Показать сообщение отдельно
Старый 01.09.2015, 08:48   #9
kadrovik05
Участник HR-Лиги
 
Регистрация: 01.08.2013
Сообщений: 26
Вы сказали Спасибо: 32
Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях
По умолчанию

Доброго ранку!

Дозвольте також висловити своє заперечення Andry на "Но ведь, принимая во внимание требования закона, эти документы ведь и не строго обязательны при приеме совместителем, не так ли?"

Да, відповідно вимогам закону - працедавець не може їх вимагати. Але ми з практики знаємо, що є багато законів, які не адаптовані до використання у роботі і розбігаються з вимогами інших законів і НПА.

Приклад з неодноразового реального досвіду того, що працедавець не може не затребувати у потенційного працівника копії трудової книжки або довідки з основного місця роботи:
Державний медичний заклад. Потенційний працівник (медична освіта) влаштовується за зовнішним сумісництвом. За "Умовами оплати праці......" медичним працівникам встановлюється надбавка за вислугу років у відповідних %.
Питання:
1. Як встановити потенційному працівнику надбавку за вислугу років, якщо ми не побачимо копію трудової (де знайдемо стаж роботи за медичними спеціальностями), або довідки з основного місця роботи про цей стаж?!
2. Як визначити графік роботи майбутньому працівнику, якщо за зовнішним сумісництвом потенційний працівник буде працювати у вільний від основної роботи час ?! Тобто потрібно знати графік роботи за основним місцем роботи потенційного працівника, а це потребує надання завіреної копії цього графіку, що також не вимагає закон.

Але на практиці без цього не обійтись. І досвід роботи і перевірки КРУ це доказують.
kadrovik05 вне форума   Ответить с цитированием