Показать сообщение отдельно
Старый 19.06.2015, 11:16   #3
rosi48
Участник HR-Лиги
 
Регистрация: 11.06.2013
Сообщений: 22
Вы сказали Спасибо: 4
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
По умолчанию

Я такого же мнения, однако согласно Приказа № 563 Мин. Образования п. 1.7 Інструктажі з питань охорони праці з учасниками навчально-виховного процесу в навчальних закладах проводяться відповідно до затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 N 15 (далі Типового положення). Інструктажі з питань безпеки життєдіяльності проводяться з учасниками навчально-виховного процесу відповідно до Положення про навчання наказом Міністерства освіти і науки України від 18.04.2006 N 304 (далі - Положення про навчання).
Согласно Пр № 563 п.1.6 К учасникам навчально-виховного процесу в навчальних закладах относятся учні, студенти, слухачі, працівники навчальних закладів.
Вот и непонятно, когда со студентами надо проводить инструктаж по охране труда – это, согласно Типового положения, а когда по бравилам безопасности жизнедеятельности- это, согласно Положення про навчання Пр. № 304 Мин образования. Например, при проведении занятий в лаборатории химической, радиофизической какой инструктаж проводить?
Правда есть кое какое разъяснение в Пр. № 304 Мин обр. п. 5.9. Тематика та порядок проведення інструктажів з питань охорони праці для учнів, студентів, слухачів під час трудового і професійного навчання в навчальних закладах та на виробництві визначаються Типовим положенням з урахуванням специфіки навчання в цих закладах.
п. 5.10. Крім проведення інструктажів з охорони праці під час трудового і професійного навчання з вихованцями, учнями, студентами, курсантами, слухачами, працівниками навчальних закладів у процесі навчання проводяться інструктажі з безпеки життєдіяльності.
rosi48 вне форума   Ответить с цитированием