Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Профессиональная классификация (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Должность в соответствии с Классификатором (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=5944)

Inka 01.10.2018 12:06

Что вы исправлять хотите? Правила грамматики?
Палітурник - називний відмінок.
Палітурника - родовий відмінок.

Это одно и то же слово, одна и та же должность.

Tanesk 24.10.2018 16:05

Добрий день!
Відразу напишу, що я не кадровик, але мені поставлено завдання надати код ЗКПТР , згідно КП, оскільки був прийнятий новий співробітник на посаду по штатному розпису - "Монтажник систем вентиляції та кондиціювання повітря" ,

Наша діяльність відповідно до КВЕД 43.22 Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування
Нам теоретично підходить:
7233 14635 64 Монтажник систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту й аспірації
Згідно випуску ДКХП 64 по кваліфікаційним вимогам дана посада відповідає нашим роботам, але мене турбує, що в КП віднесено до розділу"Робітники металургійних та машинобудівних професій".
Чи це на має значення?

Inka 24.10.2018 21:49

Из трех составляющих - подраздел (класс, подкласс) классификатора, название ДКХП и суть работ - я больше обращаю внимание на последнюю. И если квалификационные характеристики совпадают, то на некоторые странности с названием раздела или ДКХП закрываю глаза.

N@t@4k@ 29.10.2018 15:50

Доброго дня! Працюю у відділі освіти. З 01 листопада приймаємо на робот завхоза. Що я маю написати у трудовій:
Прийнятий на посаду завідувача господарством відділу освіти, молоді та спорту ... райдержадміністрації

І код КП 1239.
Так?

Andry 29.10.2018 16:01

Якщо ваш відділ освіти окрема структурна одиниця зі своїм штатним розкладом, рахунком в банку і своєю печаткою - то пишете просто "Прийнятий на посаду завідувача господарством". А назву відділу (відділу освіти, молоді та спорту ... райдержадміністрації) ви пишете в ТК перед записами про прийом на роботу, як назву організації

Юли 08.11.2018 13:04

Доброго дня, підскажіть будь ласка, чи дозволяється до посади "Головного бухгалтера" код 1231 додати "Керівник фінансово-економічного відділу"?

eloissa 08.11.2018 13:07

Нет. Или то, или другое.

Юли 09.11.2018 10:01

А что стоит за тем, что будет должность не соответствовать правилам классификатора? Штрафные санкции для предприятия? Проблемы при оформлении на пенсию работника? Или что? Должность, которая не предусматривает льготы для пенсии, вредность на производстве и т.п.

eloissa 09.11.2018 10:46

На сегодняшний день - это пока только проблемы с оформлением льготных пенсий. Но с нашим законодателем нельзя расслабляться))) Когда выдавали массово синие паспорта и оформляли всем идентификационные коды, лепили как попало, наделали ошибок в ФИО. Никто тогда не думал о том (и никто не предупреждал), что одна-две несовпадающие буквы могут перечеркнуть трудовой стаж. Люди годами судились с ПФ за свой стаж. Выигравших такие дела я не знаю.

С августа этого года в отчет по ЕСВ введены данные о наименовании должности и коде профессии не просто так. С момента внедрения этой формы, вся информация из нее будет подтягиваться в карточку ПФ ІНДАНІ, и несоответствий быть не должно. И я думаю, что ШС на предприятие за несоответствие КП долго ждать не придется.

Так что, решайте сами - ждать, пока гром грянет и надеяться на "авось", или сразу привести всё в соответствие и работать спокойно

Andry 09.11.2018 11:06

Цитата:

Сообщение от Юли (Сообщение 234628)
А что стоит за тем, что будет должность не соответствовать правилам классификатора? Штрафные санкции для предприятия? Проблемы при оформлении на пенсию работника? Или что?

Юлия, отвечая на те или иные вопросы наших коллег мы исходим из требований действующего законодательства и совместно решаем как правильно сделать и не занимаемся прогнозами в стиле "а что будет если нарушу".
Ответить на этот вопрос так же сложно, как и на вопрос "а что будет, если я буду перебегать улицу на красный свет?" - может и ничего не будет, а может и до середины добежать не успеете - все зависит от того, с кем столкнетесь.
Это, кстати, можете считать и ответом на ваш вопрос :)

Fisher_and 09.11.2018 15:26

Прошу допомоги.

Є відділ економіки, в відділі є посада начальник відділу з кодом 1231.,
чи вірно встановлений код. Кадри кажуть про необхідність зміни назви посади на начальник планово-економічного відділу*1231, бо "чистого" начальника відділу в КП нема.
Що робити? Дякую.

eloissa 09.11.2018 15:34

:facepalm:чого це - "нема"? Відкрийте КП: 1231 - "начальник планово-економічного відділу", и "чистих" начальників відділу ціла компанія, просто з іншими кодами. Ось, наприклад, 1235 - вже такий чистий, чистіше не буває:lol::ok:

Fisher_and 09.11.2018 15:36

Вот, відповідно нам потрібно змінити код на 1235. Привести у відповідність до КП. Дякую

1231 - "начальник планово-економічного відділу" це я бачив, але в нас просто начальник відділу в ШР.
Відповідно код змінюємо на 1235

Andry 09.11.2018 15:46

Цитата:

Сообщение от Fisher_and (Сообщение 234637)
Кадри кажуть про необхідність зміни назви посади на начальник планово-економічного відділу*1231, бо "чистого" начальника відділу в КП нема.

Не зовсім так.
В КП є посади "чистого" начальника відділу:
код 1221.2
код 1223.2
код 1229.7
код 1235

Fisher_and 12.11.2018 14:02

Цитата:

Сообщение от Fisher_and (Сообщение 234637)
Прошу допомоги.

Є відділ економіки, в відділі є посада начальник відділу з кодом 1231.,
чи вірно встановлений код. Кадри кажуть про необхідність зміни назви посади на начальник планово-економічного відділу*1231, бо "чистого" начальника відділу в КП нема.
Що робити? Дякую.

Вибачаюсь, моя помилка в тексті - чистого начальника відділу з кодом 1231.

Підприємство займається виробництвом ел.енергії.
Яким чином застосовується КП? Стисло - здійснюємо пошук посади або аналога посади за назвою, перевіряємо на відповідність посади напрямку роботи підприємства та класифікації професій в КП за кодом КП. Чи вірно я розумію порядок?

Відділ економіки, очолює начальника відділу- назва посади в штатному розписі начальник відділу. Який код я повинен встановити?

1235 - по класифікації відноситься до керівників підрозділів МТП.
1221.2 по класифікації Начальники(інші керівники) та майстри виробничих підрозділів у сільському, лісовому таводному господарствах, у риборозведенні, рибальстві та природно-заповіднійсправі
1223.2 Начальники (інші керівники) та майстри дільниць (підрозділів) у будівництві
1229.7 Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
1235 Керівники підрозділів матеріально-технічного постачання

Чи суттєва при визначенні коду КП прив'язка до класифікації посад (галузей де застосовується, довідників де вона описана)?
Остаточно заплутався. ХЕЛП плиз !!!Дякую.

Andry 12.11.2018 14:10

То що вам заважає обрати професію "чистого начальника" з іншим кодом? :dont know:

Fisher_and 12.11.2018 14:27

Приналежність посади до іншої групи кваліфікації професій. Чи це не важливо?
Начальник відділу економіки 1235 (по класифікації код відноситься до керівників в МТП) або 1229.7 - інших основних підрозділів в інших сферах діяльності, це можливо не основна діяльність підприємства. Чи я не вірно розумію порядок застосування? Не всі посади є в 62 Довіднику виробництво та розподіл ел.енергії , а в загальному для всіх відсутні посади за кваліфікацією професій необхідних підприємству.

Andry 12.11.2018 14:52

Универсальный код, подходит для всех "чистых начальников"! :)

Fisher_and 12.11.2018 15:14

Andry дякую. Формула підбору кода КП викладена мною вище, вірна ( в цілому)?

Andry 12.11.2018 15:33

Я не зовсім розумію, про яку формулу йдеться мова.
Вам потрібна професія, наприклад, начальника відділу міжгалактичних зв'язків, якої нремає у ДК. Тому ви берете, як ви кажете, посаду "чистого начальника відділу" і за допомогою примітки 2 Додатку В до Класифікатору
розширюєте професію начальника відділу до потрібної вам назви.

Fisher_and 13.11.2018 08:36

Добрий день.
Я говорив про умовну формулу визначення коду КП або пошуку посади в Класифікаторі. Мені потрібно: 1. Дати вірну назву посаді та встановити код КП, а потім відповідно визначити код ЗКППТР*для бух.звіту (або він сам визначиться в Медку, якщо вірно визначений код КП і назва посади). Посаду я знайшов, начальник відділу з кодами КП:

1235 - по класифікації відноситься до керівників підрозділів МТП;
1221.2 по класифікації Начальники(інші керівники) та майстри виробничих підрозділів у сільському, лісовому та водному господарствах, у риборозведенні, рибальстві та природно-заповідній справі
1223.2 Начальники (інші керівники) та майстри дільниць (підрозділів) у будівництві

Перевіряю по класифікації професій до якого напрямку професій відноситься даний код КП знайдених посад. Визначаю чи підходить він мені.Відповідно: начальнику відділу МТП я встановлюю код - 1235; начальнику відділу економіки - 1229.7 (тому що він загальний). Таким чином в разі співпадіння назви посади в ШР, в класифікаторі та класифікації, в залежності від сфери діяльності підприємства (підрозділу), я встановлюю відповідний код, в разі відсутності беру загальну посаду начальник відділу з кодом 1229.7 (в разі необхідності розширюю за допомогою Додатку В - начальник виробничо-технічного відділу 1229.7).
Начальник відділу капітального будівництва таким чином може бути з двома кодами 1229.7 (керівники інших основних підрозділі..) або 1223.2 (начальники... у будівництві), так як основний напрямок роботи підприємства не будівництво, а виробництво ел.енергії я застосовую код 1229.7. чи всеж я маю встановити код 1223.2 ? Або Начальник відділу капітального будівництва (технічного переозброєння)- 1231 і вираз у дужках не вказувати ні у штатному ні у трудовій.

Дякую.

Andry 13.11.2018 10:04

На мою думку стосовно виробництва ел.енергії більш правильно застосувати 1229.7 - Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності

Басик 21.11.2018 17:15

Специальности СТО

Добрый день! помогите с классификатором по СТО (мастер-приемщик, менеджер по запасным частям. какие кода надо использовать? заранее огромное спасибо!

Andry 22.11.2018 09:53

мастер-приемщик - майстер з ремонту транспорту, код 1222.2

менеджер по запасным частям - менеджер (управитель) з постачання, код 1475.4

Tysi 27.11.2018 22:22

Добрый вечер! Andry, а как писать должность в ШР и трудовой книжке?
Как менеджер (управитель) з постачання или без скобок менеджер з постачання?

Andry 28.11.2018 09:50

Я пишу так, как в классификаторе - менеджер (управитель) з постачання

eloissa 28.11.2018 13:04

Но можно и без того, что в скобках) В данном случае - просто украинский синоним иностранного термина. Не является нарушением

Duo-mama 29.11.2018 15:18

Доброго дня!
І знову питання стосовно назви новомодних посад.
Є менеджер інтернет-магазину. Торгівля. В розділі фахівці хочу "взять" фахівець с кодом 3439 (ЗКППТР 24771) і розширити до фахівця з обробки даних.
По суті працівник збирає інформацію і продає товари.
Чи я заблукала?

eloissa 29.11.2018 16:20

:D
Цитата:

Сообщение от Duo-mama (Сообщение 234847)
Є менеджер інтернет-магазину. Торгівля. В розділі фахівці хочу "взять" фахівець с кодом 3439 (ЗКППТР 24771) і розширити до фахівця з обробки даних.

Все верно, такое наименование должности имеет право на существование :good:

Менеджеров интернет-магазина часто называют также "менеджер із збуту" (1475.4) или "фахівець по роботі з клієнтами" (3439). Ваш вариант не хуже)

А, чуть не забыла:D На моей прошлой работе они назывались "оператор телекомунікаційних послуг" (4229)

Duo-mama 29.11.2018 16:54

Дякую. І дивилась і я на того оператора )))

ВікаS 08.12.2018 17:33

Який код по класифікатору застосувати для: Керуючий партнер Адвокатського об'єднання (до 10 працівників)

Мотя 09.12.2018 03:39

Цитата:

Сообщение от ВікаS (Сообщение 234895)
Який код по класифікатору застосувати для....

https://hrliga.com/index.php?module=...op=view&id=433

ВікаS 11.12.2018 00:16

Допоможіть, будь ласка, в Адвокатському об'єднанні (до 10 чоловік) посада Керуючий партнер. До якого коду по КП можна віднести таку посаду?

eloissa 11.12.2018 09:48

Должности "партнер" в КП не существует, поэтому без изменения наименования соотнести такую должность с классификатором не получится.
Вряд ли тут кто-то даст Вам готовый ответ , т.к. непонятно, какие полномочия и функции по должности. Посмотрите по функционалу и по уровню квалификации, что в КП больше подойдет для адвокатского объединения

ВікаS 11.12.2018 15:52

Шановна eloissa, Керуючий партнер виконує обов"язки керівника. На Вашу думку, чи можна код 1210.1 "Директор (начальник, інший керівник) підприємства" чи код 1319 "Керівники інших малих підприємств без апарату управління" (так як це мікропідприємство) віднести до посади "Керуючий партнер". Чи все таки правильно буде поміняти посаду.

ВікаS 16.12.2018 15:11

Цитата:

Сообщение от olichka (Сообщение 122361)
Шановні колеги!!! help, чи можна під кодом 1210.1 Директор (начальник, інший керівник) підприємства , вказати посаду Керуючий партнер, чи є це правильним, посада директор в компанії вже є......

Може в кого є якісь думки з цього приводу

Шановна olichka, чи вдалося Вам отримати відповідь на своє питання? В мене схожа ситуація...

ktd_16 18.01.2019 16:55

Шановні колеги! Потрібна допомога. Вводиться нова посада в штатний розпис, начальник газової служби. Який правильно буде поставити код КП 1222.2 (код ЗКППТР 24040 (випуск 5**Добувна промисловість??) Чи можна вказати код 1229.3 (випуск ДКХП 76. Державні органи)

eloissa 21.01.2019 09:29

Цитата:

Сообщение от ktd_16 (Сообщение 235364)
Шановні колеги! Потрібна допомога. Вводиться нова посада в штатний розпис, начальник газової служби. Який правильно буде поставити код КП 1222.2 (код ЗКППТР 24040 (випуск 5**Добувна промисловість??) Чи можна вказати код 1229.3 (випуск ДКХП 76. Державні органи)

Ответ на Ваш вопрос кроется в самом вопросе:D У Вас коммерческое предприятие или гос. орган?

ktd_16 21.01.2019 10:01

Цитата:

Сообщение от eloissa (Сообщение 235376)
Ответ на Ваш вопрос кроется в самом вопросе:D У Вас коммерческое предприятие или гос. орган?

Приватне підприємство

eloissa 21.01.2019 10:36

1222.2 Начальники (інші керівники) та майстри виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості

Часовой пояс GMT +3, время: 20:46.