустку (з 2004 по 2010рр), а якби мені школа видала довідку тільки з 2008р - то чи має право адміністрація підприємства, надаючи відпустку у 2010р за 2004, 2007рр вимагати з мене таку довідку. На той період таких вимог не було, і відпустки за ці роки я не використала не з власної ініціативи, а з виробничої.
І ще питання - а що, довідка про реєстрацію батька в іншій країні (області) вже не є доказом його неучасті у вихованні дитини? Щось у останніх листах про неї мовчать (може я неуважно читала).
Це не тільки "шкіряне питання", я також працюю у цьому напрямку, тільки сама собі відпустки не оформлюю.

Люля 22.09.2010 10:00

Меня радует всегда фраза "документ, подтверждающий что отец ребенка не участвует в воспитании...", просто умиляюсь....

Мотя 22.09.2010 10:04

А если я НЕ ПРИНЕСУ такой документ?
То ШО?
Мне отпуск не дадут? Как одинокой матери?

Тогда одна дорога - в суд!:good:

anatol_ua 22.09.2010 10:06

"- А если ?..
- Не надо !"
("Бриллиантовая рука")

Якби школа не видала... Якби Ви не надали... Навіщо?
Видали - надали !!! ВСЕ !!!

У звя'зку із свободою пересування, яка нарешті дійшла і до України, не можна з певністю на 100 % вважати, що батько, зареєстрований навіть у іншій країні, не бере участі у вихованні дитини...
Приклад - батько живе і працює в Росії, мати з дитиною - в Україні, але на вихідні він приїжджає до дитини і вони спілкуються, батько підтримує дитину матеріально і морально - навіть 5-тихвилинна розмова по телефону іноді впливає на формування дитини !
Тому, чесно кажучи, я б навіть довідку про перебування батька у іншій країні не приймав би за доказ неучасті батька у вихованні дитини !:nea:
"Неубиенным" документом тут мало б бути рішення суду про позбавлення батьківских прав (з забороною спілкування з дитиною) або про засудження (не думаю, що 10-тихвилинне побачення з батьком у присутності охорони і через скло та ще й після виснажливої дороги до колонії додасть позитивних емоцій дитині...)!

Але це моя особиста думка !
Дуже усе тут тонко, "психологічно"...:reverie:

Мотя 22.09.2010 10:18

Я ваще шизею с такой постановки вопроса: справка о том, что....отец НЕ ПРИНИМАЕТ участия в воспитании ребенка!
Зашибись!:wacko::twisted:
Мой отец всю жизнь был моряком! Бороздил просторы морей и океанов!
Замечательная, дружная семья!
И все было б замечательно....если бы не то обстоятельство, что мы отца видели 1 раз в ГОД! А то и в 1,5 года! Ну, вот такие рейсы у него длительные по 9, 10, а то и 12 месяцев!
И ЧТО? Он принимает участие (ни в коей мере не в адрес любимого ПАПЫ - просто...работа такая):cry:, а тот, который видит ребенка раз-два. три НА НЕДЕЛЮ - НЕ ПРИНИМАЕТ?
Офигительно!:roll:
Умеют наши чиновники тень на плетень наводить!
С чем я их и поздравляю!
Это - единственное, что они умеют делать ПРОФЕССИОНАЛЬНО!:good:

Татьяна К. 22.09.2010 10:43

Колеги, ось що з цього приводу говорять Віктор Рожнов і Тетяна Сташків у спецвипуску "Довідника кадровика":
" Орієнтовний перелік документів, необхідних для оформлення дод. відпустки
- рішення суду про позбавлення відповід. батьківських прав;
- рішення органів опіки та піклув. або суду щодо участі батька у вих. дит.;
- ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі за позовом про стягнення аліментів;
- акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілкою, чи будь-якою іншою організацією, комісією. утвореною на підприємстві, або акт дослідження комітетом самоорганізації населення, в якому зі слів сусідів (за наявності їх підписів у акті) підтверджується факт відсутності участі батька у вихованні дитини;
- довідка зі школи про те, що батько не бере участі у вихованні (не спілкується з вчителями. не забирає дитину додому, не бере участі в батьківських зборах) тощо.
Пред*явлення лише копії свідоцтва про розірвання шлюбу та довідки ЖЕО про реєстрацію місця проживання не дає достатніх підстав стверджувати, що батько не бере участі у вихованні дитини."

anatol_ua 22.09.2010 10:49

Спасибо, Татьяна, что дополнила мой неполный список "официальной" частью !
:handshake:

Мотя 22.09.2010 10:55

Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 111175)
говорять Віктор Рожнов і Тетяна Сташків

Тань, а что по этому поводу говорит ЗАКОН?
А по поводу характера работы ПАП, которые НЕ ИМЕЮТ физической возможности забирать ребенка из школы и приходить на род.собрания???:dont know::reverie::?
Беру ПАП из моей семьи: мой папа (моряк), папа моего сына(работающий с утра до ночи в строительстве), папа моего мужа(военный летчик), брат(милиционер) - папа моих племянников - ВСЕ -НЕ забирали детей и НЕ ходили на собрания и что? они все НЕ принимали участия в воспитании ребенков?:dont know: :reverie: :? :? :cry::cry::cry:

Татьяна К. 22.09.2010 11:15

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 111180)
Беру ПАП из моей семьи: мой папа (моряк), папа моего сына(работающий с утра до ночи в строительстве), папа моего мужа(военный летчик), брат(милиционер) - папа моих племянников - ВСЕ -НЕ забирали детей и НЕ ходили на собрания и что? они все НЕ принимали участия в воспитании ребенков?:dont know: :reverie: :? :? :cry::cry::cry:

... мой муж в том числе:D! Надя, всі ми розуміємо недосконалість, а іноді і маразматичність у вирішенні таких питань.:dont know: Що пропонуєш ти? Який вихід?:?

Мотя 22.09.2010 12:34

Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 111186)
... мой муж в том числе

:lol::D:rofl::rofl::cry:

Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 111186)
... Який вихід?:?

А НИЯКОГО!:D
Вернее, простой выход!;)
Приносить ТОЛЬКО ТЕ справки, которые имеют ПРЯМОЕ отношение!
1. Свид.о рождении ребенка.
2. Паспорт с чистым листом без штампа о браке - для тех, кто не был замужем + справка из РАГСА.
3. Свидетельство о разводе - для разведенных+ справка о том, что ребенок не усыновлен.
5. Свидетельство о смерти мужа - для вдов.

Харош.

Если кого-то что-то не устраивает (имею ввиду проверяющих), то это ОНИ пусть доказывают, что я - не права, а не Я буду доказывать то, что не совершала ничего противозаконного!:bravo::lol:;)

Лично Я ничего такого не требую маразматического и разные стишковы мне - не аргумент!
И проверки всякие были и нормально все!

Тем более, Танюш, ты сама согласилась со мной по этому вопросу давно, еще в 11 веке:;)
Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 53215)
п.5 частини 12 ст. 10 Закону про відпустки визначає одиноку матір як таку, яка виховує дитину без батька. Але участь батька або інших осіб в утриманні дитини не позбавляє матір статусу одинокої (лист Мінпраці від 06.07.2006 р. № 247/13/116-06). Для оформлення відпустки необхідна заява, свідоцтво про народження дитини та можна ще додати при необхідності копію документу про розлучення, смерть...

Часовой пояс GMT +3, время: 02:47.