![]() |
Что вы исправлять хотите? Правила грамматики?
Палітурник - називний відмінок. Палітурника - родовий відмінок. Это одно и то же слово, одна и та же должность. |
Добрий день!
Відразу напишу, що я не кадровик, але мені поставлено завдання надати код ЗКПТР , згідно КП, оскільки був прийнятий новий співробітник на посаду по штатному розпису - "Монтажник систем вентиляції та кондиціювання повітря" , Наша діяльність відповідно до КВЕД 43.22 Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування Нам теоретично підходить: 7233 14635 64 Монтажник систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту й аспірації Згідно випуску ДКХП 64 по кваліфікаційним вимогам дана посада відповідає нашим роботам, але мене турбує, що в КП віднесено до розділу"Робітники металургійних та машинобудівних професій". Чи це на має значення? |
Из трех составляющих - подраздел (класс, подкласс) классификатора, название ДКХП и суть работ - я больше обращаю внимание на последнюю. И если квалификационные характеристики совпадают, то на некоторые странности с названием раздела или ДКХП закрываю глаза.
|
Доброго дня! Працюю у відділі освіти. З 01 листопада приймаємо на робот завхоза. Що я маю написати у трудовій:
Прийнятий на посаду завідувача господарством відділу освіти, молоді та спорту ... райдержадміністрації І код КП 1239. Так? |
Якщо ваш відділ освіти окрема структурна одиниця зі своїм штатним розкладом, рахунком в банку і своєю печаткою - то пишете просто "Прийнятий на посаду завідувача господарством". А назву відділу (відділу освіти, молоді та спорту ... райдержадміністрації) ви пишете в ТК перед записами про прийом на роботу, як назву організації
|
Доброго дня, підскажіть будь ласка, чи дозволяється до посади "Головного бухгалтера" код 1231 додати "Керівник фінансово-економічного відділу"?
|
Нет. Или то, или другое.
|
А что стоит за тем, что будет должность не соответствовать правилам классификатора? Штрафные санкции для предприятия? Проблемы при оформлении на пенсию работника? Или что? Должность, которая не предусматривает льготы для пенсии, вредность на производстве и т.п.
|
На сегодняшний день - это пока только проблемы с оформлением льготных пенсий. Но с нашим законодателем нельзя расслабляться))) Когда выдавали массово синие паспорта и оформляли всем идентификационные коды, лепили как попало, наделали ошибок в ФИО. Никто тогда не думал о том (и никто не предупреждал), что одна-две несовпадающие буквы могут перечеркнуть трудовой стаж. Люди годами судились с ПФ за свой стаж. Выигравших такие дела я не знаю.
С августа этого года в отчет по ЕСВ введены данные о наименовании должности и коде профессии не просто так. С момента внедрения этой формы, вся информация из нее будет подтягиваться в карточку ПФ ІНДАНІ, и несоответствий быть не должно. И я думаю, что ШС на предприятие за несоответствие КП долго ждать не придется. Так что, решайте сами - ждать, пока гром грянет и надеяться на "авось", или сразу привести всё в соответствие и работать спокойно |
Цитата:
Ответить на этот вопрос так же сложно, как и на вопрос "а что будет, если я буду перебегать улицу на красный свет?" - может и ничего не будет, а может и до середины добежать не успеете - все зависит от того, с кем столкнетесь. Это, кстати, можете считать и ответом на ваш вопрос :) |
Прошу допомоги.
Є відділ економіки, в відділі є посада начальник відділу з кодом 1231., чи вірно встановлений код. Кадри кажуть про необхідність зміни назви посади на начальник планово-економічного відділу*1231, бо "чистого" начальника відділу в КП нема. Що робити? Дякую. |
:facepalm:чого це - "нема"? Відкрийте КП: 1231 - "начальник планово-економічного відділу", и "чистих" начальників відділу ціла компанія, просто з іншими кодами. Ось, наприклад, 1235 - вже такий чистий, чистіше не буває:lol::ok:
|
Вот, відповідно нам потрібно змінити код на 1235. Привести у відповідність до КП. Дякую
1231 - "начальник планово-економічного відділу" це я бачив, але в нас просто начальник відділу в ШР. Відповідно код змінюємо на 1235 |
Цитата:
В КП є посади "чистого" начальника відділу: код 1221.2 код 1223.2 код 1229.7 код 1235 |
Цитата:
Підприємство займається виробництвом ел.енергії. Яким чином застосовується КП? Стисло - здійснюємо пошук посади або аналога посади за назвою, перевіряємо на відповідність посади напрямку роботи підприємства та класифікації професій в КП за кодом КП. Чи вірно я розумію порядок? Відділ економіки, очолює начальника відділу- назва посади в штатному розписі начальник відділу. Який код я повинен встановити? 1235 - по класифікації відноситься до керівників підрозділів МТП. 1221.2 по класифікації Начальники(інші керівники) та майстри виробничих підрозділів у сільському, лісовому таводному господарствах, у риборозведенні, рибальстві та природно-заповіднійсправі 1223.2 Начальники (інші керівники) та майстри дільниць (підрозділів) у будівництві 1229.7 Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності 1235 Керівники підрозділів матеріально-технічного постачання Чи суттєва при визначенні коду КП прив'язка до класифікації посад (галузей де застосовується, довідників де вона описана)? Остаточно заплутався. ХЕЛП плиз !!!Дякую. |
То що вам заважає обрати професію "чистого начальника" з іншим кодом? :dont know:
|
Приналежність посади до іншої групи кваліфікації професій. Чи це не важливо?
Начальник відділу економіки 1235 (по класифікації код відноситься до керівників в МТП) або 1229.7 - інших основних підрозділів в інших сферах діяльності, це можливо не основна діяльність підприємства. Чи я не вірно розумію порядок застосування? Не всі посади є в 62 Довіднику виробництво та розподіл ел.енергії , а в загальному для всіх відсутні посади за кваліфікацією професій необхідних підприємству. |
1229.7 Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
Универсальный код, подходит для всех "чистых начальников"! :) |
Andry дякую. Формула підбору кода КП викладена мною вище, вірна ( в цілому)?
|
Я не зовсім розумію, про яку формулу йдеться мова.
Вам потрібна професія, наприклад, начальника відділу міжгалактичних зв'язків, якої нремає у ДК. Тому ви берете, як ви кажете, посаду "чистого начальника відділу" і за допомогою примітки 2 Додатку В до Класифікатору розширюєте професію начальника відділу до потрібної вам назви. |
Добрий день.
Я говорив про умовну формулу визначення коду КП або пошуку посади в Класифікаторі. Мені потрібно: 1. Дати вірну назву посаді та встановити код КП, а потім відповідно визначити код ЗКППТР*для бух.звіту (або він сам визначиться в Медку, якщо вірно визначений код КП і назва посади). Посаду я знайшов, начальник відділу з кодами КП: 1235 - по класифікації відноситься до керівників підрозділів МТП; 1221.2 по класифікації Начальники(інші керівники) та майстри виробничих підрозділів у сільському, лісовому та водному господарствах, у риборозведенні, рибальстві та природно-заповідній справі 1223.2 Начальники (інші керівники) та майстри дільниць (підрозділів) у будівництві 1229.7 Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності Перевіряю по класифікації професій до якого напрямку професій відноситься даний код КП знайдених посад. Визначаю чи підходить він мені.Відповідно: начальнику відділу МТП я встановлюю код - 1235; начальнику відділу економіки - 1229.7 (тому що він загальний). Таким чином в разі співпадіння назви посади в ШР, в класифікаторі та класифікації, в залежності від сфери діяльності підприємства (підрозділу), я встановлюю відповідний код, в разі відсутності беру загальну посаду начальник відділу з кодом 1229.7 (в разі необхідності розширюю за допомогою Додатку В - начальник виробничо-технічного відділу 1229.7). Начальник відділу капітального будівництва таким чином може бути з двома кодами 1229.7 (керівники інших основних підрозділі..) або 1223.2 (начальники... у будівництві), так як основний напрямок роботи підприємства не будівництво, а виробництво ел.енергії я застосовую код 1229.7. чи всеж я маю встановити код 1223.2 ? Або Начальник відділу капітального будівництва (технічного переозброєння)- 1231 і вираз у дужках не вказувати ні у штатному ні у трудовій. Дякую. |
На мою думку стосовно виробництва ел.енергії більш правильно застосувати 1229.7 - Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
|
Специальности СТО
Добрый день! помогите с классификатором по СТО (мастер-приемщик, менеджер по запасным частям. какие кода надо использовать? заранее огромное спасибо!
|
мастер-приемщик - майстер з ремонту транспорту, код 1222.2
менеджер по запасным частям - менеджер (управитель) з постачання, код 1475.4 |
Добрый вечер! Andry, а как писать должность в ШР и трудовой книжке?
Как менеджер (управитель) з постачання или без скобок менеджер з постачання? |
Я пишу так, как в классификаторе - менеджер (управитель) з постачання
|
Но можно и без того, что в скобках) В данном случае - просто украинский синоним иностранного термина. Не является нарушением
|
Доброго дня!
І знову питання стосовно назви новомодних посад. Є менеджер інтернет-магазину. Торгівля. В розділі фахівці хочу "взять" фахівець с кодом 3439 (ЗКППТР 24771) і розширити до фахівця з обробки даних. По суті працівник збирає інформацію і продає товари. Чи я заблукала? |
:D
Цитата:
Менеджеров интернет-магазина часто называют также "менеджер із збуту" (1475.4) или "фахівець по роботі з клієнтами" (3439). Ваш вариант не хуже) А, чуть не забыла:D На моей прошлой работе они назывались "оператор телекомунікаційних послуг" (4229) |
Дякую. І дивилась і я на того оператора )))
|
Який код по класифікатору застосувати для: Керуючий партнер Адвокатського об'єднання (до 10 працівників)
|
Цитата:
|
Допоможіть, будь ласка, в Адвокатському об'єднанні (до 10 чоловік) посада Керуючий партнер. До якого коду по КП можна віднести таку посаду?
|
Должности "партнер" в КП не существует, поэтому без изменения наименования соотнести такую должность с классификатором не получится.
Вряд ли тут кто-то даст Вам готовый ответ , т.к. непонятно, какие полномочия и функции по должности. Посмотрите по функционалу и по уровню квалификации, что в КП больше подойдет для адвокатского объединения |
Шановна eloissa, Керуючий партнер виконує обов"язки керівника. На Вашу думку, чи можна код 1210.1 "Директор (начальник, інший керівник) підприємства" чи код 1319 "Керівники інших малих підприємств без апарату управління" (так як це мікропідприємство) віднести до посади "Керуючий партнер". Чи все таки правильно буде поміняти посаду.
|
Цитата:
Шановна olichka, чи вдалося Вам отримати відповідь на своє питання? В мене схожа ситуація... |
Шановні колеги! Потрібна допомога. Вводиться нова посада в штатний розпис, начальник газової служби. Який правильно буде поставити код КП 1222.2 (код ЗКППТР 24040 (випуск 5**Добувна промисловість??) Чи можна вказати код 1229.3 (випуск ДКХП 76. Державні органи)
|
Цитата:
|
Цитата:
|
1222.2 Начальники (інші керівники) та майстри виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості
|
Часовой пояс GMT +3, время: 20:46. |