Показать сообщение отдельно
Старый 11.01.2013, 10:09   #91
hrli
Активный участник HR-Лиги
 
Аватар для hrli
 
Регистрация: 21.12.2010
Адрес: Kiev
Сообщений: 111
Вы сказали Спасибо: 44
Поблагодарили 27 раз(а) в 16 сообщениях
По умолчанию

доброе утро,
Делюсь:
Была вчера в ЦЗ, приняли отчеты.. все ок... ничего не знают.. действуют по старому..Но..
Инспекторам дали "Памятки" как с нами, работодателям быть.. за что штрафовать, как запугивать, в общем приплели к ст. 53 ЗУ Про занятость, что ЕСТЬ штрафы за неподачу отчетов про вакансии и сокращение (4-пн) в четырехкратном размере мин.зп.
Хотя в ст. 53 четко написано:
6. У разі неподання або порушення роботодавцем установленого порядку подання даних, передбачених абзацом третім пункту 4 частини третьої статті 50 цього Закону, стягується штраф у чотирикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

А вот тот самый п.4 ст.50:
4) своєчасно та в повному обсязі у порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, за погодженням з центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики у галузі статистики, подавати територіальним органам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, інформацію про:

попит на робочу силу (вакансії);

заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення;


И если правильно понимаю, то третий абзац говорит только об отчете 4-пн..
Ах да еще пугают тем, что как только придумают (не важно когда это будет) механизм штрафов да и вообще сами штрафы, то будут штрафовать начиная с 01.01.13...
hrli вне форума   Ответить с цитированием