Показать сообщение отдельно
Старый 18.05.2016, 10:41   #370
Andry
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для Andry
 
Регистрация: 06.10.2009
Сообщений: 10,057
Вы сказали Спасибо: 4,244
Поблагодарили 9,621 раз(а) в 5,567 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Николай ДЄКС Посмотреть сообщение
...на вот эти вакантные 0.5 ставки надо брать человека лишь только по совместительству или можно оформить на не полный рабочий день на 4 часа, и сделать запись в трудовой??
Да, можно принять на основную работу и на неполный рабочий день, но только исключительно по просьбе этого работника, иначе это будет нарушением его права на труд, и в этом случае совместитель подлежит увольнению:
Цитата:
Стаття 43-1. Розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу без попередньої згоди виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника)
Розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу без згоди виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) допускається у випадках:
...звільнення з суміщуваної роботи у зв'язку з прийняттям на роботу іншого працівника, який не є сумісником,
И обратите особое внимание: в записи о приеме в трудовой книжке о том, что работник принимается на неполный рабочий день, не упоминается!
Цитата:
Сообщение от Николай ДЄКС Посмотреть сообщение
И где можно в полном объеме ознакомится с этим нюансом???
В КЗоТе:
Цитата:
Стаття 56. Неповний робочий час
За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. На просьбу вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, в тому числі таку, що знаходиться під її опікуванням, або здійснює догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний встановлювати їй неповний робочий день або неповний робочий тиждень.
Оплата праці в цих випадках провадиться пропорціонально відпрацьованому часу або залежно від виробітку.
Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.
Andry вне форума   Ответить с цитированием
Этот пользователь сказал Спасибо Andry за это полезное сообщение: