Показать сообщение отдельно
Старый 08.04.2015, 15:20   #584
Sergo
Участник HR-Лиги
 
Регистрация: 26.10.2009
Адрес: Киев
Сообщений: 11
Вы сказали Спасибо: 2
Поблагодарили 9 раз(а) в 6 сообщениях
По умолчанию

Спасибо за ответы, есть несколько вопросов:

Цитата:
Сообщение от Trishka Посмотреть сообщение
Я видела это обсуждение, но остаюсь при своем мнении. Вот на каком основании:
1. КЗоТ Украины остался в прежней редакции (т.е. - увольнение в связи с призывом на срочную службу);......
Где в данной статье есть фраза, которая говорит об увольнении призванных на срочную службу?

Цитата:
Сообщение от Trishka Посмотреть сообщение
.......
2. КЗоТ ст. 119 содержит норму, согласно которой рабочее место и средний заработок сохраняются за лицами, призванными на воинскую службу "по призыву на время мобилизации" на основании Указа Президента №15/2015 от 20.01.2015 (а у Вас, вы сами пишете, срочник, призванный на основании Указа Президента №88/2015 от 17.02.2015). И в повестках (а они, как Вы понимаете разные) основания для призыва разные.
Эта же статья содержит норму:

Працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами України "Про військовий обов'язок і військову службу" і "Про альтернативну (невійськову) службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.

Идем к статье 39 закона "Про військовий обов'язок і військову службу":

За громадянами України, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності, місце навчання у навчальному закладі незалежно від підпорядкування та форми власності та незалежно від форми навчання.
Sergo вне форума   Ответить с цитированием
Эти 2 пользователя(ей) сказали «Спасибо» Sergo за это полезное сообщение:
Andry (08.04.2015), Iren@ (08.04.2015)