Показать сообщение отдельно
Старый 06.08.2015, 09:59   #4
Andry
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для Andry
 
Регистрация: 06.10.2009
Сообщений: 10,057
Вы сказали Спасибо: 4,244
Поблагодарили 9,622 раз(а) в 5,568 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от HR_Nataliia Посмотреть сообщение
...Ситуація: хочемо працівників першої фірми влаштувати по сумісництву на другу. Питання у правильності заповнення табелів та графіку виходів на роботу, адже по сумісництву ми оформимо людину на пів ставки, а реально треба відпрацювати місяць, зміна по 12 год. як закривати табелі на одній і на другій фірмі.
Забудьте про те, що обидві фірми ваші - розглядайте це так, ніби то ви й гадки не маєте, що вони працюють на двох фірмах, на кожній фірмі виходьте з того, що вони працюють тільки на одній фірмі (і неважливо - за сумісництвом, чи ні) і заповнюйте табеля так, як вони насправді реально працюють.
І з чого ви взяли, що за сумісництвом ви можете оформлювати людину лише на півставки? Адже вона може працювати на основному місці роботи на умовах неповного робочого часу - то чому б їй не працювати за сумісництвом на повну ставку? КЗоТ не обмежує сумісників у часі, в статті 102 зазначено, що "...працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу". Тобто скільки відробив - стіль ки й заробив!
Цитата:
Сообщение от HR_Nataliia Посмотреть сообщение
... А якщо на її основному місці роботи потрібно буде вийти на тиждень, як по сумісництву їй табель заривати?
У той період, колди працівник буде працювати на основному місці роботи і не буде працювати, на місці роботи и за сумісництвом ставте в табелі "І" (інші причини неявок).
Цитата:
Сообщение от HR_Nataliia Посмотреть сообщение
А якщо оформляти працівника по договору ЦПХ? я говорю про посаду укладальника продукції на лінії. ...Підскажіть як законно правильно це оформити, чи це неможливо.
По договору ЦПХ оформити на будь-яку посаду і неможливо, і незаконно, і неправильно. Не робіть цього!
Andry вне форума   Ответить с цитированием
Эти 2 пользователя(ей) сказали «Спасибо» Andry за это полезное сообщение:
HR_Nataliia (06.08.2015), Чертовка (07.09.2015)